Rusijos karuomenėje didelė sumaištis: kariai masiškai rašo atsisakymus grįžti į karinių veiksmų zoną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-03-15 21:40
Po truputį rusams skaidrėja protas.
ltwarrior18 2022-03-15 21:47
Man isvis keista, kad dar kazka suvokia. Tai kam tada pradejo kara, pamaloninti Putina ir Batja?
HardAxe 2022-03-15 23:23
kai pradėjo, tai galvojo atvažiuos su mase, ukraina bijos kariauti. Paims malšindami maištus. Kas dėl straipsnio. Gerai skamba masiškai. Įdomu ką tai reiškia? 10-50 kareivių per dieną? 500? Paskaičius straipsnius visi kareiviai jau apsišikę, tankai du kartus užklimę ir tris kartus susprogdinti, o kuras išleistas net iš pakeleivingų furų. Deja rusai lėtai bet juda tolyn, tai vienoj fronto vietoj, tai kitoj. Bombarduoja ne ką mažiau. Tikrai negalvoju, kad jie laimi. Logistika dalykas sudėtingas, kuo toliau judės tuo sunkiau jiem bus. O Ukraina didelė. Bet naujienos pas mus kažkaip labia vienašališkos.
donatasv 2022-03-16 02:33
Pas mus skelbia tai ką skelbia Ukraina, nes tuo ką skelbia putkistanas kaip visi matėme tikėti neina. Kiek visame tame yra tiesos galima spręsti iš žvalgybinių duomenų. Žuvusių karių skaičių gali falsifikuoti nieks nepatikrins, bet sunaikintos technikos nepakavosi, ypač šeis laikais, kada informacija taip greit sklinda, o trofėjų pilnas telegramas. Antras svarbus rodiklis kuris yra nepaneigiamas putkino prasimetimas aršus Ukrainos pasipriešinimas. Trečias kas rodo prastą tiekimą buvo 60 km eilė, šito nesuklastosi. Ketvirtas ir pats svarbiausias kuris parodo, kad putkinas įklimpo yra karo pradžia ir dabartis. Pradžio putkinas nors kažkiek bandė laikytis žodžio ir neatakavo miestų. Kada pamatė, kad visa operacija eina velniop pasileido plaukus ir pradėjo žudyt visus išeilės ir griauti miestus. Bet net ir pilna jėga puolant miestus nieko rimta neiškovojo. Po viso šito labai anksti pradėjo derybas, nieko konkretaus nepaėmus, neturint jokių kozerių išskyrus žudymą. Visame kame blogiau Ukrainai gali būt tik mirusių karių skaičius. Bet kada visa tauta stojo tai mėsos jie turi.
iPienius 2022-03-16 17:47
pabuna kelias dienas, o gal ir savaite nevalge, nes logistika kazkur strigus arba sunaikinta. nelieka kito kaip pasiduot. o dar saltis. niekas nenori tokiom salygom kariaut ir but patranku mesa. Putinas pasirinko pati blogiausia laika karui pradet. pasiruosimas visiskai apgailetinas. kiek teko girdet karo ekspertu, tai nei vienas nesupranta, kodel pasirinktas sitas laikas, taktika. Ukrainai uzimt reikia apie milijono kariu, o ne varganu 150k. UA turi daugiau pajegu, o cia su maziau bando pult...
Dannas3 2022-03-16 18:24
Tai gal logiskai skambetu, jog pradzioj i kara, imetė tuos kuriu negaila prarasti. Gal rimtesni daliniai laukia savo eiles. Juk vakar skaiciau, kad anot amerikieciu, rusai tik 10 proc pajegu naudoja. Sakau, galim juoktis, kad nususiusius paauglius, su per didelem striukem ukrainieciai tasko, bet gal toks ir buvo planas. Patikrina su mesa, o poto rimti dedes imsis darbo. Labai putiniska butu tokia ciniska taktika.
IceBullet 2022-03-16 19:37
Nemanau, tada butu ir logistika kitokia. Nebutu taip istrige viskas. Be to, nururino palyginus nemazai generolu ir SOP'o. Aisku, jeigu tiketi UA pranesimais. Labiausiai bijau, kad mes taktini nuke'a Ukrainoj kazkur, kai jau visai bus sikna. O tada galimu scenariju skaicius isaugs labai smarkiai.
immortallt 2022-03-16 19:54
iPienius, Ukraina su mobilizacija turi bent porą milijonų karių. Minimum. Rusams paimti Ukrainą reikėtų bent 4x tiek, t.y. 8 milijonus karių su technika aišku. Ir čia dar su sąlyga, kad kariuomenė tvarkingai veikianti, o ne kaip dabar. donatasv, taip, kiekviena šalis linkusi išpųsti, bet pvz. atkreipiau dėmesį, per pastarąsias 5 dienas nužudytų rusų karių skaičius beveik nepasikeitęs, nes pasikeitė kovojomi tipas ir nebėra konfrontacijų ir žųstančių daugiau nepraneša. Kažkur mačiau ir NATO patvirtintus skaičius, jie vėluoja kiek daugiau nei savaitę, nes trunka patikrinti, tai kaip ir nerodė kad išpūstų skaičius daugiau nei 10-20%, jei iš viso pučia, na bent jau nukautų rusų. Ukrainiečiai labai tvarkingai ginasi ir vykdo komunikaciją, kaip elgiasi su pagautais ir pasidavusiais rusų kariais. Panašu, jie ima "high moral ground" siekiant maksimalaus vakarų paramos paketo, karinio, atstatymo, rusams sankcijų ir t.t. Dannas3, tai kad paradinius, labiausiai pasižymėjusius pulkus baigia išžudyti. Rusų armija tiesiog yra tuščia vieta. Elementariai didelis skaičius su šluotkočiais žmonių gali kovoti prieš tokius pačius su šluotkočiais lakstančius. O ką jau kalbėti, kad nėra elementaraus kuro, vandens ir maisto tiekimo. Neturi nei tinkamos aprangos, kad nešaltų, nei įranga komfortiška, kad tankuose/šarvuočiuose nešaltų. Taktinis nuke'as nedaug baisiau nei vakuuminė bomba. Bet taktinio branduolinio ginklo panaudojimas esu beveik tikras, kad reikštų NATO aktyvų įsitraukimą ir bent jau Ukrainos oro erdvės uždarymą ir nukovimą bet kurio naikintuvo, bombonešio, raketos ar net paleidimo įtaisų esančių netoli sienos sunaikinimo. Čia dar jei tas jų branduolinis arsenalas yra geresnės būklės nei jų raketos, kurių pusė nesprogsta net ir nukritusi ant taikinio.