Ukrainos ir Rusijos karo frontas virto „purvo jūra“: internete plinta vaizdai, kaip klimpsta karinė technika (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2022-02-14 09:37
Kad tik kuo blogesnės sąlygos.. tegul knisasi purvynuose o ne fronto linijoj...
AAA000 2022-02-14 12:52
putino pazazuxa stringa? jus tai optimistai - taigi palauks kol pradzius, o tada puls. visi karai pavasariais prasideda, o ne prazliugimo etapu. prazliugimas naudojamas tik kaip netiketumo faktorius. pvz diversantai sulenda, iskarpo infrastruktura. arba uzgriobia kritines vietas. o sunkioji technika is paskos daug veliau - kai isivelia i pozicini kara... susiburimai ten tik sandeliai. jei ukraina nori laimet bent jau paliaubas - turi but pasirengus tas vietas issprogdint po pirmo suvio arba pirmi. nieks dirvonais nekariauja siais laikais. susiveza traukiniais ar keliais suvaziuoja. dirvonynu stadija tik po pasipriesinimo.
HardAxe 2022-02-14 13:30
kad ir kaip liūdna, neatrodo man jie įstrigę nuotraukose. O dabar man toks klausimas: dėl ko jie kariauja? kokia oficiali karo priežastis dabar?
Benediktas 2022-02-14 13:41
Viduje aiškina, kad NATO puola - turbūt čia oficiali priešastis. O reliai - Putinas nenori, kad Ukraina pradėtų geriau gyventi, nes žmonės mėgsta lyginti, ir tada Putinas neatrodys toks genialus.
HardAxe 2022-02-14 13:55
nu o ką aiškina išorei? t.y. ką sako vakaram oficialia puldamas?
SaMaras 2022-02-14 14:07
Oficialiai dar nekariauja.. reikia tikėtis, kad ir nekariaus tiesiogiai. O su marozais bendraujant priežasties į snukį gauti ilgai nereikia ieškoti.. tai netaip pažiūrėjai, tai ne tokiom cigaretėm pavaišinai... Suomiai leningradą subombino, gruzinai rusakalbius mušė Kokios realios priežastys tai nelabai ir aš sugalvoju, gal noras pasimatuoti?
Benediktas 2022-02-14 14:20
Vakarų auditorijai irgi sako, kad nepuola, tiesiog vyksta mokymai, gina savo sienas nuo "jūsų - vakarų", pasiruošę gintis nuo NATO, kurie nori supjudyti Rusiją ir Ukrainą Tipo pirma puls Ukraina, valdoma amerikiečių. Jei rusai nori pulti, jiems reikia surengti provokaciją prieš Ukrainą. Kaip su Gruzija sugalvojo, kad Gruzinai pirmi puolė.
gytis13 2022-02-14 15:03
Hitlerį su Napoleonu įveikė generolas Šaltis, Putiną gali įveikti generolas Purvas...
Benediktas 2022-02-14 15:06
Geriau jo generolai jį įveiktų. Nuimtų nuo valdymo ir viskas, nes daro nesamones.
HardAxe 2022-02-14 15:41
negali savi generolai jo nuimti. Jis savotiškas status quo Rusijoj, visko jungiamoji grandis. Sakykim yra 5 pavaduotojai, norintys užimti direktoriaus vietą. Kiekvienas lyg ir galėtų pašalinti direktorių ir pats juo taptų, bet žino, kad likę keturi su juo iškart susidoros. Taip ir laikosi balansas.
Benediktas 2022-02-14 16:01
Niekam karas nenaudingas, net tiems, kurie prisivogė. Ypač, kai pinigai užsienyje. O Putino aplinka tokia ir yra. Čia tik vieno žmogaus nenorėjimas pasirodyti, kad jis klydo, kad visa jo 20m. strategija buvo bloga. Vidaus politikos negerumus iki šiol dengė mažomis pergalėmis užsienyje. Tektų gerinti Rusijos ekonomiką - kas jam visiškai neįdomu ir netgi pavojinga.
dainius.tamošaitis 2022-02-14 16:11
Karai reikalingi ginkluoti reklamuoti tik gerausia kaip kitos salys karauna o kita pusia ginklus parduoda.
Finalfour 2022-02-14 17:53
Oficiali - nes į rusų naglą debilišką ultimatumą NATO paskė ne. Tiksliau, pasiunte rusus nx 4 kartus - du kartus žodžiu Ženevoje ir du katus Raštu. Dar eilę kartų neoficialiai, per įvairias medijas kalbėdami NATO ir USA politikai. Pas Putiną kažkoks neįtikėtinas mazochismo lygis, tai klaysti Neoficiali - identiška kaip ir sovietų sajungos atveju. Komunizmas ar toks bardakas kaip ru dabar, egzistuoti gali tik tada, kai visas psaulis gyvena taip pat. Jei to pasiekti neįmanoma, nleidžiama geležnė uždanga, kad savi piliečiai nematytų, kaip gyvena kiti. Ukraina jau dabar gyvena geriau nei ru. Putinas suvokia, kad jei paleis ukraina, ji tuoj gyvens kaip baltijos valstybės, o dar vėliau kaip ir visa vakarų europa. O tai automatiškai reiškia, kad Putinas bus pakartas už kiaušų raudonojoj aikštėj. O Babčenko iš tiesų atveš ant Abramso humanitarinę pagalbą Tvėrės prospektu.
HardAxe 2022-02-14 18:04
Nu jau. Jei karas susilpnins Rusiją, kiek šalių tuo džiaugsis? Tereikia, kad ubristų pergyliai...
dainius.tamošaitis 2022-02-14 18:25
Vieni karauja kiti ne dar kiti bando dirbtinai karius sukelti tokis yra kario ginkliu verslas.
Benediktas 2022-02-14 18:34
Visada taikos metas yra geriausias variantas, bet ne valstybių suvirškinimo sąskaita. Taikos metas ir normalūs tarpvalstybiniai santykiai, paremti prekybos ir kultūros mainais - yra pats geriausias variantas abejoms pusėms. Karas - tai milijardiniai nuostoliai abejoms pusėms ir siaubas žmonėms, ten gyvenantiems. Čia nėra tik Ukrainos reikalas, todėl nemanau, kad tik Ukraina turėtų sumokėti karo išlaidas. Geriausia viesiems butų taikiai gyventi. Bet Putinas nesugalvoja, kaip jam taikiai išbūti, juk jis aneksavo Krymą ir Donbasą, Abchaziją ir aiškiai rodo, kad jam dar mažai.
SPeed_FANat1c 2022-02-14 18:40
kiek girdejau dar ukrainos rytu pusej yra naudingu iskasenu, tai jie ir nori pasivogt. Plius rytu pusej kaip suprantu jie nori atsikirt nuo ukrainos kartu su visais istekliais.
dainius.tamošaitis 2022-02-14 18:41
Dar priedo vandes gelio uztvanka del ko krymia truksta geremo vandes zodziu priezasdziu turi nemazai rusai pulti ukrajina.
Kirtiklis 2022-02-14 19:14
Yra N+ priežasčiu: 1. Putino šlapias sapnas - SSRS 2. 2. Naratyvas - kad Ukraina ir Rusija - viena tauta, pats Caras nekartą kartoja it kartoja šita, todel Ukraina - jam nesusipratimas atrodo. 3. Nenori kad postsovietines šalys taptu ES/Nato, nes neišsipildys punktas nr 1, o Baltijos šalis pramiegojo kas jam labai skaudu yra. 4. Sausumos kelias į aneksuota Kryma. 5. Ir t.t.
AAA000 2022-02-14 20:07
o ko jam nekariaut - jei ten istisi regionai, kur ukrainieciu nera didele vyraujanti dauguma? penktakoloniniai palaikys putina garantuotai. janukoviciu kur reme - buvo geras trecdalis ar net du penktadaliai. anglys niekam ten nereikalingos - nuostolingos tos sachtos. kaip jus cia aplamai tokias idejas dar turit pagrindinis isteklius ten yra rusiska populiacija ir pati teritorija. vandens baseinai. logistika. energetines trasos. kryman pastate tilta - tai ir vandeni galetu pumpuot. ir elektra tiekt. nes ukrainieciai perkase vandens kanalus ir nugriove linijas. kiek zinau tik elektrine kazkokia pasistate del savo karo bazes. zmones ten giliai pofig rusams. tiketina kad ir sausumos kelia prasimust gali. as manau dar gali nukast rusai koki trecdali likusios ukrainos be dideliu problemu. o giliau jei lis - tada uzvirs neprognozuojama kose. tas pirmasis karas neypac intensyvus buvo ir manau pasiskaiciavo nuostolius ir islaidas. su nuotaikom vietiniu. su cecenais iklimpe daug sudiniau buvo, bet apziojo Cecenija. nors ten pasipriesinimas buvo zenkliai arsesnis - galvas rusam cecenai pjauste ir sprogdino... ukrainieciai to isvis net nedare ir nedaro... padare teritorini fronta ir pasisaudo. pasyviai kariauja. o su laiku asimiliuos i "tikrus rusus", ir tiek. sitas procesas nera ilgas - gal tik apie 30-50 metu. padidint procentaliai rusifikacija iki daugumos, kai yra zenkli penkta kolona. ten kaip pamenu net sklypus naujakuriams dalindavo dykai - programa buvo. visokiu pusiau rusu - pusiau kazachu ir panasiu priveza. cia senai atidirbtos sistemos... simtmecius isbandytos. stalino genocidas ukrainoje - tik eilinis etapas... jei manot kad cia putinas asmeniskai suinteresuotas - tai manau klystat as manau jis ziauriai geras pragmatikas - del toi ir sedi poste. nelis i ukraina tik vienu atveju. jei bus rizika kad rusija subyres gabalais. buvo su lebedevu manau. ir cia greiciausiai rusu spaudimas is kariuomenes puses putinui viska reguliuoja. jie neturi ka veikt, visa pramone prie sovietu gi dirbo kariuomenei. o daba puse rusijos merdi ir nezino ka veikt. jei kariaus reguliariai, tures darbo tie kariuomeniniai klanai. visi gi valgyt nori ir vogt is valstybes resurso. ne tik konservatoriai.