[Karšta tema] Ukraina prieš Rusiją – kaip atrodo abiejų šalių oro pajėgos: ukrainiečiai turi šansą vieninteliu atveju (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HDi 2022-02-20 14:01
Prasti reikalai Ukrainai daug kuo. Bet silpnokas straipsnis, nes apie Ukrainos oro gynybos priemones beveik nieko neaprašyta, nei apie senus S300 kurių ne tiek ir mažai turi, nei tuos pačius liūdnai pagarsėjusios Buk'us, nei apie Lietuvos atvežtus Stingerius nei apie dar velnias žino ką spėjo vakarai privežt.
gytis13 2022-02-20 14:54
Man tai įdomu, ar Ukraina turi lėktuvų kurie galėtų bombarduoti Maskvą...
Benediktas 2022-02-20 15:19
Neturi. O tu norėtum, kad subombarduotų?
Kyborg 2022-02-20 15:27
O koks būtų to tikslas? Gaut keletą branduolinių smūgių atgal?
Benediktas 2022-02-20 15:29
Aš ir nesupratu. gytis13 galėtų atsakyt. Jis kažkokį sumanymą matyt turi.
Finalfour 2022-02-20 16:44
Taip, neturi. Bet hipotetiskai, tarkime turi. Nematau nei vieno argumento, kodel, po to, kai rusai raketom apsaudys Kievą, to paties nepadaryti Maskvai. Moralinė žala Putinui, jei nors viena Ukrainos bomba nukristų ant Maskvos, būtų milžiniška. Panašiai, kaip USA, po Perl Harboro, bombardavo Tokija. Japonai net suvokti negalėjo, kad taui iš viso įmanoma. Bet Dolitlio vyrai parodė, kad įmanoma viskas. Karinė/ekonominė žala to bombardavimo buvo niekinė, bet moralinė - milžiniška.
Gastonio 2022-02-20 16:48
Turėjo, kai tapo nepriklausomi: ir nemažą skaičių Tu-160 ir Tu-22M3, bet kuruojant JAV juos sėkmingai supjaustė, o dalį atidavė Rusijai vietoje skolos. Vieną Tu-160 net eksploatavo kurį laiką. Net jei ir dabar turėtų - mintis geniali bet kuria prasme... O jei žiūrėt šiaip, hipotetiškai, tuo pačiu galėtumėt paklaust, ar kas jiems leistų net priartėti iki ten. Su tokia oro gynyba... Ir šiaip, ko gero net turėdami bombonešius, neturėtų jie jiems skirtų sparnuotųjų raketų, kurias galėtų paleisti dideliu atstumu nuo taikinio.
dainius.tamošaitis 2022-02-20 17:19
Nelabai supratau kam rasioma apie nato ? daug kartiu sakia kad nato ukrajinai tiesogai nepades nes nenori branduolino kario su rusija greiciausia pagalba bus tik is zvalgybos droniu su informacija.
nemesis 2022-02-20 17:24
Tai pala, Rusija teisę į Ukrainą turi, o Ukraina į Rusiją ne? Jei Rusija savo karių savo teritorijoje nesulaiko, kodėl užpulta Ukraina turėtų? Ukraina puolama - viskuo, kuo turi plieki į tas šalis, iš kurių teritorijos tie kariai eina siekdamas maksimalios žalos. Nesuprantu ar gali būti kitaip?
nemesis 2022-02-20 17:26
O apskritai, pasaulis mano nuomone jau nusipelnė trečio pasaulinio karo ir susinaikinimo. Pasauliniai karai prasidėjo kažką kažkam paaukojus, šitas irgi vargu bau ar išimtis bus...
