Pagal atsinaujinančių energijos išteklių naudojimą transporte Lietuva - tarp ES atsilikėlių: už neveiklumą teks atverti piniginę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-02-20 15:10
Taip būna kai buhalteriai žino geriau, nei mes patys ko mums reikia? O Lietuvai mokės kas nors už kvotas, atsinaujinančios elektros gamybos srityje? Taip galėsim padengti už transportą. Reikėtu nudaužti tokius debilus kurie sukūrě šitą išsigimusią prievartinę tipo ekologijos sistemą. PS. Jei kokiam buhalteriui niežtėtu nagai, tai pas mane yra SE, ant pasyvaus namo stogo, o pas tave?
gytis13 2022-02-20 15:14
Man tai visai patiktų nebrangūs elektromobiliai...
Parkingas 2022-02-20 15:42
baxuriska retorika. malacius, laikai fronta!
iPienius 2022-02-20 17:42
man yra juokingiausia, kai kalba, kad pristatys daug vejo malunu ir bus labai pigi elektra, is kurios gamins vandenili. elektra niekada nebus pigi, tuo labiau, kad apsimoketu gamint vandenili. uztenka atsiverst Danijos grido duomenis ir matyt, kad pas juos vejo gamyba beveik visada didesne, nei patys naudoja, o birzos kaina tokia pati arba ir didesne nei LT zonos. nors patys sau pasigamina pakankamai ir turi eksportui. didziausia nauda yra ne ekologija, o ta, kad esam energetiniai ubagai, todel tik saule ir veja galim statyt, todel sitas reikia skatinti, kad nereiktu pirkti elektros arba duju is uzsienio. dabar va paskyre 40M saules elektrinems, kas yra apie 120 MW kompensuojama pagal galinguma (arba apie 360 MW is viso), bet pagal praejusiu metu statistikas, tai isirengs kokie 60% gyventoju. co2 pedsakas, tvarumas ir panasios nesamones yra smegenu plovimas ir papildomas budas mokesciams surinkti, kurie tikrai nevisada nueina ekologijai gerinti.
AAA000 2022-02-20 20:52
tu nesupranti bajerio - kas vyksta Lietuvoje. pas mus neremia gamybos ir naudojimo is atsinaujinanciu. pas mus remia pvm sumazinimu-grazinimu perkant visoki slamsta - kuris turi etiketeje "atsinaujinanti". patys save pirkejai pasiremia o valdzia pasiskiria premijas sau ir ditirambu sau pagieda. nors realiai tik pwm perskirto pagal neaiskias korupcines schemas - kurias patys ir sugalvoja. konservai cia gi ir ivede ta VAIP mokesti - kas yra tas pats pwm tik kitu pavadinimu. ant kuro jis vadinasi akcizu. nera tik ant malku tai jas nori uzdraust. visokiais "kamineliu" ir "pazangiu katileliu" mokesciais/paramom... o gamyba nevyksta tiesiog. koks trecdalis ten jau tu paremtu sauloes elektriniu isvis nebedirba ar jau nuardomos/atjungtos/sugede. medziai ant ju auga su samanom. ar sudegradave elementai o baudas skaiciuoja ES - nes nevartojam ekologiskai pagamintos energijos. du trecdalius aplamai importuojam elektos... o pigiausia birzoje yra tikrai ne ekologiska, o visokia nonamine - is ruskyno/aplinkui ir panasi straipsnis tai biokura propaguoja - kas nera ekologija. o tik nulines emisijos. cia sitas straipsnelis jau kas kelinti metai islindineja... jau atsibodo skaityt sita propaganda. pradeda apie "atsinaujinancia" ir tada apie ta suknista biokura. kur paskui varikliu tarpines pramusa pavazinejus ir isvis tersia dar daugiau kvotu tikrai valdzia nepirkt. tik pardavines. ne bus is ko giminiu sert sukistu energetikon (ypac miestu sildyman) jei teks pirkt eko kvotas... geriau kainas pakels. tipo istekliu "krize" o is tikro tarpininku antkainis padidinamas giminiu ir partiniu seryklose... importas... net ta biokura ne augins, o importuos koki palmiu alieju perdirbimui... ir ims antkaini koki nors...cia jau kai su bankais pradejo sukt aferas nuo sajudzio laiku - iki siol nesustoja... jus galvojat tas paskolas kubilius ofsoruose kazkokiuose uz nesamoningas palukanas del Lietuvos labo eme? kai siule ES uz pigiau? cia kiad plaunamu energetiniu pinigu kontrole paslept nuo tikrintoju. paziurekit kaip ten su sekmoku ir kreiviu lindo tada ebergetikos tarpininkaviman. daba vel sedi tas pats veikejas... ir kainos soksta trecdaliu iskart aukstyn... balsuokit uz konservuotus vagis toliau - busim ir paskutinej vietoj tuoj ES su eko ir atsinaujinancia... o mokesciai "remimui" bus maksimalus...
