[Žinios trumpai] Karo ekspertas Olegas Ždanovas: kiek truks karas su Rusija ir kada įvyks esminis lūžis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Talkatif 2022-03-08 00:58
Krymą teks palikt iki dėl ekonomikos Rusija subyrės.
HardAxe 2022-03-08 09:40
reikėtų nukalti tą krymo tiltą, tada nebeliktų kito pasirinkimo...
Benediktas 2022-03-08 09:43
HardAxe lieka nuoseklus su savo ciniškais ir teroristiniais pasiūlymams Ukrainai. Ką tai duotų Ukrainai?
kestutisz 2022-03-08 10:05
Tai nereikia taip grubiai, kad va imt ir "nukalt". Vat perimti kokio Kalibr valdymą ir nukreipt kur reikia :) Arba bent jau kokį krovininį laivą, kad po rusų apšaudymo užsiblokuotų ir sau lėtai lėtai ir užtikrintai prisiparkuotų į atramą.
donatasv 2022-03-08 10:18
Dėl ekonomikos nežinia kiek reikės laukt. Putino (čia pagal mane) viskas "labai gerai" apskaičiuota, tik kaip visada visi myža į kelnes įvardinti priežastį. Rusas užsuka vamzdį einantį per Ukrainą, taip Ukraina netenka didelių pinigų kuriuos galėtų vokt. Neapsikentusi ruso issipisinejimo, pati nepajekdama pasikviečia shell ir sako, vo turim ruso vamzdį, turim dujas juodojoje varom pumpuoti, busim 4 pasaulį dujų tiekėjai. Putka pasiunta ir pagrasino karu. Janukovicius tu mums karą siūlai, mes į Eu ir Nato. Tauta apsidžiaugia. Bet neilgam matyt po rimtesnių diskusijų su putka suprato, kad čia rimta problema ir atsisako. Tauta pasiuntė janukovuciu nahui kaip ir ta laivą, surenkdami maidana. Rusas matydamas, kad šūdas bus, jei ukr ir toliau taip, tai kelio užkirsti nuo dujų tiekimo nebus. Atmušė dombasa. Ukraina supyko, kad prieiga prie juodosios jūros buvo sumažinta, uzbetonuoja upę, kuri teikė geremą vandenį, rusas išvadino naciais bandė kast kitą kanalą bet šūdas gavos. Na ir rutuliojasi viskas iki dabartinės situacijos. 1. Rusas nesitikėjo tokio pasipriešinimo. 2. Nesitikėjo tokio palaikymo iš pasaulio. 3. Nesitikėjo tokių griežtų sankcijų. Kodėl galvojate Rusas eina keliais frontais? Prie juodosios jūros ir Kijevo? Paprastas atsakymas, nes jam reikia visiškai atmušti Ukrainą nuo juodosios jūros, kad nekiltų noras siurbti ir stumdyti dujas. Kijevas nu kaip galutinis taškas užvaldyti Ukrainai. Tik į karą norėdamas išgąsdinti surinko visą dar važiuojantį neisvogta šiukšlyną, pastatė vaikus muštis, na ir matom kas gaunas... Jei Putinas būt paleidęs ukr pumpuoti dujas, jis būtų turėjęs didelių bėdų, nes visi būtų pasiuntę putina kaip ir tą laivą. Na dėkui dievui jis apsiskaičiavo... ir jam įtaisė pasaulis ragus. Na mano nuomonė rusas nejuda į priekį ne dėl to kad uzklimpo, keliais važiuojant su tiek technikos užklimlti? Greičiau sugedo nemažai technikos, kita pradėjo laukt kol atveš dalių, čia ir kuras pradėjo baigtis, nes šalta reik šildytis, o dar ukr armija tiekimą ardo. Na žodžiu iš didelio putkistano plano gavosi didelis Š IŠ DIDŽIOSIOS RAIDĖS, per visus galus.
HardAxe 2022-03-08 12:00
Logistikos košmarą Krymo srityje įsikūrusiems puolėjams. Tuo pačiu tai okupacijos simbolis, krymo karo paminklas. Ir jis yra Ukrainos teritorijoj,tai ko neapsunkinti priešo judėjimo?
Benediktas 2022-03-08 12:19
Žinant, kad Rusija kontroliuoja visą savo žiniasklaidą, Ukrainai, neapsimoka perkelti karo veiksmų į Rusiją. Putinas net pats nori apšaudyti savo miestus. Visas Dombaso „respubliku“ mitas buvo ant to pasatytas, kad Urkaina cia agresorius. O tu siulai Ukrainai butent taip ir elgtis. Ukrainos vienas pagrindiniu ginklų ir yra priešo demoralizavimas, neteisumas. Parodymas rusams, kad jie užpuolė Ukrainą, o ne atvirkščiai. Kad Putinas yra agresorius. O taip ir yra iš tikrųjų ir to nereikia gadinti, kol rusai nesuprato, kas vyksta.