UTF16 2022-02-20 18:15
Ar Rusija ruošiasi VISĄ armiją mesti į šitą konfliktą? Rusija turi 150 mln. gyventojų, Ukraina – apie 44 mln. Rusijos plotas: 17 000 000 km², Ukrainos: 600 000 km². Ukrainos pajėgumai mažesni, nes tai yra 3,5 karto mažesnė šalis ir beveik 30 kartų mažesnė teritorija. Jai ginti reikia atitinkamai mažiau žmonių, mažiau resursų. Vienintelis reikšmingas skirtumas šitam konflikte yra ekonominis. Bet vėlgi – 150 mln. galvų negalima lyginti su vos 44 mln. Pagal BVP vienam gyventojui Rusija iš tiesų turi nedidelį pranašumą. Bet sankcijos tai pakoreguos labai nesunkiai.
Paramotoras 2022-02-20 18:20
Na 150 mln vs 44 tai 1 pries 4. Kas nera taip beviltiska. Suomijoje buvo daug blogesnis santykis ir tai dave i skura isradingumu
UTF16 2022-02-20 18:27
Jeigu valstybės dydis būtų vienintelis lemiamas faktorius konfliktuose (o šitas straipsnis ir yra toks palyginimas ir praktiškai nieko daugiau), pasaulyje tiesiog nebūtų mažų šalių. Vienas reikšmingas skirtumas šitam konflikte. Kas yra Rusijos kareiviai? Ką jie gina, už ką jie eina? Jie tiesiog nori užsidirbti, jie stovi už savo algas. Jiems tai loterija: užkalti daug bapkių arba gauti kulką į kaktą. Galima lyginti bombonešių, tankų skaičių. Bet ar daug tokių Rusijoj, kurie pasirengę mirti už galimybę užkalti šiek tiek rublių?
Benediktas 2022-02-20 18:33
Visi turi teisę, ką nori daryti. Rusija užpulti Ukrainą, Ukraina Rusiją ir pan. Iššaudyti tūkstančius žmonių, didelei daliai patirti badą ir benamystę. Jei yra noras grįžti į viduramžius, regresuoti - vėl gyventi karų gyvenimą - kas stipresnis, tas teisus. Tai reiškia - dingsta laisvės, inovacijos, progresas, naikinam vieni kitų gamyklas ir stringam šiame laikmetyje. Bus ponai-mafija ir vergai. Valdžia ir tesmai bus tas pats organas. Arba judam už esamų sienų gerbimą, bendradarbiavimą, laisvių užtikrinimą, tobulinimą švietimo, medicinos, soc. gyenimo užtikrinimą, galvojame apie kosmoso tyrinėjimą ir t.t. Putinas pasirinkęs pirmą būdą - tai akivaizdu. Civilizuotas pasaulis, kuriame vyksta technologinis ir kitoks kūrybinis progresas pasirinkę antrąjį kelią. Tarp šitų pasaulėvaizdžių dabar ir yra susikirtimas. Naivūs, kurie galvoja, kad karas yra gerai ir jų nepalies finansiškai arba kad tikrai liks sveiki ir gyvi ir po stogu.
UTF16 2022-02-20 18:57
Jeigu tu paprašytum Putino paaiškinti, kokį š jis čia mala, tu gautum kažką tokio: „Mes norim būti civilizuoti, tobulėti ir taip toliau, bet mums labai trukdo Amerika. Amerika išskyrė mūsų didžią rusų tautą ir tai yra didžiulis istorinis neteisingumas. Rusija buvo APIPLĖŠTA.“ Pagal jo suvokimą Rusija yra pažangus pasaulis, o Ukraina – tai lygiai tokia pati Rusija, tik suklaidinta amerikonų. Ukrainiečiai „nori“ gyventi taip „pažangiai“ ir „civilizuotai“ kaip Rusijos žmonės, bet savo grasinimais ir ginklais tam trukdo Amerika ir NATO. Svarbus momentas: Rusija siekia pažangos ir civilizacijos, o priešiškos jėgos aplinkui ieško konfliktų. Putinas save ir Rusiją suvokia vienareikšmiškai kaip neteisybių auką, o neteisybei ištaisyti visos priemonės tinkamos, net ir tūkstančių niekuo dėtų žmonių išžudymas. Paklaustas, ką konkrečiai blogo padarė JAV ir NATO, jis neatsakytų tikriausiai nieko arba paveblentų abstrakčiai: „Nu tai va, prisistatė bazių, kaip mums dabar jaustis.“ Visas šitas konfliktas tėra nacionalistinė abstrakcija jo galvoje.
