[Karšta tema] Kokios yra labiausiai sankcionuotos pasaulio šalys? Visos be išimties yra Rusijos sąjungininkės (Sąrašas)  ()

Gniuždančios ekonominės sankcijos, kurios buvo įvestos Iranui per pastaruosius 10 metų, prieš Rusiją buvo įgyvendintos per 10 dienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulinė sankcijų sekimo duomenų bazė Castellum.ai antradienį paskelbė sąrašą, kuris parodė, kad Rusija po Ukrainos invazijos tapo labiausiai sankcionuota šalimi pasaulyje.

Joje teigiama, kad nuo vasario 22 d., likus kelioms dienoms iki Rusijos invazijos pradžios, Rusija pradėjo justi JAV ir jos sąjungininkų Europoje sankcijų bangą.

Anot Castellum.ai, Rusija tapo 2778 naujų sankcijų taikiniu, todėl jų skaičius padidėjo iki 5530.

Spaudimas Rusijai auga kiekvieną dieną. Daugelis Amerikos kompanijų, įskaitant „Netflix“ ir „American Express“, sustabdė veiklą Rusijoje. Putinas šias sankcijas apibūdino kaip „panašias į karo paskelbimą“.

Pateikiame labiausiai sankcionuotų kitų šalių sąrašą pagal Castellum.ai:

Iranas: Vakarų Azijos šalis yra antroje vietoje Castellum.ai sąraše su 3616 sankcijų. Šios sankcijos buvo įvestos pastarąjį dešimtmetį dėl prieštaringai vertinamos branduolinės programos ir tariamos terorizmo paramos.

 

Sirija: ekonominės sankcijas dėl pilietinio karo įvedė Europos Sąjunga, JAV, Kanada, Australija ir Šveicarija. Dauguma šių sankcijų buvo įvestos po 2011 m. Remiantis Castellum.ai sąrašu, Sirijai jai taikomos 2608 sankcijos.

Šiaurės Korėja: atsiskyrėlei Azijos valstybei JT sankcijos taikomos nuo 2006 metų dėl savo branduolinių ir balistinių raketų programų. Castellum.ai sąrašas rodo, kad Šiaurės Korėja taikomos 2077 sankcijos.

Venesuela: pagal Castellum.ai sąrašą Pietų Amerikos šaliai skirta 651 sankcija. Šias sankcijas Jungtinės Valstijos taiko nuo 2017 metų įmonėms ir naftos subjektams, susijusiems su Maduro režimu, tiek šalies viduje, tiek už jos ribų.

 

Mianmaras: JAV ir kitos šalys jam skyrė sankcijas dėl žmogaus teisių pažeidimų ir karinio perversmo. Castellum.ai sąrašas rodo, kad Mianmaras turi 510 sankcijų.

Kuba: tai paskutinė šalis sąraše, kuriai taikomos 208 sankcijos. Kubai daugiau nei 60 metų buvo taikomos JAV sankcijos, kurios paveikė visus salos gyvenimo aspektus. Sankcijas įvedė prezidentas Johnas F. Kennedy, siekdamas izoliuoti Kubą, kol ji pajudės link demokratizacijos ir didesnės pagarbos žmogaus teisėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()