[Žinios trumpai] „Kainos kyla kaip pasakoje". Už kariškių atlyginimą Rusijos Federacijoje dabar galima nusipirkti vieną unitazą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-03-16 21:14
Nenori suprast, leidi plaut smegenis suprasi per diržą. Budulių šalis grimsta į dugną ir dar ilgai grims. Turėjo prieigą prie pilno interneto, bet žmonės nesugebėjo atskirt šūdo nuo uogienės, nelabai suprantu kaip taip įmanoma. Gal man čia paprasčiau kai galiu laisvai kalbėtis anglų rusų kalbomis, bet nu blyn rusų kalba gali rast info daug, ne tik putkino šūdo.
technologas 2022-03-16 21:25
O ko ten nesuprasti? Pagaminti nieko gero nesiseka, pajamas už energijos išteklius šiuolaikinis kriminalitetas sėkmingai išplauna į savo kišenes. Ką tokiu atveju pasiūlyti eiliniam susidepresavusiam rusui? Teisingai, vien šalies didybę, “va kiek bombų turim”. Dar toks momentas, kad karas viską nurašys. Aišku, čia žiauriai apsiskaičiavo kriminalitetas, išplovė ir žvalgybos pinigus, kaip čia pasakius, persivogė gal tiktų. Lauksim atomazgos, kuri gali visokia būti.
donatasv 2022-03-16 22:16
Tai aš suprantu mafija sunaikino opoziciją ir su gaunamomis valstybinėmis pajamomis darė ir daro ką nori. Nesugeba pagamint tai čia netiesa, rusai turi protų, turi noro ir svarbiausia gali. Bėda tame, kad didelė valdžios korupcija, nekontroliuojamo "verslo" siautėjimas, kur verslas aukščiau visko, kuris žiūri kaip apknist netik klientą bet ir darbuotoją, o jeigu kas prisikabino, kyšiai padeda išsivartyt, visas šitas priveda prie šūdinos produkcijos. Bet žmonės homosapiens būtybės, kurie sugeba naudotis technologijomis, sugeba rinkt informaciją, analizuoti, kaip taip įmanoma su visomis šiuolaikinėmis technologijomis priešakyje? Man galai nesusiveda arba čia propoganda arba kiaurų individų kraštas tas ruskynas.... mato kad jų šalis eina į totalų krachą, tiesiai š Korėjos linkme, o protestuotojai vos keli milijoniniuose miestuose.
technologas 2022-03-16 22:26
Niekas ir nesako kad rusai kvaili ar visi kreivarankiai. Bet kad pas juos amžina betvarkė irgi nenuginčysi. Daug ką reikėjo daryti, reikėjo eiti demokratijos, liberalizmo keliu, tik ar buvo noro? Ne vieną sykį jau JAV Rusijai padėjo, seniai jiems reikėjo tapti JAV vasalu, kaip Putinas sako, pusiau okupacija, būtų buvusi pakankamai išsivysčiusi vidutiniškai turtinga šalis. Bet kai rusai išgirsta apie demokratijas/liberalizmus - iškart ragus atstato, mums ir taip gerai. Tarp kitko, Lietuvos visuomenėje irgi kažkaip liberalizmo ne perdaug… Taiva, grįžtant prie Rusijos - gavosi toks nuodingas kokteilis, kurį ne taip lengva bus išnarplioti.
donatasv 2022-03-16 22:50
Tada Rusija pasmerkta, neužteks nunešti putinui galvos reik išnaikinti ir visą jo klaną, kurie darys betką, kad išsaugotų savo turtus. Kol tauta nepakils neišneš valdžios ant šakių pasmeiktų kaip šašlykų ir nepasodins opozicijos tol tvarkos nebus. Gerai gyvent rusai gali ir nebūdami Amerikos vasalais. Beto Lietuva keičiasi ir labai smarkiai, per tokį trumpą laiką pasiekėme palyginus daug. Aišku griešta eu kontrolė padeda. Amerikono sutramdymas vokietis ir prancūzas gal padės ruskiams bust.
