[Žinios trumpai] Dar vienas smūgis Rusijai: Kinija atsisakė tiekti lėktuvų dalis  ()

Rusijos Federacijos valdžia ieškos kitų galimybių orlaivių dalims įsigyti


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-11 [Žinios trumpai] Dar vienas smūgis Rusijai: Kinija atsisakė tiekti lėktuvų dalis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valdžia atsisakė tiekti atsargines dalis Rusijos Federacijos oro linijoms. Rusijos Federacija ieškos galimybės įsigyti atsarginių dalių lėktuvams Turkijoje, Indijoje ir kitose šalyse.

Apie tai MRO Russia & CIS konferencijoje pranešė Federalinės oro transporto agentūros Tinkamumo skraidyti techninės priežiūros skyriaus vadovas Valerijus Kudinovas.

"Mes nurodėme pačiai aviakompanijai išsiaiškinti, kur ji turi galimybę įsigyti šių atsarginių dalių. Kiek žinau, buvo gauta tokia informacija, kad kreiptasi, pavyzdžiui, į Kiniją, o kinai atsisakė", - sakė Kudinovas.

Anot jo, Rusijos valdžia ieškos, kur įsigyti atsarginių dalių lėktuvams.

"Ieškosime (galimybių, – red.) per kitas šalis. Galbūt per partnerius – per turkus, gal per Indiją. Kiekviena įmonė derėsis pati – mes (Rosaviatsia, – red.) tiesiog padėsime įteisinti gautas atsargines dalis“, – pažymima Federalinėje oro transporto agentūroje.

Savo ruožtu techninis direktorius Igoris Poddubny teigė, kad „Ural Airlines“, nesustabdžiusi parko ir neišardydama orlaivių atsarginėms dalims, galės tęsti skrydžius tik du mėnesius.

 

Kartu jis įsitikinęs, kad galima tiekti atsargines dalis ir medžiagas apeinant sankcijas.

Pažymėtina, kad „Ural Airlines“ nuomos sąlygomis turi 54 „Airbus“ lėktuvus. Kovo pradžioje „Airbus“ sustabdė Rusijos oro linijų lėktuvų techninę priežiūrą.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, Rusijos vyriausybė svarsto galimybę nacionalizuoti lėktuvus, kurie nepriklauso Rusijos oro linijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: