[Žinios trumpai] Dar vienas įtampos židinys? Indija teigia netyčia paleidusi raketą į Pakistaną: kas vyksta?  ()

Indijos pranešime teigiama, kad dėl techninio gedimo raketa buvo paleista į kaimyninį Pakistaną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indija penktadienį pranešė šią savaitę netyčia paleidusi raketą į kaimyninį Pakistaną dėl „techninio gedimo“ atliekant įprastinę priežiūrą, Pakistanui įspėjus, kad incidentas gali turėti „nemalonių pasekmių“.

Raketa nukrito Pakistano teritorijoje. Per incidentą nebuvo žuvusių ar sužeistų žmonių.

Pakistanas pranešė, kad Indijos kilmės „supergarsinis skraidantis objektas“ į Pakistano teritoriją įskrido kovo 9 d., 18:43 vietos laiku. Jie teigė, kad raketa buvo neginkluota ir nukrito netoli šalies rytinio Mian Channu miesto, maždaug 500 kilometrų nuo sostinės Islamabado.

Pakistano oro pajėgų pareigūnas sakė, kad objektas skrido 12 200 metrų aukštyje 3 machų greičiu, ir prieš suduždamas, nuskriejo 124 km Pakistano oro erdvėje.

Pakistano saugumo pareigūnas sakė, kad greičiausiai tai buvo raketa „BrahMos“ – branduolinį ginklą galinti galinti nešti sausumos sparnuotoji raketa, kurią bendrai sukūrė Rusija ir Indija.

Pakistano užsienio reikalų ministerija pasmerkė tai, ką ji pavadino „neprovokuojamu jo oro erdvės pažeidimu, kurį įvykdė Indijos kilmės „viršgarsinis skraidantis objektas“.

 

„Neapdairus paleidimas“ sugadino turtą ant žemės ir sukėlė pavojų civilių gyvybėms bei orlaiviams Pakistano oro erdvėje, sakoma pranešime, kaltinant Indiją „regioninės taikos ir stabilumo trikdymu“.

Karo ekspertai praeityje perspėjo apie nelaimingų atsitikimų riziką arba neteisingus kaimynų, kurie kariavo tris karus ir dalyvavo daugybėje karinių susirėmimų, pavojų, paskutinį kartą 2019 m., kai jųdviejų oro pajėgos įsitraukė į mūšį.

Abi šalys turi branduolinį ginklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()