Kaip Afrikos danguje tarpusavyje susikovė du sovietiniai naikintuvai – „Su-27“ prieš „MiG-29“: vienas iš jų tiesiog dominavo (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pirmas 2022-02-12 13:21
Apsimoka pjudyti durniukus, kad jie kariautų ir pirktų ginkluotę.
vanduo4 2022-02-12 20:35
"Su" ir "Mig", iš esmės, turi skirtingas funkcijas. "Su" skirtas artimai kovai, todėl jo paviršiaus plotas yra žymiai didesnis, o nauji modeliai netgi viršija Mig galingumą; "Mig" skirtas kovai didelėse distancijose, todėl jų keliamoji galia didesnė, daugiau perneša bombų, gal netgi ir atominę. Bet ilgainiui, išvysčius oro gynybos sistemų raketų galimybes, tolimųjų nuotolių naikintuvai prarado pranašumus. Tad "SU" manevringumas yra žymiai svarbiau. .: buvo istorija kai Rusijos naikintuvai prie Izraelio teritorijos susitiko su F16 ir turėjo skubiai evakuotis, nes tiesiog neprilygo F16 manevringumui. Pastarasis darė tuo metu atrodytų neįmanomus dalykus. Kažin ar yra naujesnių "MIG" modelių, ar šita versija nebeperspektyvi?
Gastonio 2022-02-13 14:23
Tiek Su-27, tiek Mig-29 yra oro erdvės dominavimo naikintuvai (angl. air superiority fighters), net ir suprojektuoti pagal tą pačią intergrinę schemą, kur ir pats fiuzeliažas generuoja keliamąją jėgą, tik Su-27 jau naudoja fly-by-wire sistemą, nėra stabilus, o Mig-29 ne. Jau kada buvo priimti į ginkluotę, abu turėjo tas pačias artimojo mūšio šilumines raketas R-73, nutaikomas su piloto šalme įtaisyta taikymosi sistema, t.y., nereikėjo "užlipti" priešininkui tiesiai ant "uodegos", kažkur iki 40 laipsnių kampu, tad abu buvo pritaikyti artimam manevriniam mūšiui. Su-27 yra didesnis, sunkesnis, toliau skrenda, ima daugiau kuro, nenaudoja išorinių bakų, tvirtinamų ant pilonų. Nei vienas jų nebuvo multifunkciniais lėktuvais, kai tik buvo priimti į ginkluotę, tik modernios modifikacijos jau yra multirole. Ir šiaip prirašyta daug neteiskingų dalykų... Mig-29 yra manevirngesnis už F-16 prie žemesnių greičių, net ir neturėdamas fly-by-wire sistemos, tuo tarpu F-16 - prie didesnių, turi geresnį posūkio greitį.