IceBullet 2022-03-08 17:03
Manau kaip tik reiktu perkelt kara i rusija kiek imanoma, sabotuot ta tilta - gera mintis. Rusai turi pamatyti, kas is tiesu yra ta ju karine operacija. Kas gali nutikti blogiau nei yra dabar? paskelbs visuotine mobilizacija ir isdalins paprastiems muzikams kalasus? Ar ne per didele rizika paciam putinui ir jo omonui? Manau vakaru palaikymo tokia operacija dabar jau nesumenkintu.
conjurer 2022-03-08 17:29
Karo ten kelti nereikia. Tik specialią operaciją kurios metu būtų subombarduoti rusų kariniai strateginiai objektai ir karinė įranga. Jei NATO negali įvesti "neskraidymo zonos" (durnas pavadinimas, bet visi taip kalba), tai turėtų aprūpinti ukrainą priemonėmis, kad jie patys galėtų ją įvesti. Ypač olandai, kurių keleiviniui lėktuvui rusai jau prieš 8 metus įvedė "neskraidymo zoną".
donatasv 2022-03-08 18:18
Visų pirma perkelti karo į Rusiją Ukraina negalima, jie vaidina auką ir negali duot putleristanui net menkiausios priežasties padidint pajėgumą ir parodyt putlerio pakalikams "vo putleris buvo teisus naciai puola". Antra Ukraina vos sugeba apginti miestus, eilės karinio transporto stovi nekrutinami, naikina atmusdami atsilikusius, pasiklydusius mažais būreliais užpuola apšaudo ir bėga slėptis. Dronai bayaktarai daro tapati, jei pastebėsi taikosi visada į mažus ruso būrelius, kad neužšokt ant radarų ir t.t. Nato kariai manau sėdi ant tašių, jei putleris bent pabandytų pult Europą užvirtų karas netik tarkim pabaltyje, bet eitu keliais frontais, daužytų Ukrainoje ir stumtų keliais frontais putlerio pakalikus atgal į Rusiją.
Benediktas 2022-03-08 18:29
Ukraina ne vaidina aukos, o tokia ir yra. Bet permetusi kara ir i Rusija, nieko gero is to nelaimes. Jiems ir savo teritorijoje yra ka veikti.
IceBullet 2022-03-08 19:38
Kol kas Pabaltijui, o ir visai EU, geras scenarijus vystosi - blickrieg'as nepavyko, pjauna vieni kitus tolka tak. Isvada - RU musu pulti nebetures nei noro nei kuo. Jiems zopa nusimato ekonomiskai artimiausius 10 metu kaip minimum. O per tiek laiko EU beveik spes persiorientuoti i energetika be rusu duju ir naftos. Emociskai norisi, kad UA greiciau juos nugaletu, bet pragmatiskai mastant, mums yra tuo geriau, kuo ilgiau visa tai uztruks ir kuo daugiau rusu armijos bus sunaikinta. Dabar svarbiausia pumpuoti UA ginklais, bet svarbu neperspausti ir neivaryti rusu i visiska kampa, nes tuomet gali giebtis atomo kortos. Geriausia palaikyti balansa tarp ju, kad per greitai nesibaigtu ir butu kuo didesni nuostoliai RU. Zinau, visa tai skamba ziauriai ciniskai, bet neabejoju, kad Pentagono galvos masto butent taip.
AAA000 2022-03-08 20:47
siaip gincytinas pareiskimas. puse tilto tai tikrai rusu teritorijoj, jei ne didzioji dauguma. vakarine sankasa tik "Kryme". ten plaukiojo keltais - panasiai kaip i Neringa. uostai ir infrastruktura like. aplamai as manau gana kvaila ji sprogdint ukrainieciams. sitas logistinis kelias per aplink rusams labai ilgas ir sudetingas. kai jau kariauja. pati Kryma islaikyt labai didelis logistinis uzdavinys - ten saves neapsirupinanti teritorija va kai begs rusai is Krymo per ta tilta - tada nuverst ar net patys nusisprogdims - kas butu visiskas kolapsas putkai. daba as manau neverta. geriau Mariupoli atmust. kol rusai neturi sausumos - visa rytine dalis galima sakyt saugi. praknis Mariupoli - tures palikt ir Charkova ir rytine Ukrainos dali... nusprogdinus tilta manau paintensyvintu rusai tada Mariupolio puolima. o daba per aplink vazineja ir labai nesistengia. tas tiltas aplamai jaukas. kai ji state - propaganda pumpavo ruskyne kelis metus - koks tai sedevras kvaila toki sprogdint - kai jis tik ekonomiskai tesvarbus. cia kaip mona liza sudegint visi "menininkai" bus pikti, o karines naudos ner. Luhanska koki atsiimt svarbiau.
