[Žinios trumpai] Vokietija apsisprendė - siųs Ukrainai ginklus: įvardijo, ką konkrečiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Senas kareivis 2022-02-26 21:56
Jei Vokietija tai ir padarys, tada Vokietija šaunuolė.
Fikcija 2022-02-27 01:21
Sveikinu ES prabudus is letargo.
jordanbn2 2022-02-27 06:39
1000 prieštankinių ginklų tai gerai, link Kijevo vaziuoja 300 tanku, tai kiekviena galima numusti tris kartus
bmk1245 2022-02-27 10:38
Sušikti teutonai pagaliau prabudo, bet jau kiek vėloka... Kretinai uždarinėja AE, prisiriša prie ruskių dujų ir anglies, po to stebisi, kad ruskiai puola gretimas valstybes. Kaipo ir norisi, kad putkai visai nuneštų stogą, ir jis nuspręstų "apstiklint" keletą teutonų miestų su branduolinėm bombomis/raketomis. Tikrai neverkčiau, 'pamaitinot psichą, ėskit pasekmes'.
sigun 2022-02-27 16:35
Nežinau ar klausėte kanclerio O. Scholz šiandieninį pranešimą jų parlamente. Dar nebuvau girdėjęs kalbos, tik pamačiau kokiom akim apie pranešimą pranešė prancūzų reporterė, tada peržiūrėjau įrašą. Tai absoliutus Vokietijos kurso pasikeitimas. Vokietija mažiausiai padvigubins išlaidas gynybai (kad pasiektų anksčiau nevykdytus 2% ir ateityje juos dar ir viršytų), kad turėtų (beveik citata): "aukščiausio lygio karinius lėktuvus, veikiančias sausumo ir jūros karines pareigas". Greitins perėjimą nuo angliavandenilių vidutiniame laikotarpyje ir pereidinės prie alternatyvių tiekėjų artimiausiame, mažins iki minimumo bendradarbiavimą su Rusija. Ne vieną kartą pabrėžė, kad tai bus labai didelė kaina visose Vokietijai svarbiose pramonės srityse. Bet praktiškai po kiekvieno teiginio buvo plojimai. Plojo ir paskui parėmė visos partijos, įskaitant tradiciškai palankius Rusijai socialistus ir pacifistus žaliuosius. Tai absoliutus 180 laipsnių Vokietijos politikos apsisukimas. Ir kas gerai su vokiečiais, kad tai ilgam. Priėmus įstatymus, jie pradedami įgyvendinti. Gaila, kad prireikė karo, kad vokiečiai suprastų, bet vis tik tai įvyko. Jų akyse nebe mes ne visai adekvatūs dėl 50 metų okupacijos, bet psichopatai Rusijos valdžioje.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-02-27 16:53
Tokie "drąsuoliai" kaip tu, patys paragavę gabalėlio skausmo ieškosi mamytės, kad apsikabintų ir išsiverktų! O išsiverkę vėl dedasi drąsuoliais reikšdami savo "teisingumą". Branduolinis ginklas yra vienas baisiausių ginklų, kuriuos sukūrė žmonija. Karo sąlygomis jis buvo panaudotas tik Japonijoje. Net ir pasibaigus karui, tos susprogdintos bombos toliau žlugdė japonų gyvenimus: toks yra radiacijos palikimas. Tai tu čia aiškini apie branduolinio ginklo panaudojimą, kad pateisintum savo neapykantą neva kitų žmonių "bukumui"? Esi durniukas, įsikibęs į mamytės sijoną!
sigun 2022-02-27 17:07
Neprisikalbėk. Rusai ką tik padidino savo "atominio atgrasymo" pajėgų parengties lygį. Tik prisiminkim, kad dar prieš 4 dienas labai nedaug kas galvojo, kad karas tikrai prasidės... Ta prasme mes nežinome kokiu greičiu progresuoja šizofrenija konkretaus žmogaus galvoje.
Azys 2022-02-27 17:29
vokiečių pacifistai pagaliau susiprato, kad karas Ukrainoje vykdomas pasinaudojus ir jų pinigais. Nors ir vėlai, bet geriau nei niekada
technologas 2022-02-27 20:36
Norint paleisti branduolinę bombą vieno šizofreniko nepakaks, reikės generalinio štabo pritarimo, o ten generolai žino kas yra karas ir skausmas, be taip kaip kai kurie kompleksuoti neūžaugos. Aišku, visko gali nutikti, bet faktas kad vieno šizofreniko mygtuko paspaudimo nepakaks.