[Žinios trumpai] Jau matoma, kaip Rusijos invazija į Ukrainą paveikė Baltarusijos ekonomiką: prasidėjo giliausia krizė  ()

ES Baltarusijos nacionaliniam bankui įvedė keletą sankcijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo karo Ukrainoje pradžios Baltarusijos rublio kursas nukrito 50 proc., o Baltarusijos ekonomika pateko į giliausią krizę.

Tai savo „Telegram“ paskyroje parašė Parlamento finansų, mokesčių ir muitų politikos komiteto vadovas Daniilas Getmantsevas.

„Kol džiugiai kalbama apie artėjančią valiutų krizę Rusijos Federacijoje, mes visiškai pamiršome apie jos ištikimą bendražygę ir kolegę – Baltarusijos Respubliką. Tačiau dabar vyksta tokia pat drama“, – rašė Getmantsevas.

Jis pažymėjo, kad ES įvedė sankcijas Baltarusijos nacionaliniam bankui: blokavo operacijas su rezervais, uždraudė grynųjų eurų importą ir atjungė keletą bankų nuo SWIFT, taip pat apribojo Baltarusijos gyventojų sąskaitų atidarymo operacijas ES.

„Nuo karo pradžios Baltarusijos rublio kursas dolerio atžvilgiu bankų skyriuose sumažėjo 50 %. Tačiau sankcijų fone jis dar labiau kris, nes Nacionalinio banko gebėjimas išlaikyti rublio kursą gerokai sumažės“, – rašo Getmantsevas.

 

Anot jo, Baltarusijos vietos leidiniai rašo, kad „rublio košmaras“ persimetė į jų šalį, o ekonomika, 80 % susieta su Rusijos Federacija, jau pateko į giliausią krizę.

„Rusija nusprendė sužlugdyti ekonomiką, baltarusiai turi ruoštis“, – reziumavo deputatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(59)
(0)
(59)

Komentarai ()