[Žinios trumpai] Rusijos karo vadai sugalvojo, kaip priversti kareivius eiti į mūšį: patikrinta taktika nuo II-ojo pasaulinio karo laikų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2022-03-11 19:31
Grasinimas šauktiniams ir šauktinių šaudymas Rusijoje niekuo neypatingas. Rusai taip daro ne todėl, kad jie „blogiečiai“, o todėl, kad kilus karui visi sveiki vyrai tampa patrankų mėsa bet kurioj šaly. Ukrainiečiai šiuo atveju taip pat – tuos, kurie bando bėgti, pasienyje juos tiesiog apgręžia atgal. Per Sovietų-suomių karą 1941–1944 m. tuos, kurie atsisakydavo vykti į frontą, suomiai gaudydavo ir, jeigu priešindavosi, tiesiog šaudydavo vietoje. Apie 60 šauktinių suomių buvo sušaudyti teismo sprendimu viešai. Šiuolaikinių blogų pavyzdžių toli ieškoti nereikia. Kilus Sirijos pilietiniam karui, jauniem vyram atsirado trys „nepakartojami“ pasirinkimai: tapti valdžios šauktiniu, kad vėliau ar anksčiau galvą nupjautų sukilėliai; tapti sukilėlių šauktiniu, kad vėliau ar anksčiau galvą nupjautų valdžios vyrai; arba bėgti iš šalies į kokią nors koncentracijos stovyklą Turkijoj, Italijoj, gal net Lenkijoj ar Lietuvoj.
Kliudziau 2022-03-12 00:53
Beveik normalus komentaras gavosi, kol neužkliedėjai apie koncentracijos stovyklas
gytis13 2022-03-12 10:02
O aš manau yra didelis skirtumas tarp šauktinių gaudymo ir tokių užnugario "brigadų" kurios vos ne tiesiogiai varo kareivius į mūšį. Tokia ten ir armija jeigu ją reikia jėga varyti į kautynes