[Žinios trumpai] Ukrainos kariuomenė naudoja „žaidimą keičiančius“ slaptus dronus: jų efektas įspūdingas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Galonas 2022-03-04 12:18
Dronas ne pataikyt gali į taikinius, o nuskrist iki taikinių už 40km, jo taikymosi spindulys 50m. Taip pat video labai keistas išsireiškimas "rechargeable motor", tai ką, nori pasakyt jį užsuką prieš skrydį? Šiap dviejose video vietose matosi LiPo batarkė neperdidžiausia, tai matyt tai ir yra ant ko jis veikia. Keista, bet kamerų niekur nesimato, kad jie galėtų sprogimą filmuot - turėtų būt bent kažkoks išsikišimas, kad ji galėtų sukinėtis aplink savo ašį, su stacionare ir tokiu lėktuvu nieko neprifilmuosi.
kestutisz 2022-03-04 12:40
Viskas čia kažkaip sumalta į vieną - realiai dronai tai dviejų rūšių - tie kurie nuneša kokią protingą ir spėju labai nepigią (kažin ar pigesnę už tą patį javelin'ą, kaip ir nepavyksta) raketą (pvz MUM), šiuo metu tai tie patys Bayraktar'ai. Arba kamikadzės kurio tikslas nunešt sprogmenis ir trenktis pačiam - tokį ir patys ukrainiečiai kūrė, t.y. Hrim - tai vėlgi gal net brangesnis nes vienkartinis. Ok, galbūt galimas ir tarpinis - mažu dronu nunešt tuos 3kg nelabai protingo sprogmens ir numest, bet efektyvumas tai nžn - labai jau arti turėtum priskrist, kad pataikyti, kolonom stabdyti gal geriau rimtesnis RC automobiliukai su sprogmenimis iš šalutinių keliukų.
HardAxe 2022-03-04 22:31
turbūt jis turi VDV variklį, tai lyčio batarkė tik valdymui ir navigacijai? Nors su baterija nebus šilumos šaltinio, tai dauguma raketų gal jų nepaima? 3kg sprogmenų, tai gali būt pvz altilerijos svietinys numestas ten kur reikia. Labai daug žalos nepadarys, bet pastovus sprogmenų pristatymas į tikslią poziciją gali būti gyvenimą apsunkinantis reikalas. Išsiskleidei kokią modernę stacionarią sistemą ir valandos bėgyje gauni siuntinį oro paštu.