[Žinios trumpai] Ukrainos kariškiai paskelbė pačią pavojingiausią Rusijos ginkluotę: ją naikina pirmiausia ir prašo pagalbos iš gyventojų (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-03-14 06:21
Tai nors parašykit ką nors apie įrangą, dabar grynai Ukrainietiškos propagandą atkartojat... iš technologijų tinklalapių pasidarėt karinės propagandos tinklalapis...
Benediktas 2022-03-14 07:16
Prie ko čia propoganda? Visiškai normalu, kad kariuomenė prašo gyventojų pagalbos, greičiau nustatant pavojingiausių ginklų lokaciją. Mldc ukrainiečiai, kad taip daro. Teisingas sprendimas
donatasv 2022-03-14 08:15
Perdegusiems nuo karo kuriems reikia papildomo paaiškinimo, o prie ko Lietuva, Ukraina ir Ukrainoje važinėjanti technika? Ką mes informuosime? Delfyje toks straipsnis nieko nestebintų, bet čia kažkaip norėtųsi rimtesnio lygio, dabar vien spamas apie karą, ir atliktus veiksmus, dar spamas kuris nesusijęs su technologijomis, bent pritemkit iki to lygio įmesdami kažkokį paaiškinimą, kokia technika, kam skirta, dėl ko ją reik medžiot.
Benediktas 2022-03-14 08:31
Sutinku, kad čia lengva informacija, technologiškai tuščia. Man tiesiog užkliuvo žodis propoganda. Čia ne propoganda, gyventojai realiai gali pranešti VSU apie pirešo ginkluotę. Ir manau kai kurie tai daro. Ir tai padeda greičiau sunaikinti ją. Taip ir Lietuvos gyventojai galėtų padėti NATO kariuomenei, jei rusas užeitų.
HardAxe 2022-03-14 10:19
viskas būtų gerai, jei toliau aprašytų minimas sistemas. Dabar net nuotrauka tik asociatyvi.
kestutisz 2022-03-14 10:50
Būtent. Nuotraukoj išvis Buratinas(?) ir tai sakyčiau realiai civiliams ko gero pats baisiausias ginklas. Ir taip, iš techninės pusės įdomu kuom REB/RER tokie baisūs jei patys rusų visokie sofos analitikai dar iki karo juos nurašinėjo. Kokių bayraktarų ryšio kaip ir neturėtų gadinti (satelitinio bent), įjungti turėtų tiesiog mojuoti amerikiečių palydovam/žvalgybos lėktuvam. Na tikrai įdomu, buvo čia neseniai kad perėmė gyvą R-378B (Borisoglebsk-2) ir mol naudos prieš rusus, bet kažkaip labai įdomu kiek tai veiksminga tokiam labiau partizaniniam kare.
Senas kareivis 2022-03-14 12:00
O į nuotrauką pažiūrėt irgi Ukrainos ,,propaganda" neleidžia? Ukrainos kareiviai prašo informuoti apie ruskių mašinas, kurios turi antenas. Nesvarbu, kaip vadinasi tos antenos.
Senas kareivis 2022-03-14 12:23
Technologijos taškas lt tik pateikė Ukrainos Gynybos ministerijos informaciją. Pati Ministerija nepaaiškino, nei kas per mašinos, nei kokios antenos. Visokių antenų yra, ir jos turi skirtingas funkcijas: pradedat ryšio palaikymu, arba ryšio (mobiliojo) blokavimu, bei priešbaterinės antenos (jos nustato priešo artilerijos koordinates). Civiliams per daug informacijos. Geriausia - nuotrauka, kad civiliai pamatytų, kaip atrodo mašinos. Ir kad tos mašinos tik atrodo taikiai. Dėl to Ukrainos Gynybos ministerija ir kreipėsi į žmones. Ministerijos žinutė labai paprasta: ,,Pamatei -nufotkink, paskambink". Net nurodė, kur reikia pranešti. Slava Ukrajini.
Senas kareivis 2022-03-14 12:45
Tokia technika gali pasirodyti ir Lietuvos teritorijoj, dėl to technologijos ir rašo. O gal Jums atrodo, kad tokios mašinos yra netechnologiškos? Delfis nuo technologijos.lt skiriasi tuo, kad Delfyje rašoma kas su kuo miega bei užsiima lovos reikalais. Technologijos apie tai nerašo. Slava Ukrajini. putkin - 3,14dor.
Senas kareivis 2022-03-14 13:03
Na taip. Pirmoj nuotraukoj - buratinas https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1 ... 0%BC%D0%B0 https://en.wikipedia.org/wiki/TOS-1 Poligonuose per pratybas Buratinai yra labai fainas ginklas. Ir fainas ginklas prieš civilius. Nelabai gerai tokio Buratino ekipažui, kai priešas turi granatsvaidžius. Arba aviaciją. Arba bent kiek artilerijos.
