[Žinios trumpai] Černobylyje labai pavojinga situacija: niekas nesupranta, kas ten vyksta  ()

Prezidento administracijos vadovo patarėjas pažymėjo, kad rusai pradėjo karą, siekdami užkariauti kaimynus viduramžių karų dvasia, todėl nieko keisto, kad šaudo į atominius blokus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija Černobylio atominėje elektrinėje pavojinga, nes dėl Rusijos įsibrovėlių veiksmų stotis liko be elektros energijos tiekimo, o dabar niekas nesupranta, kas ten vyksta.

Tai pareiškė prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailas Podolyak, rašo " Ukrainska Pravda ".

"Černobylio situacija apskritai labai pavojinga. Dėl okupantų veiksmų nutrūko stabilus elektros tiekimas objektams, kurie tiesiog neturėtų likti be elektros tiekimo. Tai yra grėsmė visai Europai. Ir žinoma, pačiai Rusijai“, – sakė M. Podolyakas.

Jis priminė, kad TATENA prarado ryšį su saugumo stebėjimo sistemomis Černobylio atominėje elektrinėje, todėl dabar niekas nesupranta, kas ten vyksta.

Podoliakas pabrėžė, kad pasaulis turėtų gerokai padidinti spaudimą Rusijai, kad tiesiogine prasme išstumtų okupantus iš Ukrainos.

Prezidento administracijos vadovo patarėjas pastebėjo, kad rusai pradėjo karą užkariauti kaimynus viduramžių karų dvasia, todėl nenuostabu, kad šaudo į atominius blokus, kaunasi branduolinių objektų aikštelėse, nutraukia maitinimo šaltinį. Podoliako teigimu, šie objektai rusams nesuprantami ir gali būti naudojami kaip šantažo objektai.

Podolyakas taip pat pažymėjo, kad kuo ilgiau Rusijos kariuomenė liks mūsų šalies teritorijoje, tuo daugiau šie „žmonės iš viduramžių“ sukels problemų kiekvienam Europoje ir sau.

 

Priminsime, kad vasario 24 d. Rusijos Federacijos okupacinės pajėgos dėl išpuolio perėmė visų Černobylio atominės elektrinės įrenginių kontrolę.

Černobylio atominės elektrinės zonoje yra kelios panaudoto branduolinio kuro saugyklos, taip pat objektas „Pastogė“ – izoliacinė konstrukcija virš Černobylio atominės elektrinės ketvirtojo energetinio bloko, pastatyto po 4-osios atominės elektrinės sprogimo. „Energoatom“ pranešė, kad saugykloje saugoma apie 20 000 panaudoto kuro rinklių, kurias reikia nuolat vėsinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: