ES sankcijos: KAMAZ žengia žingsnį atgal, svarsto gaminti XX a. variklius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-03-10 14:51
Rusija kryptingai grįžta į Sovietų sąjungą, pildosi Putino svajonė tik ne tokiame pavidale kokio nori.
Benediktas 2022-03-10 15:01
Aš manau ne tik Putino svajonės pildosi, bet ir daugelio žmonių, kurie jaučia nostalgiją CCCP, taip pat jaunimas, kuris neturėjo progos jame pagyventi, o girdėjo tik gerus žodžius iš savo tėvų bei senelių. Geležinė uždanga nusileis, internetą galima savo pasileist. Visi ištekliai gyvenimui yra pačioje Rusijoje, tikrai badu galima nemirti, o normaliai gyuventi, jei protingai vystant savo ūkį ir ekonomiką.
assa 2022-03-10 17:06
Aha, ir tuomet greit visi svajokliai pamatys, kad CCCP 2.0 fainai tik svajonėse, pasuose amžius nesumažės, negyvėlis kelnėse irgi neprisikels Neįsivaizduoju kas žmogaus galvoj turi dėtis, jei jo svajonė būti niekuo- be teisės išsakyti kritiką, be teisės spręsti, pastoviai kažko bijoti, ir gyventi amžinam deficite. Kažkokie mazochistai vnž... kai filmuos zombieland 3, praktiškai nei dekoraciju, nei akorių nereikės- nuvažiuoji ir filmuoji
Niemand 2022-03-10 17:27
Atsiprašau už kirilicą, bet labai į temą Вот сейчас те, кто мечтал вернуться в СССР - получайте. Дефицит, отсутствие импортных товаров, невозможность выехать за границу, нищета, цензура - все как вы любите. P.S. anekdotai tradiciškai nepasiduoda cenzūrai ir gerai atspindi tautos nuomonę opiais klausimais. Skaitantys rusiškai gali pažiūrėti šiuo metu populiariausius Rusijoje anekdotus (pvz., https://www.anekdot.ru/release/anekdot/week/), aiškiai matosi, kad (vidutiniai) rusai nė iš tolo nepalaiko karo (na arba sankcijų, kaip pažiūrėsi )
donatasv 2022-03-10 20:07
Išgyvenome ir mes, mūsų tėvai prie SSRS laikų, tik kokia kaina visa tai buvo pragyventa yra kitas klausimas. Senesnio amžiaus žmonėms tai bus dzin, jaunimui tai bus šokas. Kai visas pasaulis džiaugėsi laisve, Lietuva sėdėjo po priespauda. Putleristano jaunimas pamatė ką reiškia vakarietiškas gyvenimas, vakarietiška kokybė ir vakarietiška laisvė. Tu manai Maskvos jaunimas sėdės rankas sudėjo ir tikės senelių pasakomis apie gerus SSRS laikus? Važiuos į sodus sodint bulvių? Nemanau, budulio mentalitetas gal kaimuose ir valdo, bet išprusę žmonės puikiai supranta kas vyksta, tereik kibirkšties kad viskas pradėtų degt.
assa 2022-03-10 20:11
labiau linkęs statyti, kad vidurinioji klasė balsuos kojomis į vakarus, bus belekoks protų nutekėjimas, ir kad to išvengti reikės sienas uždaryti - va tada ir bus CCCP 2.0 atstatyta 100%
donatasv 2022-03-10 20:27
Kiek iš 144 milijonų reiks nutekint, kad nekiltų maištas? Pinigų pasiskirstymas labai prastas. Tiems kas turi prisivogią bus paprasta išvažiuot ir gyvent kitur. Atidarius biržas, valiutos keityklas iš rublio liks tik šlapia vieta. Normaliam gyvenimui reikės visko, kinišku šūdu ilgai netemsi, už rublį neką nupirksi greitu metu. Taip kad burbulas pučiasi. Tas požiūris, kad Putinas visagalis ir mus išgelbės, nu blyn kelia juoką.
Gintarinis 2022-03-10 20:54
Pritariu, pildosi daugumos rusų svajonė.
radioaktyvas 2022-03-11 08:27
Kaip mano senelis sakydavo šiltesnės ir malonesnės kabinos už kamazo nerasi, bet variklis ******** **** *** (terminai nepasiduoda aprašymui) taigi dėl to ir tikdavo sukinėtis kieme kartu su bobiku skaičiuojant kilometraža nurašymui. Jei neklystu yra jamz 238 variklis su 330 arklių yra ir su 10 cilindrų ir tikriausiai pati galingiausia versija valgys mažiau už kamazini invalida. Taip ir nesuprasi kam gaminti šiukšles jei yra senas geras patikimas sprendimas.
gytis13 2022-03-11 08:49
Kiba gerą kokybę padarys, čia toks priverstinis reikalas gaunasi, pseudopažanga. Aš neprieštarauju teiginiams "senas geras" bet tai dar gerai padaryti reikia, ims kažką modernizuoti ir padarys šlamštą. Ruso technikai racionalizatoriai visada padarydavo ženklią žalą. Jeigu pirmoji versija būdavo dar nieko, tai vėlesnėse jau matydavosi "nutobulinimai", ne klaidos būdavo taisomos o prisidirbama dar kažko.