Super paprastas ir labai patogus nivelyras - išbandėme namams skirtą „Bosch Atino“ įrankį, kuris praverstų daugeliui („Bosch Atino“ apžvalga)  ()

„Bosch Atino“ - tai linijinis lazerinis nivelyras, skirtas nagingiems namų savininkams ir meistrams-mėgėjams. Kita vertus, šį įrankį tikrai pamėgs ir apdailos bei interjero dizaino specialistai. Tai - universalus ir lengvai naudojamas įrankis, praversiantis kabinant paveikslus, sulygiuojant baldus ar įrengiant apšvietimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bosch Atino“ yra modernus lazerinis linijinis nivelyras. Jei nesate artimai susiję su įrankiais ar statybomis, šie žodžiai jums gali mažai ką reikšti, tačiau ir jums šis įrankis gali praversti. Paprastai tariant, tai - daug universalesnis, didesniame plote veikiantis ir daugiau galimybių siūlantis gulsčiukas.

„Bosch Atino“ nėra skirtas statyboms. Šis įrankis yra skirtas smulkesniems darbams, idealiai tinka kasdienybėje. bet kaip ir didesni nivelyrai jis padeda nustatyti lygius.

Pavyzdžiui, jis ne tik padės įsitikinti, kad trys paveikslai bus pakabinti lygiagrečiai žemės paviršiui, bet ir leis juos sulygiuoti į vieną liniją. „Bosch Atino“ taip pat padės parenkant tobulą vietą stalčių rankenoms, paltų kabliukams, televizoriaus laikikliui.

„Bosch Atino“ bandėme porą savaičių ir turime ką apie jį papasakoti, bet prieš tai išvardinsime pagrindinius techninius duomenis.

„Bosch Atino“

  • Lazerio linijos veikimo nuotolis - 1,7 m;
  • Matavimo juostos ilgis - 1,5 m;
  • Lazeris - 630 – 650 nm, 2 klasė;
  • Paklaida - ± 0,3°;
  • Baterija - 1 AA (1,5 V-LR6);
  • Matmenys ir svoris - 124 x 115 x 62 mm, 260 g.

Šiuo metu parduodamos dvi „Bosch Atino“ komplektacijos. Patys prietaisai nesiskiria, skiriasi tik priedai. Baziniame rinkinyje yra vienas gelinis padas su dangteliu, smeigtukų padas su dviem smeigtukais, baterija ir instrukcija. Išplėstiniame rinkinyje yra net 6 geliniai padai su apsauginiu dangteliu, o likusi komplektacijos dalis nesikeičia.

Kurį rinktis?

Jei „Bosch Atino“ perkate savo namų įrengimui, tikriausiai pakaks bazinio rinkinio. Na, o jei paveikslus, televizorius ir baldus įrenginėjate profesionaliai (ar bent jau dažnai), tai išplėstinis rinkinys yra naudingesnis. Geliniai padai dėvisi, todėl gera mintis turėti atsargą.

„Bosch Atino“ prietaiso kokybė

„Bosch Atino“ - tai apvalus plokščias nivelyras, pagamintas iš tekstūruoto ABS plastiko. Priekyje yra matavimo juosta, gale - keičiamas padas. Gelinis padas limpa prie labai lygių paviršių - dažytų sienų, plytelių. Kitur reikės naudoti padą su smeigtukais. Žinoma, priklausomai nuo situacijos galite pritaikyti ir savo tvirtinimo metodus. „Atino“ naudoja vieną AA standarto bateriją, lengvai įstatomą įrenginio šone.

„Bosch Atino“ atrodo labai paprastas, nes toks ir yra. Paprasta (galima sakyti, mechaninė) matavimo juosta yra iškiliame korpuse. Gaila, bet ji neturi įprasto ruletės tipo stabdžio (fiksatoriaus) ir nėra labai standi, todėl naudojant turi būti prilaikoma.

„Atino“ korpuso centre yra spalvotas dviejų segmentų indikatorius, padedantis nustatyti lygiagretumą žemės paviršiui (savotiškas gulsčiukas). „Bosch Atino“ turi tik vieną mygtuką, skirtą įjungimui ir išjungimui. Jį nuspaudus įsijungia lazeris ir minėtas indikatorius.

