[Žinios trumpai] Rusija grįžta į akmens amžių: „https“ protokolas nustos veikti Rusijoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-03-16 08:55
Sveiki atvyke ten, kur ir technologijos.lt
kestutisz 2022-03-16 12:48
Idėja nebloga (gal tik kiek pavėluota), bet straipsnis grynai propagandinis. SSL veikti nenustos, tik normalūs CA nebeišdavinės certų, bet ir tai anot kitų šaltinių tik labai specifiniams domenams ala .ru. Ir tam jau ruošiamasi - sukurtas medinis vietinis CA, kuris išdavinės certus, o kad veiktų - visi vartotojai turės pas save jį thrust'inti (įsidėti to CA root certą). realiai - nematau didelio poreikio nieko nelemiantiem resursam būtinai turėti https. Blogiausia kas gali nutikti - kas nors atviram wifi pavogs userio slaptažodį ir jis parašys kažką dėl ko čia nukris "reputacija". Nu arba pakiš lievą affiliatinį linką į kokį fishy kinišką turgelį, kur useris jau suves tikrus kortelės duomenis :)
Benediktas 2022-03-16 13:01
Man atrodo tas SSL nieko nekainuoja, galima nemokamai sugeneruoti savo serveryje, o čia panašu, kad ir yra savas serveris. Kalbu apie technologijos.lt. Man atrodo ir SEO kenkia https neturėjimas. Ir šiaip vartotojams keista, nesaugios svetainės užrašai, kai beveik visos su https.
kestutisz 2022-03-16 13:27
Iš nekainuojančių yra tik LetsEncrypt (pergeneruoti kas 3 mėnesius, nu bet ok, čia automatizuojasi), arba koks Cloudflare - jie irgi nemokamai tarp vartotjo ir serverio pastato savo proxy kuriame pergeneruoja kada tik reikia certus. Visais kitais atvejais mokama. Na taip, tiesa gali susigeneruot savo, bet toks niekieno nepasirašytas browseriams nepatiks. (realiai rusai taip ir darys - jie susikurs savo CA, t.y. certificate authority, kuris tiesa nėra niekieno pripažįstamas, todėl jo "parašą" reikės kiekvienam rusų patriotui įsidėti į savo kiekvieną devaisą iš kurio norės pasiekti rusiškus webukus, ir tas jų CA pasirašinės kitus jų certus)
HardAxe 2022-03-16 14:14
pranešimas, kad sertifikatas nėra saugus ryšio kanalo nepadarys nesaugesnio. Nebent MiM ataką kas panaudotų. o t.lt geriau jau tegu neturi sertifikatų, negu paruošia kokį pusgatavį sprendimą kuris lužinės.
Benediktas 2022-03-16 14:18
O tai kiek kainuoja tas SSL pripažintas, normalus? 10eur visam laikui?
kestutisz 2022-03-16 14:27
~70$/metai, toks padoresnis, ala wildcard'as *.domenas.tld
kestutisz 2022-03-16 14:30
Ten didžiausias klausimas kokį certą pakišinės jų CA. Pvz jei viskam, ne tik domenam kažkokiem, yra tikimybė kad tada valdžia tik padėkos kad galės dešifruoti viską. Tiek saviem piliečiam, tiek atvykusiem kurie norės atsidaryt kokį paprasčiausią autobusų tvarkaraštį ir bus priversti susidėt tą root certą. Na kaip pas kazachus https://en.wikipedia.org/wiki/Kazakhsta ... dle_attack
Šaras 2022-03-16 14:32
Ta prasme letsencrypt yra pusgatavis ir lūžinėja? Ar 10€ investicija yra nepakeliama? Iš reklamų skaičiaus taip neatrodo. Jei į puslapį yra galimybė prisijungti, tai ssl yra privalomas, be jokių išimčių.
HardAxe 2022-03-16 15:55
pradės šaudyt visokie cross site reklamos turgelio linkai, i-frame`ai ir t.t. To tik mum betrūko. Ir taip vis dinginėja jūsų požiūris, komentarų laukeliai pradeda tik telefone veikti nei iš šio nei iš to...
ElniaRagis 2022-03-17 11:27
Ne visai į temą, bet ar technologijos negali turėt, kaip dabar populiaru kokio contribee, ar patreono? surinktų litus, pardon, eurus, kažkokiam puslapio atnaujinimui rimtesniam ar panašiai. Manau, kad puslapio senbuviai tikrai paaukotų, gal net ir rimtesnėm sumom nei koks euras per mėnesį. Gal tada nebereiktų ieškot atmazų, kad čia viskas kainuoja ir noro nelieka atnaujinimams, nes panašu, kad iš turgelio reklamų užtenka tik šiokioms tokioms nerimtoms publikacijoms.
HardAxe 2022-03-17 13:05
dar geriau būtų mokama versija, kurioje galima išjungti turgelio stebūklus. Įvertinus darbo valandos kainą, man turbūt būtų buvę pigiau prenumeruotis, nei gaišti laiką jų filtrams.
conjurer 2022-03-17 14:07
Tik mokama versija neveiktų, bet su savanorišku parėmimu būtų neblogai. Ypač jei turinys nebūtų melagingas, ar prastos kokybės, ar tiesiog reklamos. Bet kuriuo atveju, tai ką dabar turim neatitinka nei modernių web standartų, nei bet kokių žurnalistikos standartų.
ElniaRagis 2022-03-17 16:29
mokama versija būtų idealu, bet tada reikia bent VZ lygio straipsnių. Man turgelis beveik nebetrukdo, su ublock viskas pasislepė. Bet dabar kažkoks kaltės jausmas, norėtųsi kažkaip kitaip paremt . Tam tikra prasme su puslapiu užaugau