[Žinios trumpai] Lenkijos prezidentas pasakė, ko trūksta Rusijai, kad pradėtų Kijevo puolimą  ()

Daugelis ekspertų sutinka, kad Rusijos invazija į Ukrainą trunka ilgiau ir kainuoja daugiau, nei iš pradžių planavo jos organizatoriai. Tačiau Kijevo puolimas iki šiol neprasidėjo. Kodėl? Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda mano, kad Rusijos kariams kai ko trūksta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andrzejus Duda teigia, kad po pokalbio su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu jam aišku, kad Rusijos kariams trūksta entuziazmo ir pasiruošimo, kad pradėtų Kijevo puolimą. Apie prastą Rusijos karių nusiteikimą kalbama nuo pat invazijos pradžios. Sulaikyti rusų kariai dažnai negali pasakyti, kodėl Rusija apskritai puola Ukrainą. Užfiksuotas ir ne vienas masinio pasidavimo atvejis. Putino iškelti „demilitarizacijos ir denacifikacijos“ tikslai subyra vos pamačius Ukrainos žmones. Moralę žudo ir dideli praradimai - skaičiuojama, kad nuo karo pradžios rusų gretos susitraukė maždaug 46 tūkstančiai karių (įskaitant žuvusiuosius, sužeistuosius ir paimtus į nelaisvę).

Nepaisant to, Duda pažymėjo ir tai, kad Rusijos pajėgos vis dar kaupiamos aplink Kijevą. Ukrainos sostinės puolimas greičiausiai prasidės per kelias ateinančias dienas, bet Duda teigia, kad Ukrainos gynėjai yra pasiruošę kovai ir yra gerai motyvuoti.

Kalbant labiau praktiniais terminais, panašu, kad Rusijos pajėgas vis dar kausto tiekimo problemos. Ukrainos pajėgos nuolat puldinėja konvojus ir sutrauko tiekimo grandines. Rusijos technikai trūksta degalų, o kariams - maisto. Pradėjus didelio masto operaciją prieš Kijevą, šios problemos taptų dar didesnėmis.

 

Galiausiai, šiandien įvyks trečiasis derybų susitikimas tarp Ukrainos ir Rusijos atstovų. Didelio proveržio nesitikima, nes Rusija ir toliau kels reikalavimą pripažinti apsišaukėlių Donecko ir Luhansko respublikų nepriklausomybę bei Kijevo priklausomybę Rusijai, o Ukrainai tai nėra priimtina.

(20)
(1)
(19)

Komentarai ()