Svajonė išbandyti jėgas garsiausiose lenktynių trasose tampa pasiekiama kiekvienam  ()

Pastaraisiais metais vis didesnio susidomėjimo sulaukiančios virtualios lenktynės tampa žymiai daugiau, nei pramoga mėgėjams ar treniruočių platforma profesionaliems lenktynininkams. Tai, apie ką anksčiau buvo galima tik pasvajoti, yra pasiekiama – kiekvienas norintis gali ne tik išbandyti pažangius lenktynių simuliatorius, bet ir su profesionalų pagalba pasiruošti išvažiavimui į realią lenktynių trasą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-08 Svajonė išbandyti jėgas garsiausiose lenktynių trasose tampa pasiekiama kiekvienam  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak tarptautinio virtualių lenktynių sporto centro „OBS Motorsport“ įkūrėjo, „Porsche“ automobilių kolekcionieriaus Dmitrij Juvko, požiūris, kad norint tapti lenktynininku reikia pradėti to mokytis nuo vaikystės ir investuoti didžiules sumas į treniruotes bei galimybę važiuoti garsiose trasose, lieka praeityje. Virtualus pasaulis atveria visiškai naujas perspektyvas, o simuliatoriuose įgytą patirtį ir įgūdžius galima perkelti į tikras lenktynių trasas.

„Sukurta visa infrastrultūra tam, kad žmonės galėtų susipažinti ir pajausti, ką reiškia lenktynės, kad galėtų išbandyti savo jėgas garsiausiose Europos ir pasaulio trasose virtualiai, o paskui savo išmoktas pamokas perkelti ir į realias trasas. Centre kiekvienas gali išbandyti simuliatorius ir treniruotis su profesionalių lenktynininkų priežiūra. Norintys čia gali praeiti visą tą kelią, kurį praeina lenktynininkai, baigti reikalingus mokymus ir įgyvendinti svajonę – išvažiuoti į garsiąją Niurburgringo trasą su tikru sportiniu automobiliu“, – sako Dmitrij Juvko. 

„OBS Motorsport“ virtualių lenktynių sporto centrą D. Juvko įkūrė norėdamas prisidėti prie autosporto kultūros kūrimo Lietuvoje bei įprasminti savo patirtį ir žinias, kurias įgijo daug metų domėdamasis šia sritimi. Prieš trejus metus jis įsteigė „Posche“ automobilių entuziastų klubą  „One Boy’s Story“, o siekdamas būti kuo arčiau šios kultūros šaknų ir tradicijų, persikėlė gyventi į Vokietiją. Ten susipažinęs su lenktynininkų ruošimo sistema ir programomis jas dabar pritaiko ir Lietuvoje.

Centre įrengti simuliatoriai ir su jais kartu naudojama įranga leidžia itin tiksliai atkurti realybėje egzistuojančias trasas. Jose tiek mėgėjai, tiek profesionalūs sportininkai gali treniruotis prižiūrint treneriams, savo srities profesionalams. Komandoje dirba žymus lenktynininkas, 2020 m. Azijos „Le Mans“ serijos metų naujokas Gustas Grinbergas, taip pat virtualių lenktynių čempionas Martynas Sidunovas, kuris pats pradėjęs nuo simuliatorių persėdo į tikrą lenktyninį automobilį ir jau turi pasiekimų realiose trasose.

 

„Siekiame suteikti galimybę sportuoti jaunimui, taip pat sukurti sąlygas su virtualiomis lenktynėmis susipažinti kuo platesniam žmonių ratui. Savo jėgas išbandyti ir lenktynių skonį pajusti gali kiekvienas – simuliatoriuje galima patirti visas tas emocijas, kurios patiriamos ir realioje trasoje. Ir čia lygiai taip pat svarbi yra disciplina, psichologinis pasiruošimas, komandos pajautimas“, – teigia D. Juvko.

Virtualių lenktynių sportas pastaraisiais metais pritraukia ne tik vis daugiau šios srities entuziastų, bet ir žiūrovų bei rėmėjų. Tai lemia pažangūs technologiniai sprendimai, sukuriantys tikrovišką vairavimo pojūtį – jų dėka realios trasos atkuriamos milimetrų tikslumu, o itin kokybiški simuliatoriai leidžia jausti automobilio sukibimą su trasa.

 

Siekiant populiarinti šį sportą Lietuvoje „OBS Motorsport“ taip pat organizuoja įvairius renginius – šiuo metu vyksta įmonių, personalo vadovų ir HR specialistų virtualių lenktynių čempionatas, kuriame kartu su treneriais vadovai turi galimybę paruošti savo komandą.

„OBS Motorsport“ yra „Posche“ automobilių entuziastų klubo  „One Boy’s Story“ dalis. Šiam klubui priklausantys autosporto mėgėjai kartu organizuoja įvairius renginius bei susitikimus, treniruojasi ir ruošiasi lenktynėms bei važiuoja žymiose Europos trasose. Virtualių lenktynių sporto centras buvo įkurtas kilus poreikiui plėsti lenktynininkų pasiruošimo galimybes, taip pat siekiant supažindinti visuomenę su automobilių sporto disciplina. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()