[Žinios trumpai] Jau rimtai darosi baugu: Rusija svarsto du branduolinio šantažo variantus ir abu jie būtų baisūs  ()

Rusija svarsto du branduolinio šantažo variantus ir bet kuriuo atveju ketina apkaltinti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai kalbėjo Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kirilas Budanovas.

„Turime informacijos apie dviejų variantų raidą. Kurį pasirinks, priklauso tik nuo jų pačių. Pirmas – didelio masto radioaktyvių miškų deginimas, radioaktyvus debesis tuoj pakils ir eis ta kryptimi, kuria pučia vėjas. Antra – artilerijos panaudojimas branduolinėje saugykloje. Rezultatas bus toks pat.“

Tiek pirmuoju, tiek antruoju atveju Rusijos vadovybė siekia apkaltinti Ukrainą, o tiksliau jos „nacistinius“, „neonacistinius“ darinius, kurių čia iš tikrųjų nėra“.

Budanovas priminė, kad tai ne pirmas kartas, kai Rusija imasi branduolinio šantažo. Jau buvo tyčinių atakų prieš Zaporožės atominės elektrinės blokus, taip pat raketa atakavo Charkovo fizikos ir technologijos institutą, kurio teritorijoje yra eksperimentinis branduolinis reaktorius.

 

„Visu tuo siekiama įbauginti. Dabar Rusijos vadovybė supranta, kad jų ankstyvos kampanijos planai žlugo, ir jie pereina prie branduolinio šantažo“, – sakė M. Budanovas.

Budanovas pabrėžė, kad bet kokiu atveju, kad ir į kokį scenarijų būtų linkusi Rusijos vadovybė, tai bus branduolinis terorizmas, ekocidas ir aplinkos katastrofa, kuri palies ir Europą, ir Rusiją. O labiausiai nukentės Baltarusija ir Ukraina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: