[Žinios trumpai] „Mes imsime viską apskritai, įskaitant Donbasą ir Krymą“. Ukraina rimtai galvoja atsikovoti visas savo žemes  (1)

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Aleksejus Arestovičius sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi pranašumą mūšio lauke ir grąžins Ukrainos teritorijas, įskaitant Donbasą ir Krymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusai, negalėdami nugalėti mūsų ginkluotųjų pajėgų, įveikti gynybos sistemos ir žmonių mūšio lauke, pradėjo įgyvendinti savo mėgstamą Sirijos ir Čečėnijos taktiką. Tai yra civilių gyventojų terorizavimas... Todėl prasidėjo smūgiai civilių kvartalams. Jie tyčia pataikė į gimdymo namus Mariupolyje“, – pažymėjo Arestovičius.

Anot jo, priešas atakuoja taikius miestus, siekdamas išprovokuoti gyventojų kaltinimus valdžiai, kad ši negali apsaugoti miestų ir derėtis su priešu.

„Todėl reikia suprasti, kad... turime pranašumą mūšio lauke... Negaliu įvardyti nė vieno susidūrimo per pastarąsias tris, o gal penkias dienas, kur priešui būtų pasisekę. Mūšio lauke situacija stabiliai krypsta į mūsų pusę“, – pabrėžė Arestovičius.

Paklaustas, ar yra perspektyva sugrąžinti Rusijos kariuomenę prie sienų, Arestovičius atsakė taip: „Patys rusai mums rodo perspektyvą – ar žinote, kad Kryme prasidėjo masinis butų pardavimas? Specialiųjų tarnybų ir kariuomenės darbuotojų šeimos labai greitai buvo išvežtos į žemyną, patys rusai mums rodo perspektyvą. Net nebesitiki atgauti Krymą... Ukrainos ginkluotosios pajėgos kariauja manevrinį karą... Mes imsime viską apskritai, įskaitant Donbasą ir Krymą, reikia tik laiko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(1)
(140)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: