[Karšta tema] Putinas oficialiai pripažino separatistines Rytų Ukrainos „respublikas“, į regioną siunčia Rusijos karius: pareiškė, kad Ukrainą „sukūrė“ bolševikai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2022-02-22 01:16
tikiuosi iki penktadienio microsoft, google ir apple išmes rusų kalbą iš savo produktų. Būtų geras pirmas žingsnis.
AAA000 2022-02-22 01:54
galvoji ukrainieciai latina raso ir jiems tai kazkaip pades?
laurius 2022-02-22 03:48
Ukrainiečiai turi savo kalbą
dainius.tamošaitis 2022-02-22 07:08
Jau ir karuomine kaip taikdarius perkelia. Dabar ukrajina negales atakuoti tu regijonu nes reikstu kad rusijos armija puola.
donatasv 2022-02-22 08:25
https://m.delfi.lt/uzsienyje/article.php?id=89517679 Putinas ir toliau daro ką nori, tokios sankcijos tai net graudu.
Benediktas 2022-02-22 08:36
Vakarus tenkina toks variantas, jei tai Putinas laikys, kaip „veido išsaugojimu“ atsitraukimui. Ukraina irgi nieko nepraranda, jie ir taip jau nekontroliavo tų teritorijų. Didžiosios sankcijos paliktos, jei veršis į likusią Ukrainą. Žinoma Putinas į tas sritis įvedęs kariuomenę tampys nervus vakarams, ir bandys kažką išsiderėti, bet jam nieko nepavyks daugiau šiuo metu bent jau. Labiausia Putinui dabar realu ne apžioti visą Ukrainą, o bandyti Paimti Mariupolį, vandens kelią į Krymą. Jei Ukraniečiai gerai priešinsis ties Mariupolio, eis link Kijevo. Bet greičiausiai visai nesiverš į Ukriną, tik gasdins ir nores derybų, susitikimų.
Taspac 2022-02-22 08:39
Kažkada vaikystėje žaizdavom žaidimą "Žemės grobimas", kai su peiliuku atsirieki žemės tiek, kiek pasieki. Pradžioje po truputi, nes jei per daug, gali iš vis pralošti. Viskas priklauso nuo žaidėjo sugebėjimų smeigti peiliuką į žemę. Jei tie skilai geri, pradėjusysis dažnai užgrobdavo viską. Smeigi ir priklausomai nuo to, į kurią pusę nukreipti ašmenys atsirieki teritoriją su sąlygą, kad pasieksi iš savo žemės ploto nubrėžti linija per priešininko teritoriją. Kai priešininko žemės lieka tiek, kad iš bet kur gali pasiekti kraštą, pradedi skelti per pusę ir tai darai tol, kol draugas gali išstovėti ant vienos kojos savo teritorijoje. Na, kas yra žaidę, tie mane supranta. Kiek matau, Putka tikrai yra žaidęs. Pradžioj nelabai sekėsi su čečėnais, teko žaidėją nupirkti. Paskui kaip iš pypkės - Padniestrė, Abchazija, Krymas, Donbasas, Baltarusija. Viskas pagal klasiką, mažais gabaliukais. Kas toliau? Ogi matant į Amerikos sankcijas, supranti, kad šis žaidėjas laukia, kol rusai suklys, per daug atsirieks ar nepavyks įsmeigti peiliuko, gal koks akmenėlis sutrukdys. Bet per tiek laiko Putinas pakankamai įvaldė savo žaidimo įrankį, ir kol kas klaidų nedaro. Tad jo žaidimo partneriams nėra galimybės smeigti savo peiliuko. Kas bus toliau? Bus įvesti visi daliniai, kurie sutelkti aplinkui tam, kad nuraminti pralošiantį žaidėją. Paskui bus silpninama Ukrainos žemė išrenkant netikėtumo faktorių galinčius įnešti akmenėlius. Jau dabar šios šalies ekonomika šalia kolapso, ne suvedus šimtatūkstantinę kariuomenę šalia sienos Rusija visiškai sustabdė užsienio investicijas į Ukrainą. Ši šalis galutinai tampa priklausoma nuo Pasaulinio banko ir kitų suverinitetą ir veikimo laisvę atimančių institucijų. Toliau bus eskaluojama ši situacija su pastovia grėsme iš dabar jau pripažintų respublikų, nes liko dar nemažai Donbaso su svajojančiai apie "ruskij mir". O tai reiškia - finansinį ir moralinį bankrotą. Jei kariniai veiksmai būtų vykdomi dabar, Ukraina būtų vieninga kaip niekad. Žmonės pilni adrenalino ir ryžto. Bet Kremlinai šį žaidimą žaidžia labai senai ir nedarys šios klaidos. Jie morališkai sodins ir sekins savo priešininkus. Tikslinė propaganda, pastovi karo eskalacija, finansinis silpnumas, 5-oji kolona ir kt. hibridinio karo elementai gali išsekinti bet ką. O rusai turi laiko, jiems reikia įsisavinti tą ką atsiriekė. Palaikyti įtampą naudinga finansiškai, sankcijų nėra, naftos barelio kaina arti 100$. Tokio sąlygom tinkamo momento gali laukti kad ir 10 metų, o paskui smeigti ir dalinti šalį per pusę, tegul stovi priešininkas ant vienos kojos. Jis nepavojingas, gali žvalgytis naujų teritorijų, pvz. Armėnijos, K.Karabacho... galų gale Narvos, Daugpilio, Visagino, Suvalkų, Vilniaus krašto, Klaipėdos. Svarbu pradėti mažais gabaliukais... Tai tik žaidimas, kol kas mes tik laukiam savo eilės ir tikimės, kad priešininkas suklys
HardAxe 2022-02-22 09:11
Čia sankcijos vadinasi? :O
kestutisz 2022-02-22 09:19
Taip jau nepraranda. Niekas dar net nežino tiksliai kokią sau "liniją" jis ten nusibrėžė. Anos "respublikos" skelbia jog jom priklauso daugiau nei pavyko užgrobti, t.y. kad ir koks žymusis Mariupolis yra "jų" (na pats miestas gal dzin, ten nelojalūs gali būt - o va uostas jau rimta), nes tai Donetsko apskrities dalis. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... onbass.svg
Benediktas 2022-02-22 09:28
Ten Rusijos kariuomene budavo tose teritorijose be zenklu vis tiek, kai prireikdavo. Zinoma, dabar blogiau, kai jie oficialiai ten bus. Bet dabar atviresnes kortos, pasaulis pamažu supranta, kas čia agresorius, o kas auka. Propogandos užuolaidos 8 metus buvusios nukrenta.
dainius.tamošaitis 2022-02-22 09:48
Kas del sankciju negali vakarai dideliu uzdeti nes gali padaryti atvirkstini efekta ir rusai neturedami ko jau prarasti bandytiu imti daugiau ukrajinos teritorijos dabar sankcijos po truputi sklebemos kad tokio efekto nesukeltiu. Kas del kario tai dabar labai blogai nes nuo ukrajinos jau niekas nepriklauso. Dabar viskas rusijos puseja arba jie nori karauti arba ne . Jai nores karo preteksta labai lengvai rastiu kaip pvz ukrajina apsaudo rusijos taikdarius o tai gali padaryti ir ukrajinos armija ir rusijos diversantai ukrajinoja.
zaliaakis 2022-02-22 10:36
Nebus didelių sankcijų. Iš rusų į Ameriką 30 % urano keliauja. 90% neono(nepamenu tikslaus pavadinimo) . Tai bus tipo "didelės" sankcijos
Hmz 2022-02-22 10:40
Tuoj ateis Myslius ir pasakys, kad viskas buvo padaryta "gražiuoju"
Instruktorius 2022-02-22 10:41
Ilguoju perijodu Ukraina laimės prieš rusija, jau šendien ji yra lygiavertė rusijai, nors ir be letalinių ginklų, kuo ilgiau rusija negalės jos užpulti tuo stiprenė Ukraina taps, ukrainiečiai niekada nepamirš kaip stalinas balu marino milijonus žmonių, ir niekada neleis okupantui vėl to pakartoti. Слава Україні! Героям слава!
kestutisz 2022-02-22 10:49
Tai buvo, bet neoficialiai. Dabar tipo "ofcialiai", ir beveik neabejoju, kad abi "respublikos" pareikš jog tai ukrainiečiai yra okupavę jų pasiskelbtų "respublikų" teritoriją - t.y. tą ir geltoną sritį. Ir tada gali nutikti "išvadavimas", gi "oficialiai paprašė".
Benediktas 2022-02-22 10:57
Tai Naryškinas vakar net pasakė filmuotoje medžiagoje, kad prijungs prie Rusijos sudėties tas respublikas vėliau. Bet vis tiek Rusija turės viską gražinti, ką dabar atima iš Ukrainos, jei norės susitaikyti, kad ukrainiečiai nelaikytų neapykantos jiems. Žinoma, ne prie Putino, prie Putino nebus jokių grąžinimų.
donatasv 2022-02-22 11:03
Nusispjovė į viską ir daro ką nori. O sankcijos niekinės ir priskirtos lygiai taip pat niekam. Rusas atlieka veiksmus, sankcijas gauna Donecko ir Luhansko liaudies respublikos... WTF neegzistuojančios sankcijos priskirtos neegzistuojančiam vienetui. Tai tiesioginis pripažinimas ruso viršaus? Tas pats kas ateitų "Separatistai" paimtų Lietuvą ir už tai Lietuva gautų sankcijas...
