Štai kaip „Toyota Supra“ gali „driftinti“ be vairuotojo: ir tai daroma ne dėl linksmumo – ateityje tai leis išgelbėti gyvybes (Video)  ()

„Toyota“ tyrimų instituto mokslininkai modifikavo „Toyota Supra“ taip, kad automobilis galėtų važinėti po lenktynių trasą be vairuotojo už vairo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors nepaprastai smagu stebėti, kaip elegantiška transporto priemonė lenktynių trasoje rodo „drifto“ sugebėjimus, „Toyota“ tyrimų institutas tvirtina, kad visa tai daroma vardan automobilio saugumo.

Ir ne, tai, deja, nėra apie chaotiško naujo automobilių sporto kūrimą – ir galiausiai, pasak jų, tai net ne apie patį autonominį vairavimą.

„Mūsų tikslas yra naudoti pažangias technologijas, kurios papildo ir sustiprina žmones, o ne juos pakeičia“, – pranešime teigė „Toyota“ tyrimų instituto vyresnysis vadovas Avinashas Balachandranas.

„Toyota Supra“ reakcijos laikas

Tyrėjai, atsakingi už šį eksperimentą, tikisi gauti įžvalgų apie tai, kaip profesionalūs lenktyninių automobilių vairuotojai reaguoja tam tikrose situacijose, pavyzdžiui, susidūrę su vadinamuoju juodu ledu kelyje, ir panaudoti savo žinias kuriant būsimas automobilio saugos priemones.

„Šiuo projektu siekiame suteikti įprastiems vairuotojams profesionalaus lenktyninio automobilio vairuotojo instinktyvius refleksus, kad jie galėtų susidoroti su sunkiausiomis kritinėmis situacijomis ir išlaikyti save, keleivius ir kitus eismo dalyvius saugius kelyje“, – paaiškino Balachandranas.

 

Pavyzdžiui, „susidurdami su šlapiu ar slidžiu keliu, profesionalūs vairuotojai gali pasirinkti „driftinti“ automobilį posūkyje, tačiau dauguma iš mūsų nėra profesionalūs vairuotojai“, – pranešime teigė „Toyota“ tyrimų instituto tyrėjas Jonathanas Gohas.

Kad nesudužtų, transporto priemonė apdoroja didžiulį duomenų kiekį, perskaičiuodama savo maršrutą dvidešimt kartų per sekundę greičiu. Automobilis taip pat gali stabdyti kiekvieną iš keturių ratų atskirai. Tai įspūdingas inžinerijos pasiekimas, kuris vieną dieną gali net išgelbėti gyvybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()