[Žinios trumpai] Tai jau pasityčiojimas: ukrainiečiai sunaikino „analogų pasaulyje neturintį“ tanką – Rusijos kariuomenė iš viso turėjo tik vieną egzempliorių (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-03-21 19:28
Bet Armatų berods nebuvo pamuštų. Matyt jie jų iš tikrųjų neturi.
AAA000 2022-03-21 19:43
gal ir turi kazkiek, bet panasu nenaudoja. matyt visiskas slamstas. man kazkaip pati ideja, kai taikytis reikia viksrais, kurie nerealiai vibruoja ir trukcioja - neitikina, kad pranasesnis tankas uz bokstelini. ten artilerine masina labiau - tiesiog maksimaliai zemo profilio. o ne tankas kazkoks. kokiam mieste tokia greiciausiai isvis beprasme. tinka tik ipeiniu ir konservus paguzdint
iPienius 2022-03-21 19:52
kazkiek gal ir turi, bet greiciausiai nera apmokyto ir pagalbinio personalo
ihouser 2022-03-21 20:17
Tai tas „juodasis erelis“ buvo skraidantis tankas?
HardAxe 2022-03-21 21:45
"The Black Eagle project was formally cancelled in 2001." tiesiog eksperimentinės komplektacijos T80 kuris nelabai ir pasiteisino, nutraukas prieš 21 metus. Antraštė plauna smegenis ir tiek. Kas pagalvojot apie armatą duokit man pliusą, kas tikėjotės kažkokios eksperimentinės senienos - minusuokit.
Gastonio 2022-03-22 01:28
Bet, kaip suprantu, ši propaganda (kaip jau turbūt ir dauguma prieš tai buvusių) - gera, vakarietiška ir neturėtų plauti smegenis, bet atvirškčiai - kaip turėtų atverti akis. Straipsnis juk susilaukė didelio populiarumo.
AAA000 2022-03-22 03:47
uzdeciau objektyvumo pliusa - bet tokio ner dabartine forumo reitingavimo sistema yra kaip smaukymo kitiems krastines padetys. vieni kazkiek kartu atsmauke, kiti kazkiek kartu uzsmauke bet visi rasineja kazkodel tik apie potyrio malonuma. nors pats judesys objektyviai vertinant juk nepilnas
kestutisz 2022-03-22 10:24
Statyčiau, kad bent kažko panašaus į kovinį variantą tikrai neturi. Tiesiog perdaug viskas ten kitaip - nuo variklio (X formos, t.y. dvigubas boxeris - kosTmosas net ir ne jų mastais), bokštelio (praktiškai artilerinė patranka ant stogo, valdoma per atstumą), užtaisymo automato (nebe horizontaliai laikomi užtaisai, o vertikaliai) ir net patys užtaisai yra kiti, ilgesni būtent telpantys tik tame tanke tad tikėtina jog nėra masiškai prigaminta. O šiaip armatą aš jau tikėjaus prieš porą sav pamatyt - kai kažkurį ten paradinį tanką paėmė, bet ten irgi berods T80 serijos. Na bet gražus, su lipdukais ant šono, kaip tikrai iš parado.
kestutisz 2022-03-22 11:16
Šiaip ne, šita "propaganda" (o tiksliau random telegram/twitter postų rinkinys, ir dar prastai išverstas) yra išskirtinai nekokybiška :) Sakyčiau t.lt nereikėtų visko imt už gryną pinigą ir geriau vėluoti, bet atsirinkti šaltinius kurie jau kažkiek būna apdoroję informaciją. Trumpus pergalės šokius prie pamuštų tankų telegrame ar tiktoke jau visi būna ir taip matę, šito jau neaplekti :) Edit: realiai ok, čia konfūzas su šituo - pas vienus čia UM2 (net oryxspioenkop.com), pas kitus U su tiesiog Дрозд (tas irgi gali būt ir 1'as ir 2'as), o vien iš radaro dėžutės ir nepasakysi kas tiksliai.
Gastonio 2022-03-22 11:52
Aš tai suprantu ir man neatrodo, jog nespecialiai viską ima už gryną pinigą. Reik turėt omeny, kad labai maža dalis bent kažkiek domisi technika, o ir šiaip, kiek daug žmonių bando patikrinti inforamciją kituose šaltiniuose? Pvz., skelbia, jog numušė lėktuvą, bet nepasako, kiek tas lėktuvas atliko kovinių skrydžiu iki tol, kol buvo numuštas. Čia T-80 su sovietine Drozd aktyviąją gynybos sistema, ji nebuvo išplitusi ir Rusija iki šiol nenaudoja jokios aktyvios tankų apsaugos, kuri numušinėtų į tanką paleidžiamą sviedinį/raketą (T-14 turi tokio tipo apsaugą, bet jį vargiai galima pavadinti priimtu į ginkluotę tanku). Atkreipkit dėmesį į to prototipo ratų skaičių ir palyginkit su ratų skaičiumi ant pamušto tanko...
SaMaras 2022-03-22 13:36
Būtent! Ratų skaičius ir parodo, kad čia tikrasis „Juodasis erelis“ o ne UM2. (UM berods buvo tik prototipas bokštelio demonstracijai) Jei kas žinot geriau pataisykit mane. Tik labiausiai ir stebina tai, kad toks dalykas iš viso realioje tarnyboje ir mestas į realius kovinius veiksmus..
Nerkus 2022-03-22 15:57
O tie tankai kurie važiuoja paraduose yra tikri tankai ar ten tik tanko korpusas, o visa kita butaforija?
Benediktas 2022-03-22 16:03
Na va, jau mėnuo karo vyksta. Kas neišvažiuos į mūšį, tie reiškia buvo butaforija.
HardAxe 2022-03-22 16:36
jei yra veikiančių armatų, koks tikslas jas čia siųsti? Jų galingesnis pabūklas, tvirtesni šarvai. Turbūt geras daiktas kovoto prieš priešo šarvuočius atviroj erdvėj. Bet mieste prieš jevelinus, koks jam skirtumas, apart logistinio košmaro?
SaMaras 2022-03-22 16:38
Nebūtinai.. net jei jie ir pilnai funkcionuojantys greičiausiai jų nesiųs.. per mažas kiekis, kad padarytų kažkokį didesnį indėlį karine prasme.. o sunaikinus tokį ukrainiečiai tikrai nepraleis progos pasireklamuoti.. Dar kaip minėjo bėdos su logistika (visi kiti rus tankai naudoja tą pačią 125mm amuniciją).. Be to, T14 didžiausias pranašumas būtų kovojant prieš kitus tankus.. o kolkas tankų mūšių praktiškai nevyksta.. kad tanko ekipažas T14 gerai apsaugotas tai kaip matom rus valdžiai mažai rūpi.. mėsos visai nevertina... Nebent tik kiaulieną/jautieną tuoj pradės branginti...
Benediktas 2022-03-22 16:45
Tai gaunasi, kad T-14 nereikalingi, kai yra Jevelin. O Jevelin ir pan. bus vakaruose visada, tai reiškia, kad T-14 reikalingi tik prieš kitas SNG šalis kariaut.
TomasBalčiūnas 2022-03-22 16:53
Vienetus(gal 20-30) tų Armatų rusai turi. Kaip visada pas juos gražiai tik pristatymuose viskas skamba. Garantuota pinigų plovykla šitas projektas, kaip ir daugelis kitų pas rusus ir tiek. Šiaip, matant kokį chlamą atsivežę į Ukrainą, tai nereikėtų stebėtis visokiais tokiais konceptiniais variantais, kažkada pamirštais ir dabar ištrauktais iš angarų. Tiesiog rezervo chlamą traukia, o visą naujesnės kartos techniką akivaizdžiai dar pasitaupo. Palyginus tų pačių T-90 nedaug užfiksuojama Ukrainoje. Pagrinde naudojamos nežinia ar vis dar šaudančios T-72 skrabonkės. Man atrodo, kad ten juos ant mėsos siunčia, kad sudaryti kiekybinį įspūdį.
SaMaras 2022-03-22 16:55
Tai reiškia, kad jei tai taps eilinis rus tankas tai ir atlikinės eilines tankų misijas.. dabar tai yra aukštos vertės taikinys, brangus ir dar su logistikos bėdomis.. Neaišku kas pas putlerį galvoje... Bet jei jis tikėjosi kad NATO jį puls tada daugiau naudos iš jų savo miestų gynybai
Myslius 2022-03-22 16:56
tankai, helicopteriai yra obsolete dalykas, dabar pagrinde yra: raketos (ypac hypersonines), mesos vienetu skaicius kas karine jega duoda. javelin ir stringeriai labai gerai susitvarko, del raketu tai amerikieciai bando laserius kurt, matysim kas gausis, mesos vienetus tai reiktu kokiais cheminiais, biologiniais vienetais gesint, tik kad uzdrausta, nors... dronai tam visai tiktu, na tai lazeriukai ir dronai dabar ateitis manyciau, na ir dar zinoma fighter jet'ai, tik ju skaidymo aukstis turi but didesnis nei 3km, nes stingeriai paima. Sakykim turi tie rusai tanku 10000, naudos... 0, kepina kaip desreles. Pinigu ismetimas i bala. Pigus tie stingeriai ir javelinai.
HardAxe 2022-03-22 17:15
su stingeriais/jevelinais lengva gintis, tai sėdi apsiaustam mieste. Puolimo atveju juos būtų gerokai sunkiau panaudoti. Panašiai su tankais. Klausimas ar juos naudojam kaip pagrindinį ginklą, ir siunčiam kolonas jiem aprūpinti, ar jie veikia kaip supportas ir apsauga kitiems daliniams?