Webbus 2022-02-22 11:34
Keli mano pastebėjimai: 1) Tos "naujos" Luhansko ir Donecko respublikos kontroliuoja tik apie 30 proc. teritorijos. Apie 70 proc. Luhansko ir Donecko kontroliuoja Ukraina. Tų respublikų vadukai jau pranešė, kad jų nekontroliuojamas teritorijas vis tiek laiko "savomis". Tai reiškia karą, nes vargu ar Ukraina per 8 metus iš ten išstūmusi separatistus, taip lengvai atiduos tas teritorijas. Klausimas ne kur tie pseudo-vadukai piešia liniją, o kur Putinas piešia. Ir čia gali labai priklausyti nuo vakarų ir vietinės RU publikos reakcijos. Dabar Putinas ten gali palaikyt kariuomenę, ir pvz atakuot po poros mėn., jei matys, kad reakcija silpna. Arba apsiriboti dabartinėmis separatistų kontroliuojamomis teritorijomis, jeigu mato, kad bando per daug apžioti. 2) Ukraina 2014 ir Ukraina 2022 yra du skirtingi dalykai. Dabar Ukraina vieninga, gavusi didelius kiekius vakarietiškos ginkluotės, apmokiusi savo karius. Nebus Rusijai taip lengva prieš Ukrainą kariauti kaip piešia kai kurie RU troliai. 3) Puolant svetimą teritoriją, tau reikia pulti su ~4 kartus didesnėmis pajėgomis, nei turi besiginantis. Be to, didelio mąsto puolimui Rusija gali naudoti tik savo kriuomenę, t.y ribotą kiekį populiacijos. Tuo tarpu besiginanti šalis ginasi su nagais ir dantim, su praktiškai visa turima populiacija priešinasi kaip tik gali. O Ukraina nėra tokia maža šalis, ji tik nėra labai turtinga. Bet išsilavinimo lygis ten nėra žemas, aukštas patriotizmas. Čia nebus taip paprasta kaip klajoklių palapines bombom užmėtyt viduriniojoje Azijoje. 4) Vakarų sankcijos nelabai darys įtakos Rusijai. Kuba, Šiaurės korėja, Iranas - gyvena daug metų su sankcijomis. Šūdinai gyvena, bet gyvena. O Rusijos populiacija jau įpratusi šūdinai gyventi, jiems čia nenaujiena. Kai nedaug turi, tai ir nedaug turi ką prarasti. Be to RU turi 200 mlrd USD "rezerva", tai gali atlaikyti skaudžias sankcijas degindami "santaupas". Visiškos vakarų blokados atveju, ilguoju laikotarpiu persiorientuodama į ne tokias pelningas rinkas. Gaila, bet manau tokia realybė. Klausimas tik kiek jie su tuo "rezervu" išsilaikyt sugebėtų. 5) Jeigu vakarai apsiribos tik "skaudžiomis sankcijomis", jie vis tiek gali atidaryt Ukrainai finansinį ir ginklų tiekimo koridorių. Tai Putino karą Ukrainoje padarytų itin skausmingu. Nebūtina į Ukrainą siųsti NATO karių ar pan., svarbiausia privarširuot ten modernios ginkluotės ir privežt niekad nesibaigiančios amunicijos + padėti su žvalgyba, ir Ukraina pati atsilaikys prieš reguliariąją RU armiją. Pataisykit jeigu kur klystu EDIT papildymas: Vakarai dar tik skelbs sankcijas. JAV ir UK greičiau. ES visada užtrunka su sankcijomis, nes ES iš prigimties yra milžinas molinėmis kojomis. Kaip ir su sankcijomis Baltarusijai. Užtruko kol atsirado, bet atsirado. Gal ne tokios skaudžios kaip tikėtumėmės. Tai ir čia bus tas pats. ES kol susirinks, kol apsvarstys, aptars, apsiskaičiuos visus "už" ir "prieš", praeit gali nuo kelių dienų iki kelių mėnesių.
donatasv 2022-02-22 11:42
Modernios ir rimtos ginkluotės niekas nesiunčia. Dėl kelių priežasčių. Visame kame skaičiuok ir perversmą ne vien jėga galima paimt, bet ir protu su šiek tiek jėgos. Perversmo atveju visa ginkluotė lieka rusui.
Benediktas 2022-02-22 11:47
Sankcijos bus nutaikytos ne į paprastus žmones, o į milijardierius, jų sankaupas užsienyje, vadinamą „elitą“, nemanau, kad juos žavi prarasti milijardus ir neišlįsti iš Rusijos. Jiems fainiau būtų vietoj Putino pastatyti kitą žmogų, kuris nenervuotų Vakarų. Kokius ginklus duoda papildomai prie Javelinu ir Stingeriu galima spelioti. Kai bus informacija, tada ir žinosim. Nemanau, kad rusai neturi nei vieno stingerio ar jevelino.