Hmz 2022-03-14 13:07
Nėra pasaulyje jokių griežtai kryptinių antenų - net jei Bayraktaro antena ir nutaikyta į palydovą, ji kažkiek priima ir signalą nuo žemės. Tad teoriškai pavarius galingą signalą iš REB mašinos būtų galima sutrikdyti Bayraktaro ryšį. O jei jame užprogramuotas avarinis grįžimas pagal GPS - šiais laikais Rusija jau įvaldė GPS koordinačių klastojimą.
donatasv 2022-03-14 13:11
Būtent šitam straipsnyje propaganda gal šiek tiek ir perdėtai panaudotas žodis.
bahuriux 2022-03-14 13:22
Yra, paimk kryptinę anteną ir patalpink ją į anglies (grafito) pluošto (carbono) "puodą" (cilindrą), viskas antena negaus jokio signalo iš niekur kitur tik iš ten kur yra nukreipta. GPS nebūtina pasikliauti tokios kainos kategorijos apartuose yra ir inercinės navigacijos sistemos, kartu su gps. Galingą signalą gali pavaryti pvz su kokiu EMP, kad iškepti elektroniką, bet be branduolinio sprogimo, joks EMP ginklas nėra efektycus bent kiek ilgesniam nuotoliui, pvz už kokių 5-8km.
HardAxe 2022-03-14 13:57
galima būtų gal išdėlioti stacionarius GPS imtuvus, ten kur internetas veikia. Tuos pigiausius, po 3eur. https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... GPS+module ir pastoviai raportuoti jų koordinates, į kokį centrinį serverį. Jei bus +/- kažkoks vietovės padengimas, labai aiškiai matysis kuriose teritorijose GPS yra blokuojamas ar spoofinamas.
sub 2022-03-14 16:05
Prie ko čia Grybauskaitė ir Kubilius? Juk Lietuva šiaip geresnių politikų nelabai ir turėjo, nebent kitaip manote, tada prašau parašyti pavardes tų, kurie jūsų manymu yra geresni politikai. O kas per atomonis karas, kažkoks naujadaras negirdėtas. Jaučiu iš donatasv žodyno, kurį tik jis viens žino.
Hmz 2022-03-14 16:18
.
kestutisz 2022-03-14 16:21
Čia kiek sudėtingai - tokiem moduliam patiem reikia ryšio (ir atokiausiose vietose - pvz artilerija kurią norėtų paslėpti nuo dronų ir pan pastatytų už 30km nuo miesto, kažkur miške, o gsm bokštus iškirstų pirmiausia), plius reikia absoliučiai pasitikėti visais - nuo softo rašytojų iki montuotojų ar stebinčių sistemą. Manau palydovai/žvalgybiniai lėktuvai tokius irgi turėtų matyti - tokie gi labai triukšmauja į aplinką. Žodžiu tokiem reikia ruoštis labai iš anksto (na, pas mus tarkim, bet kaip padengti atspariu ryšio tinkleliu net tokią nedidelę teritoriją kaip mūsų - neįsivaizduoju). Palydovai plius kažkokie vienkrypčiai "mirksiukai" nebent, kurie mirksėtų vienaip kai viskas ok, ir kitaip kai užfiksuoja jog pagal gps kažkur pajudėjo.
bahuriux 2022-03-14 20:32
Net jei nėra palydovinio ryšio vistiek kryptinė antena yra gerai, kai reikia apsisaugoti nuo trukdžių. Tarkim kad ir 50dbi tiesa tokia ztipriai kryptinę antena sunku sufokusuoti bus. Sakykim 50x50x50 cm helix antenna array, arba patch antenna array, arba parabolinė antena patalpinti carbono kube, arba cilindre su vienu atviru galu, dažnis galėtu būti nuo 6GHz iki 800MHz, gal ir mažiau.
Hmz 2022-03-14 22:04
O toks sprendimas su antenos įkišimu į anglies pluošto talpą realiame gyvenime naudojamas, ar šia tik tavo teorinis pasvarstymas?
donatasv 2022-03-14 23:28
Man neskauda garbink ir toliau savo velnią. Nebuvo geriau (aklam ir šviesa nepadės)? Beto mano manymu valdžią visada reik kritikuot ir neleisti užsėst ant sprando žmonėms. Kitaip užglušins kaip putkinas išnaglėją. Prisidengę gerais darbais koncervos pridarė daugiau žalos nei betkuri kita valdžia ir čia jau nėra ką be šnekėt.