[Karšta tema] Kiek užtruktų, kol Rusija užimtų Ukrainos sostinę Kijevą? O kaip buvo su Čečėnijos sostine Groznu? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

assa 2022-03-09 11:03
nežinau, gal aš klystu, bet man atrodo, kad dabartinis putkos planas (vietoj visos UA "išvadavimo") ir bus paimti ukrainos pakrantę ir Kijevą. Tada pasodini Kijeve Janukovičių ir paskelbi kad jis UA prezidentas ( dzin, kad didžioji šalies dalis nepaimta, kad Zelenskis kažkur laukais laksto), su statytiniu pasirašai taikos sutartį, kad UA pripažysta užimtas teritorijas Rusijai, ir sumoka X milijardų reparacijų Rusijai, ir viskas, Janukovičių gali ukrainiečiai šašlykui sunaudot -rusam px. Šalis sugriauta (nebėra augantis konkurentas), visos pakrantės Rusijos(Juodosios jūros dujos ir nafta), šalis dar skolinga belekiek milijardų, už kuriuos kažkada atsinaujinsi techniką (ar realiau bus ką vogt). Prarandi kažkiek senos technikos, ir biški mėsos - abu niekiniai resursai. Vat gal su sankcijomis apsiskaičiavo, todėl manau pradės skubėti, kad greičiau tą taikos sutartį pasirašytų, ir galėtų vėl EU į draugus siūlytis O NATO eilinį sykį parodė, kad myžnių aljansas- su tais naikintuvais vien cikrai kokie vyksta, gėda skaityti. Vokiečiai, kur rytų slibiną tiek metų pinigais šėrė -išvis turėtų galvas pelenais barstytis, ir ešelonais leopardus su haubicom į UA varyt, kad bent kažkiek savo kaltes išpirktų, o dabar vaikų darželis kažkoks...
UTF16 2022-03-09 12:15
Ukraina – ne NATO šalis. Jeigu ne NATO šalis gali gauti tokią pačią apsaugą kaip NATO narė, kam išvis ten stoti?
assa 2022-03-09 12:44
NATO aljanso narės vienos kitas gina su savo technika ir kariais, šiuo atveju gali tik tiekti ginkluotę( pvz rankines sistemas jau tiekia -kodėl negali tiekti ir ratinės gynybinės technikos?). Jei nenori dovanot- galima parduoti su didelę nuolaidą ar su vėlesniu atsiskaitymu, t.y. tą patį lendzizą Ukrainai organizuoji ir viskas. Kažkaip tam pačiam Vietname prisiminus kaip kapojosi rusas su amerikonu, manau nemažai konfrontacijos ir Sirijoj buvo,ir nieko, nemėtė ivanas savo atominių bombikių o vat UA bijo net ginkluotės duoti, apie ichtamnietų vakarietiškus analogus net kalbų nėra. Ar taip, ar taip suvaryta Ukraina, tai ir duodi tokios ginkluotės, kad ruskiui per kitą galą tas karas išlystų. O tai dabar putka pagazdina, kad jei nebus kaip noriu- gausit bombikę,ir bijo NATO- tai kur tada riba, kur jau rusas neis? Ties Prancūzijos siena (nes pati analogiškų bombų turi)?
UTF16 2022-03-09 13:44
Tiek NATO narės, tiek pati NATO visa tai daro savo nuožiūra, jokių įsipareigojimų nėra. Pvz., Europos Sąjungos narės turi pareigą padėti viena kitai – tiekiant paramą, ginkluotę ir pan. Jeigu Putinas užpultų Suomiją ar Švediją ir NATO atsisakytų tiekti naikintuvus, tada tu galėtum juos laisvai vadinti myžniais. Bet Ukraina nėra jokio bloko narė. Partnerė, potenciali kandidatė. Bet ne narė.
conjurer 2022-03-09 14:25
Nemažai EU šalių padeda rusijai, pirkdami iš jos resursus. Tiek prieš karą, tiek po to kai jis prasidėjo 2014 metais. Todėl dabar yra labai žema nepadėti ukrainai, nesvarbu ji priklauso kokiai sąjungai ar ne. Ypač kai tarp vakarų ir rytų buvo sutartis dėl ukrainos neutralumo, ir rusai tą sutartį sulaužė.