Kaip buvo išrastas kompiuteris? Nuo XVIII a. profesijos iki pirmosios lietuviškos skaičiavimo mašinos „Rūta“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pirmas 2022-02-23 11:00
Lietuvoje gamino ir mikroshemas (čipus), ir kompiuterius. Aišku, morališkai jie būdavo viena karta atsilikę nuo supuvusio kapitalizmo skaičiavimo technikos. O kas dabar gaminama? Ne kažkas, gal lazeriai iš kiniškų dalių...
VirtualGadget 2022-02-23 14:02
Lietuviai pagamino elektrinį autobusą, yra įmonių gaminančių elektroninius komponentus automobiliams, Lietuvoje yra gaminamos saulės jėgainėms skirtos panelės. Šiauliuose tebegamina dviračius, yra ir su elektrine pavara, bet jų neparduoda Lietuvos rinkai, gal tik pagal kokius specialius užsakymus. Lietuvių programuotojų komanda sukūrė kalbos sintezatorių "Liepa". Internete nesenai mačiau video su įrengtu dideliu šiltnamiu kuriame yra automatiniai sprendimai drėkinimui, apšvietimui ir kitiems dalykams. Informacinių technologijų specialsitai programuoja ir kuria robotus rankas kad šie atliktų vienas ar kitas operacijas kažkur fabrikuose. Youtube internetinėj svetainėj galima susirasti kanalą "Proto industrija". Ten yra nemažai video apie Lietuvoje veikiančius verslus ir įmones. Tarp jų yra ir tokių kurios kuria ar naudoja sudėtingas technologijas.
punktyras 2022-02-23 14:04
Reikėtų atsilikusius kompiuterius ir dabar gaminti? O lazerius iš kokių detalių kurti siūlytumėte? Iš beržo tekinti? Ir vinis jiems sukalti gaminti iš Lietuvos pelkių geležies rūdos?
conjurer 2022-02-23 17:29
Aišku čia ganėtinai modernu, jis turi MOS 6502 procesorių, tai bus šiek tiek modernesnė sistema nei rūta. Bet programavimas labai panašus.