Naujas „Tesla“ konkurentas? Revoliucinis sandoris: „Volkswagen“ ketina įsigyti „Huawei“ savarankiško vairavimo verslą  ()

Ką daryti, jei bijote „Tesla“ dominavimo? Sukurkite savo savarankiško vairavimo verslą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bent jau taip planuoja daryti „Volkswagen“, teigiama paskelbtame Vokietijos žurnalo „Manager Magazin“ pranešime.

„Volkswagen“ ir „Huawei“ derasi dėl susijungimo. Pirmasis įsigytų pastarojo autonominio vairavimo verslą, kad galėtų konkuruoti su tokiais milžinais kaip „Tesla“.

Šiuo metu apie kainas neužsimenama, tačiau sandoris skelbiamas kaip revoliucinis. „Huawei“ savarankiško vairavimo galimybės per pastaruosius kelerius metus gerokai pagerino ir netrukus gali konkuruoti su „Tesla“, ypač todėl, kad  pastaruoju metu jai sunkiai šiuo klausimu sekasi.

„Tesla“ programinė įranga vis dar plačiai vertinama kaip nesaugi ar net pavojinga. Tuo tarpu „Volkswagen“ jau eksperimentavo su autonominėmis transporto priemonėmis ir 2017 m. pradžioje pristatė visiškai autonominio automobilio prototipą.

Nors apie prototipą vėl nieko negirdėti, „Volkswagen“ turi galimybių šioje srityje. Be to, naujasis kompanijos žingsnis dar labiau įrodo, kad automobilių gamintojas yra pasiryžęs žengti šiuo keliu, nes įsigijimas tikrai kainuos brangiai.

 

„Huawei“ išmaniųjų automobilių padalinys tik 2021 m. tyrimams ir plėtrai turėjo išleisti milžinišką 1 mlrd. dolerių sumą. Ji taip pat turėjo ambicingų tikslų sukurti tyrimų komandą, kurią sudarytų 5000 narių, iš kurių 2000 dirbtų prie autonominio vairavimo technologijų.

Konkuruoja dėl elektromobilių

Autonominės transporto priemonės nėra vienintelė sritis, kurioje „Volkswagen“ konkuruoja su „Tesla“. 2018 metais Vokietijos gamintojas pristatė naują visiškai elektrinių komercinių transporto priemonių asortimentą.

 

Bendrovė taip pat pareiškė, kad iki 2025 m. ji ketina pagaminti 1,5 mln. elektromobilių. Praėjusiais metais įmonė išleido ID.4, o ID.5 GTX netrukus turėtų debiutuoti. Abi yra perspektyvios elektrinės transporto priemonės, kurios neabejotinai atims dalį „Tesla“ rinkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()