„Bosch Atino“ naudojimas

„Bosch Atino“ turi vos vieną mygtuką, todėl galite neabejoti, kad jis naudojamas labai paprastai. Aišku, tai priklauso nuo to, ką ketinate su juo daryti, bet šį prietaisą perprasite labai greitai, net jei anksčiau su niekuo panašiu nesate dirbę.

Visų pirma, „Bosch Atino“ reikia pritvirtinti prie sienos ar kito vertikalaus paviršiaus. Tai įprastai daroma vienu iš pridėtų padų - geliniu ar smeigtukiniu.

Gelinis padas yra labai lipnus, bet tinka tik lygiems paviršiams - dažytoms sienoms, marmurui, plytelėms, stiklui ir pan. Gerai tai, kad gelinis padas ant sienos nepalieka jokių pėdsakų, bet prieš jį klijuodami nepamirškite paviršiaus nuvalyti - jis turi būti švarus ir sausas.

Ant ne tokių lygių paviršių - medinių dailylenčių, gipskartonio, matinių dažų ir t. t. - galite naudoti padą su pora smeigtukų. Jie neišvengiamai paliks porą skylučių, todėl tai turite turėti omenyje - galbūt jas galima paslėpti po paveikslu, televizoriumi ar šviestuvu? O galbūts jums jos ir taip neatrodys pastebimos

Žinoma, galite sugalvoti ir savo „Bosch Atino“ tvirtinimo būdą (pavyzdžiui, dvipusę lipnią juostą), bet gamintojas to nerekomenduoja. Dažnai šį prietaisą tiesiog palaikysite prispaudę prie sienos - vienai linijai pažymėti to visiškai pakaks.

„Bosch Atino“ tvirtinamas taške, prie kurio norite ką nors sulygiuoti. Pavyzdžiui, čia galės būti vienas iš kabinamo televizoriaus ar veidrodžio kampų. „Atino“ korpusas sukiojasi pado atžvilgiu, todėl tvirtinant prie sienos apie tai galvoti nereikia.

Įjungę „Atino“ ant sienos išvysite ryškią lazerio liniją. Ji, aišku, bus tiesi, bet nebūtinai idealiai gulsčia (ar statmena). Tai pasiekti galite sukdami „Atino“ korpusą, kol indikatorius nusidažys žaliai - tai įvyks ties 90, 180 ir 270 laipsnių padalomis.

Dviejų dalių indikatorius leidžia sužinoti, kuria kryptimi turite sukti prietaisą. Žalia spalva užsidega tik tada, kai „Atino“ linija yra visiškai lygioje padėtyje, todėl reikia sukioti prietaisą reikia lėtai ir švelniai.

Šią liniją galite naudoti kaip lazerinį gulsčiuką. „Atino“ turi ir matavimo juostą, kuri leis pažymėti taškus ant šios linijos. Matavimo juostos korpuse yra griovelis, kuris apkabina lazerio liniją - taip įsitikinama, kad matavimo juosta yra daugmaž lygiagreti lazeriui.

„Atino“ naudojimas yra ypatingai paprastas. Pasižymite pradžios tašką, pritvirtinate prietaisą, pasukate jį, kad užsidegtų žalia indikatoriaus šviesa ir naudodami 1,5 metrų matavimo juostą žymite kitus taškus. Po darbo „Atino“ lengvai pašalinsite nuo sienos. Gelinį padą reikės nuplauti ir uždengti, kad jis būtų paruoštas kitam kartui.

Tikslumas ir priežiūra

„Bosch Atino“ yra pakankamai mažas ir lengvas prietaisas, todėl jo tvirtinimas prie sienos didelių abejonių nekelia. Visgi, su laiku gelinis padas sensta ir praranda lipnumą, net jei kaskart jį švariai nuplaunate. Taigi, jei planuojate „Atino“ naudoti labai dažnai, įsigykite platesnį rinkinį.

„Atino“ lazerio tikslumas -  ± 0,3°. Tokius duomenis skelbia gamintojas ir realiomis sąlygomis nukrypimų neįmanoma pastebėti. Turint omenyje, kad „Atino“ nėra skirtas ypatingos svarbos infrastruktūriniams darbams (vamzdžių nuolydžiams, langams ir t. t.), tokio preciziškumo tikrai pakanka.