FtBall 2022-02-20 21:47
Ford Focus Autoplius'e 8 metų už 4000€. https://autoplius.lt/skelbimai/ford-foc ... 14692.html
kestutisz 2022-02-21 18:52
Elektra nuvažiuojamas atstumas 120 km Čia ne automobilis - paspirtukai anot kiniečių kai kurie tiek nuvažiuoja :) Na ok, kaip trečias auto ok, iki baro nuvažiuot, kad už parkingą nemokėt.
immortallt 2022-02-21 19:42
bahuriux, ne vieni metai, jau pardavinėjame savo kvotas dėl elektro ir šildymo. Bet dauguma savo tikslus pasiekė, tai kaina maža. O transporto daug kas nepasiekė, o mes pasiekėme žiauriai. Omeny per paskutinius 6 metus ne gerėjo situacija, o blogėjo, ir stipriai. iPienius, dėl vandenilio pilnai pritariu. Vandenilį jei gamins, tai iš vėjo jėgainių neprijungtų prie tinklo, arba kai atsiras dinaminė tinklo apmokestinimo kainodara, kai esant elektros pertekliui labai mažėtų tinklo apmokestinimas. Bet nepritariu dėl atsinaujinančios energijos kainos. Danija nėra akivaizdus pavyzdys, nes jie taiko didelius mokesčius elektrai, daug pajėgumų išvystyta senai, kuriems vis dar taikomos subsidijos ir pan. Šiuo metu vystant vėjo energetiką nebereikia jokių subsidijų. Danų studija apie vėjo energetiką rodo, kad vėjo energijos kintami kaštai 1-2€/MWh. Fiksuotus kaštus rinkos kaina atpirkti gali per ~8-10 metų. Dabartinėmis kainomis turbūt per kokius 3-4, tiek kad nesitęs tokia situacija turbūt ilgai. Na nebent rusai tikrai pradės puolimą. Tada pasipils vėjo/saulės energetikos projektai ir vis tiek numuš kainą. O mums ir svarbu sumažinti bendrą dujų vartojimą, o pilnai dujų atsisakyti dar nėra taip svarbu. Dujinės elektrinės liks rezerve, ir jų reikės dar ilgai bet kurį planą renkantis. Tiek kad jei sumažinsime jų metinį poreikį iki 3%, tai jau galėtume iš biodujų labai lengvai apsirūpinti visoje ES tokį dujų poreikį, ir dar liktų. kestutiz, antras automobilis retai per dieną nuvažiuoja 100 km, taip kad kaip antras automobilis, kam jis ir skirtas, jo užtenka per akis. Anot kiniečių Na kaip visada, savo spangimo stiliuje.
pirmas 2022-02-21 19:56
Nesupratau, Baltijos tigras tyliai velkasi gale, kartu su kitais energetiniais ubagais...