Pagal Rusijos įstatymus „Netflix“ gali būti įpareigoti transliuoti rusišką propagandą: „Netflix“ paskelbė, ar vykdys įsipareigojimus  ()

„Netflix“ netransliuos 20 Rusijos nemokamų propagandinių kanalų, kuriuos pagal Rusijos įstatymus jie gali būti įpareigoti transliuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2021 m. gruodį Rusijos reguliavimo institucija „Roskomnadzor“ įtraukė „Netflix“ į audiovizualinių paslaugų registrą – nes platforma pasiekė daugiau nei 100 000 abonentų. Todėl „Netflix“ teoriškai privalo pagal įstatymą, kuris vietoje vadinamas Vitrinos televizijos įstatymu, platinti 20 „privalomų“ nemokamų Rusijos naujienų, sporto ir pramoginių televizijos kanalų.

Tarp šių kanalų yra „Pervyj kanal“, NTV ir „Spas“ – Rusijos stačiatikių bažnyčios valdomas kanalas. Manoma, kad „Pervyj kanal“ yra susijęs su Kremliumi ir gali transliuoti V. Putino propagandą, praneša „Variety“.

„Atsižvelgdami į dabartinę situaciją, neplanuojame įtraukti šių kanalų į savo paslaugą“, – „Variety“ sakė „Netflix“ atstovas spaudai.

Įstatymas dar nėra visiškai įgyvendintas, nors spėliojama, kad jis turėtų pradėti veikti antradienį, kovo 1 d. Nors reglamentas taikomas visoms Rusijoje teikiamoms didesnio nei tam tikro dydžio audiovizualinėms paslaugoms, kol kas „Netflix“ yra vienintelis tarptautinis žaidėjas, įtrauktas į registrą. „HBO Max“ savo turinį rodo per vietinę platforma „Amediateka“, o „Apple TV Plus“ ir kiti dar turi būti įtraukti.

 

Prieš kiek daugiau nei metus „Netflix“ buvo lokalizuota Rusijoje – sukurta vartotojo sąsaja rusų kalba ir priimami vietiniai mokėjimai. Transliavimo platformos verslas šioje šalyje yra nedidelis, joje nėra biurų ar „Netflix“ darbuotojų. 2021 m. „Netflix“ uždegė žalią šviesą „Anai K“ – šiuolaikiniam klasikinio Levo Tolstojaus romano „Ana Karenina“ atpasakojimui, kaip pirmajam rusiškam originaliam dramos serialui.

Parengta pagal „Variety“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()