„Rusijos Elonas Muskas“ kuria vandeniliu varomą transkontinentinį krovininį droną: išvystys hipergarsinį 15 machų greitį, tačiau yra keletas „bet“ (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigun 2022-02-18 17:43
Su šiuo projektu tėra viena nedidelė bėdelė, jog lėktuvas tėra multikuose. Ir liks tik multikuose.
Giedriax 2022-02-18 19:12
Juokinga net pagalvoti, sukūrė prototipą kuris skraido 20 m aukštyje 150km/h greičiu, o jau svajoja apie 50km aukštį ir 18000km/h greitį. Jau geriau nesigirtų savo prototipu Kiek pinigų sukišo? Tik 11 milijonų eurų? Nuojauta man kužda, kad nieko rimto čia nebus.
vardasas 2022-02-18 23:02
50m ir 50km aukstyje oro tankis visiskai kitoks, 50 didelis oro pasipriesinimas bet variklis turi i ka atsispirti, ukiskai kalbant turi sukibima, o 50km aukstyje nera pasipriesinimo ir ukiskai kalbant vaziuoji ant ledo. Tad nesvarbu tu gimes londone, new yorke, ar murmanske, tavo motoras nebus geresnis jei net ukiskai mastyti nesugebi.
HAL9000 2022-02-19 11:45
Ar kas nors gali pateikt nors vieną pvz. kai maskolių multikuose nupiešta įsivaizduojama technologija būtų tapusi realybe…? ir ne imitacija, bet realiai naudojama ir visam pasauly pripažįstama, tipo va - “gerą dalyką sukonstravo”. Aš tokių atvejų negirdėjęs. Visokios Marussios, Jotafounai bei parade nebeužsivedantys tankai ir pan. buvo tik ryškūs pvz. į kuriuos pasaulis iš anksto žiūrėjo su sarkastiška šypsenėle. Pavyzdžių apie rėkiančius užmojus ir patirtus fiasko rasit ir daugiau.
AAA000 2022-02-19 12:03
ne visai taip. dideliam greityje "atsispirt" pakanka ir retesnes atmosferos. o pvz pazemeje yra net levitacinis efektas - sutankeja oras atsimuses i zeme ir gaunasi kaip "pagalve". yra toks savotiskas balansas - tarp greicio ir atmosferos retumo. optimalus skirdimo rezimas. vandenyje ir po vandeniu jis irgi yra. as manau net kosmose jis yra - tiesiog mes neturim reikiamu "siurbimo" technologiju. jei mokslas isgliaudytu gravitacijos esme - manau galetume tada smarkiai pagerint keliavimo technologijas ir didelius greicius pasiekt. dabar temokam tik "sklest" ir "stumt". o "siurbt" - vystikluose... pvz riedejimo (gravitaciniai) traukiniai moka tik "stumt". o va magnetiniai kazkiek moka ir "siurbt". ir isvysto didesnius greicius, nepriristi prie traukinio mases. taip sakant kontroliuoja labiau "trinties jega"
Azys 2022-02-20 02:42
rusiškas elonas muskas - trijų žodžiū kombinacija, verčianti nusišypsoti it toliau skaityti straipsnį, kaip nevykusį pokštą. Tipo supraskit - yra toks nedurnas žmogelis Elonas Muskas, ir štai yra neturintis analogų pasaulyje rusiškas elonas, kuris sukųrė... ne dar tik kuria superduperzvezdaliotą. Vien į paveiksliukus pažiūrėjus, na darželinukas gal ir nenupieš, bet aukštesnės pakopos mokinukas be vargo gali priepiešt tokių dronų ir erdvėlaivių.
TomasBalčiūnas 2022-02-21 06:42
Maskoli tu maskoli ple Iki SpaceX JAV savo normalių raketų-nešėjų net nesivargino pasigaminti, todėl ramia sąžine pirko rusiškas, bei jas sėkmingai naudojo iki šiol. Tad stebėtis, kad rusai šioje srityje negali kažko panašaus vystyti yra tiesiog tamstos neišmanymo išraiška. Iš 2014 metų straipsnio: "Praėjusiais metais JAV Karinės oro pajėgos su ULA pasirašė 11 mlrd. dolerių vertės sandorį, kuriuo numatyta iki 2019 metų naudotis „Atlas 5“ ir „Delta 4“ raketomis."