AAA000 2022-03-08 21:17
niekas cia ne ciniska. sakyciau net per daug svelniai surasyta. mes sita auka sudejom 45-52 metais. ir dar zenkliai didesne. plius mum niekas tokiu paramu nedave. finansavo tik uzsienio lietuviai pagrinde. minty turiu - parama is uzsienio (nes viskas laikesi ant vietiniu, kaip ir Ukrainoje daba) gruzinu padetis panasi i musu. Karaliauciaus krasta (didziaja dali) daugiausia teisiu turim mes. sunaikinta visa etnine lietuviu/baltu grupe - prusai. gruzinai irgi teritorijas prarado "tyliai", nes mazesne tauta. ukrainieciai labai didele tauta. praradimai dar menki - tiesiog konflikto mastelis didelis. aplamai teritoriskai ten rytine dalis su krymu labiau totoriams/mongolams priklauso o siti asimiliavosi su rusais i sajunga. as manau cia problema gilesnio lygmens - patys vietiniai rusai nelabai nori pas putina grizt nes supranta, kad bauziauninkais taps. as manau sekantis etapas - Rusija gali subyret ir atskilt vakariniai rusai. su Petrogradu. jei ju valdzia nepersiorientuos i didesne laisve visuomenei. pas mus irgi sita problema yra - konservai - jei ka primenu!!! jie irgi riboja visuomenes laisve ir yra vagiu sutve. tiesiog mastelis mazesnis nei putino vagys. konspiraciniai tokie parazitai. mes ES dugne velkames butent del putininio tipo "meiles konservams". jei jus kaltinant rusus kazkuo - kad jie rodo parama putinui - paziurekit pirma i save irgi lektorata irgi turim identiska - konservam ciulpejai... valdzia yra parazitas, kuris turi but optimizuotas visuomenes iki minimalaus kenkimo. jei perskirsto mokesciu virs 50% aplamai nuo apyvartos (istisai kelia ir kelia ir pasiskiria sau teises valdyt visas veiklas) - tokia valdzia tampa putinu (jis tiesiog krastinis variantas). konservai sita riba irgi senai perzenge. jei tikrai norit padet ukrainai realiai - pradziai issivalyt reikia nuo konservu.
immortallt 2022-03-08 21:54
Matai, Rusijai dabar amen ateina ne 10-čiai metų, o jau neapibrėžtam periodui. Naftą ir dujas eksportuoti pelningai gali esamais dujotiekiais, į Europą. Europa priklausomybės nuo dujų ir dar rusų dujų dabar kratysis greitai. Jau po 3 metų dujų iš Rusijos ES nebereikės, net jei dabar pat patrauks Rusija savo karius. Po 10 metų, Europai dujų reikės kokiais 50% mažiau. Naftos paklausa 2030 metais pradės reikšmingai trauktis. Rusija ištaškė visus savo rezervus, o energiniai ištekliai tapo toksiški. Pinigų niekas jiems nebeskolins, ir niekas nepuls ten investuoti, nes nahališkai tiesiog negrąžina skolų ir neatiduoda turto. Taip kad nebent Rusija apsiverčia 180 laipsnių, ir staiga ne tik tampa pacifistais, bet ir realiai demokratiški, užtikrina žmogaus laisves, tauta pasidaro darbšti, intelektualus darbas tampa vertinamas, atsiranda teisingumas ir korupcija žlunga, tada galbūt po 20 metų Rusija galėtų grįžti į tokį ekonominį lygį, koks buvo prieš mėnesį.
ElniaRagis 2022-03-08 21:55
jūsų karšta nemeilė konservam gadina visą jūsų postų turinį. Net naujieji forumo lankytojai turėjo šitą pastebėt, o senieji tai kaip poterius žino. Pasistenkit taip visur jų nekišt, nes protinga ir turininga pagrindinė mintis į temą kartais prapuola po visa jūsų beletristika apie konservatorius.
Myslius 2022-03-09 14:59
AAA000 sitas megstamiausias clipas tikriausiai: https://www.youtube.com/watch?v=7MTeYujm6i0 O cia lietuviams: https://www.youtube.com/shorts/y2QWCPOqAnU
Benediktas 2022-03-09 15:42
Matyt AAA000 Lukošenkai kalbas rašo.