Benediktas 2022-02-20 19:21
Be to Putinas labai „pergyvena“ dėl brolių slavų Ukrainiečių, kad jei eis į ES ar NATO (Putino nuopelnas), tai Ukraina kažkur vos ne dings, negalės taip lygiai giminės bendraut, kaip dabar bendrauja, važiuoti vienus kitus aplankyti ar kalbėti rusiškai - absurdas. Vienintelis dalykas dėl ko Ukraina gali nutolti nuo Rusijos, tai Rusijos atsilikimas - technologinis ir kulturinė degradacija, kuri dabar vyksta. Bet tai vistiek netrukdytų palaikyti santykius su giminėmis, nors ir priklausant ES ar NATO. Jei Rusija nori susigražinti Ukrainą mentaliai, tai turi pati vystytis ir dar kai ką padaryti, kas paprastai daroma, po to, kai padarai, kažką negero.
donatasv 2022-02-20 20:03
Putinas viską suvokia teisingai ir tai nėra kažkokie kliedesiai. Paprasčiausiai jis bando išlaikyti savo įtakos zonas. Kurios Rusijai neša didelius pinigus. Pabėgo Pabaltijo šalys pažiūrėk ką gavo Rusija? Neparduoda naftos, dujų, elektros, jų transporto priemonės niekam neįdomios, importo iš Rusijos labai mažai. Visa tai yra pinigai. Tik tą jis ir nori išlaikyt, betkokia kaina. Kitaip jam ir jo šaikai ateis galas. Tauta badaudama juos gyvus į gabalus suplėšys.
Benediktas 2022-02-20 20:12
Ta prasme? Mes pabėgome, nes mus buvo opupavę. Kodėl Putinas dėl mūsų kažką turi gauti? Putinas masto nei teisingai, nei nenteisingai - tiesiog, kaip caras, banditas. Jis galvoja, kad Rusijai priklauso, kažkokios šalys. Žinoma, jis turi teisę taip galvoti tiesiog, nes jam taip gavojasi, pagal panetkes. Bet tai jo norai, o ne šalių, kurios pabėgo. Galvoja per jėga bus geri santykiai. Tai tiesiog žemo lygio logika, vedanti link degradacijos ir žlugimo. Jo teisė rinktis.
UTF16 2022-02-20 20:27
Jeigu čia tik įtakos zonų klausimas, tada toks suvokimas yra labai teisingas. Jeigu jam rūpi rusų tauta, tai čia kliedesiai. Įtakos zoną jis turės, tik tai bus visiškai nuniokota ir sugriauta infrastruktūra, tūkstančiai lavonų – tiek savų, tiek svetimų, skylė biudžete ir nuolatinė karo būsena su vakarais. Rusija bus laikoma bandite, su kuria daryti biznį rizikinga, ir visiškai nepatikimu partneriu. Bus visokios sankcijos, suvaržymai. Ką jis tikisi laimėti iš tų „įtakos zonų“, sunku pasakyti. Parduoti joms šiek tiek elektros ir dujų? Jeigu jis tikrai myli savo tautą, kokį konkrečiai rusų gyvenimo aspektą jis pagerins šituo karu?
donatasv 2022-02-20 20:35
Mes tapome priešu ne atsiskyrę nuo SSSR, o perbėgus į NATO ir ES. Aš vietoje Ukrainos pasakyčiau neinu į Nato, bet visom įmanomomis priemonėmis bandyčiau atsikratyt visų ryšių su Rusija. Nes kolkas Ukranaičiai, kad ir po donbaso atskyrimo vis dar žaidžia pagal ruskio taisykles, labai daug sutarčių nebuvo panaikintos. Net normaliai sienų neuždarė, su Rusija viską mažint reikė, palaipsniui kelt su Europa.