Talkatif 2022-03-17 08:13
Nesugeba russija nieko doro pasigaminti. Kad atsiranda vienas kitas namudininkas, tai ne pramonė. Rusai tik išvokt sugeba. Jei gamina pas juos ką, tai gamina kinų ar kitų šalių imigrantai. Yra kelios istorijos, kaip vokiečių ar danų ūkininkai bandė russijos derlingose žemėse veiklą vykdyt. Vietiniai visas jų pastangas supiso.
nemesis 2022-03-17 09:59
Rusijos žmonių kaltinti deja aš negaliu, su ES ir Putino padėjimu, jiems 20 metų buvo kalama į galvą kad opozicijos šaudymas, nuodijimas radioktyviom ar Novičiok medžiagom, kišimas į kalėjimus yra norma, kad protestuojančių sodinimas į kalėjimą 15 metų yra norma, kad kaimynų puldinėjimas nuolatinis yra norma, kad jų propogandos televizija yra tikroji televizija ir t.t. Kiek rusai laukė, kol ES kada nors oficialiuose tarptautiniuose susirinkimuose pasakys, žiūrėkit, ES nepriimtina kaip Jūs elgiatės su savais, mums nepakeliui ir mes šito nefinansuosim, kariaut nekariausim jei neužpulsit, bet savo naftą, dujas, iškasenas pardavinėkit kitoms Afrikos šalims, joks išsivystęs pasaulis nebepirks iš Jūsų. 20 metų jie to laukė, dabar ES 20 metų tegul laukia kol rusai susiprotės ir pradės eiti protestuoti. Negalima pačiam būti lochu, bet iš kitų tikėtis ir net reikalauti protingumo. O pats didžiausias paradoksas būtų tas, jei RU patvarkytų ES, ir visa tai bus padaryta už pačios ES pinigus. Putinas, pagal tai koks jo mąstymas ir išsikelti tikslai, pripažinkim daro logiškus, protingus žingsnius, gaila tik kad tie tikslai šūdini. Gal ES ir išsigelbės per Putino vieną nenumatytą faktorių - jis galvojo, kad vogti iš rusijos žmonių gali tik jis, o paaiškėjo kad vagia visi nuo jo iki šlavėjos... ES/NATO atidavė ukrainiečius ant patrankų mėsos išsidaužymui. Protingas žingsnis atsižvelgus kokioj š. padėty yra ES kariuomenė (kai vokiečių kariuomenės vadas sako kad jų kariuomenė šiuo metu yra basa ir NATO tikėtis iš jų paramos jokios negali). NATO būtų buvę garbė turėti Ukrainiečius savo gretose, RU sėdėtų kaputyje ir tylėtų juos turint, bet yra kaip yra. Draugas, kuris mane žudant numeta 5 eur kad jo sąžinė ale švarsnė būtų, o ne realiai padeda, joks man ne draugas. Deja tai, kas dabar vyksta, istorijos knygose jei tokios bus, bus aprašytos kraujo spalvos raidėmis kaip ES/NATO gėdos amžius. Shame on NATO/ES! 5x shame on RU! Slava Ukraine! Gerojam slava!
immortallt 2022-03-17 22:10
donatasv, tai kad garaže kažką suvirina, tai nėra "sugebėjimas" kažką pagaminti. Jau senokai praėjo tie laikai, kai kažką rimto gaminti gali vienas garaže. Jų metalo pramonė yra tiek atsilikus, kad kokybiški varžtai importuojami iš Kinijos. Jie dujų ir naftos gręžinių technologijų normalių neturi, su savo įranga gręžiant jiems naftos savikaina išbrangsta kartais. O naftos ir dujų eksportas yra vos ne vienintelės pajamos. Ukrainiečiai nėra ant mėsos. Apginkluoti kaip reikalas, reikia tik prieš bombonešius rimtesnių priemonių. Jei ne NATO, tai ir būtų pavykęs greitas užėmimas Ukrainos. NATO rengė karius. NATO prisiuntė į Ukrainą ginklų daugiau, nei metinės biudžeto pajamos. Apmokė krūvą jų karių. Gauna žvalgybinę informaciją pastoviai ir dar daug kitų dalykų, dėl ko ir laikosi.
Niemand 2022-03-18 14:56
Na va, pirma kregždė, rusų propagandinis laikraštis pirmą kartą paskelbė straipsnį tematika ekonomikai šakės (skaitantiems rusiškai): https://lenta.ru/articles/2022/03/18/price/