[Žinios trumpai] Neįtikėtina – iš Ukrainos netyčia 700 km/h greičiu atskridęs karinis dronas sudužo Kroatijoje, esančioje už 550 km (Video)  ()

Kroatija pradės tyrimą po to, kai į jos oro erdvę nepastebėtas oro gynybos priemonių įskrido ir sudužo „bepilotis karinis orlaivis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kroatijos sostinės Zagrebo pakraštyje nukrito bepilotis orlaivis, kuris, matyt, atskrido iš Ukrainos karo zonos ir sukėlė stiprų sprogimą, tačiau, anot Kroatijos valdžios institucijų, niekas nenukentėjo.

Penktadienį po Kroatijos Nacionalinio saugumo tarybos posėdžio paskelbtame pareiškime sakoma, kad „bepilotis karinis orlaivis“ naktį į Kroatijos oro erdvę įskrido iš kaimyninės Vengrijos 700 km/h greičiu ir 1300 metrų aukštyje.

Taryba pranešė, kad bus pradėtas oficialus baudžiamasis tyrimas ir NATO bus informuota apie įvykį (Kroatija tapo NATO nare 2009 m.).

Didelis dronas nuskriejo mažiausiai 560 km, matyt, nepastebėtas oro gynybos Kroatijoje ir Vengrijoje, kurios abi priklauso Vakarų kariniam aljansui.

Internetinio žurnalo „The War Zone“ kariniai ekspertai teigė, kad orlaivos greičiausiai yra sovietinių laikų žvalgybinis bepilotis lėktuvas Tu-141 „Strizh“. Teigiama, kad Ukraina yra vienintelė žinoma dabartinė Tu-141 operatorė.

Valdžios institucijos stengiasi nustatyti, kaip įvyko incidentas, bet pirminės išvados rodo, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas.

 

Kroatijos policija pranešė, kad į sprogimo vietą Zagrebo pakraštyje atvyko po gyventojų skambučių. Jie sakė, kad miškingoje vietovėje rado didelį kraterį ir du parašiutus (Tu-141 turi parašiutus, naudojamus minkštam nusileidimui). Kai kurie stovėję automobiliai buvo apgadinti.

Nuotraukose iš įvykio vietos matyti ant žemės išmėtytos metalinės nuolaužų dalys, ant medžių šakų kabantis parašiutas ir tarsi sparno dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(2)
(24)

Komentarai ()