Didelės priežiūros „Atino“ nereikia. Prietaisas naudoja vieną AA standarto bateriją, kurios pakaks tikrai ilgam (viena yra pakuotėje). Gelinį padą reikia plauti vandeniu, o tada uždengti - svarbu nenaudoti jokio muilo ar chemikalų ir nedžiovinti rankšluosčiais ar popieriumi. Tuo tarpu smeigtukinis padas turi porą tvirtų fiksatorių smeigtukams, todėl jų neturėtumėte pamesti. 

Kam galite naudoti „Bosch Atino“?

Tikriausiai susimąstėte - kam „Bosch Atino“ galėtumėte pritaikyti savo namuose? Na, visuose namuose yra paveikslų, veidrodžių ar nuotraukų, kuriais dekoruojame sienas. „Atino“ padės užtikrinti, kad šios dekoracijos yra pakabintos lygiagrečiai, o ir tarpai tarp jų yra vienodi. „Atino“ pasitarnaus kuriant gražius, geometriškai taisyklingus koliažus. Bet ne tik.

„Atino“ taip pat pravers kabinant televizorius ar įrengiant kitus prietaisus. „Atino“ užtikrins, kad jūsų naujasis projektoriaus ekranas kabo tiesiai ir būtent ten, kur norite. „Atino“ taip pat padės įrengiant pakabinamas garso kolonėles - jos visada atrodo keistai, jei kabo ne tame pačiame lygyje.

Su „Atino“ kabinsite ir lentynas, paltų kabyklas, sieninius šviestuvus, matomus laidus (jei jums rūpi jų estetinis vaizdas). Tiesą sakant, „Bosch Atino“ yra taip lengvai naudojamas, kad tikriausiai imsite lygiuoti ir tai, ko įprastai nelygiuotumėte. Norite, kad jūsų dušo laikiklis būtų lygus su viršutine veidrodžio briauna? Tikriausiai ne, bet galite pasiekti ir tai.

Galiausiai, sulygiuosite ir naujos komodos stalčių fasadus, kad nevienodi tarpai jūsų neerzintų metų metus. „Bosch Atino“ yra prieinamas ir pakankamai tikslus įrankis, kurio naudojimas jūsų namų apdailos ir dekoravimo darbuose priklauso nuo to, kaip stipriai mėgstate tvarką.

Gaila, kad „Atino“ neturi antrojo lazerio spindulio, kuris su pirmuoju sudarytų 90 laipsnių kampą. Ši galimybė praverstų įrengiant lubinius ir pakabinamus šviestuvus. Dabar „Atino“ tinkamas naudoti tik ant vertikalių paviršių - pasukus horizontaliai lazeris išsijungia vardan saugumo, kad nenudegintų kieno nors akių.

Apibendrinimui

„Bosch Atino“ yra labai naudingas prietaisas, ypač praverčiantis dekoruojant namus. Jis padeda užtikrinti, kad visi paveikslai ant sienų kabės lygiai ir gražiai, bus sulygiuoti ir atrodys taip, kaip atrodo žurnalų puslapiuose. „Bosch Atino“ pasižymi nebloga kokybe ir itin lengvu valdymu. Net jei žodžiai „linijinis lazerinis nivelyras“ jus iš pradžių gąsdina, galite neabejoti, kad „Bosch Atino“ ir jūsų rankoms pasiduos be didesnių problemų.

Privalumai

  • Puiki gaminio kokybė;
  • Gelinis padas nepalieka žymių ant plytelių, marmuro, stiklo ar dažytų paviršių;
  • Ypatingai paprastas valdymas;
  • Ryškus ir dienos šviesoje matomas lazeris;
  • Integruota 1,5 m matavimo juosta;
  • Plačios panaudojimo galimybės apdailos ir dekoravimo darbuose.

Trūkumai

  • Matavimo juosta neturi stabdžio/fiksatoriaus ir nėra labai standi;
  • Gelinio pado dangtelis laikosi per daug laisvai, o pats padas nebus labai ilgaamžis;
  • Didelis korpusas neleidžia prieiti prie pat patalpos kampų;
  • Netinka naudojimui ant horizontalių paviršių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(5)
(-5)

Komentarai ()