[Žinios trumpai] Rusija netyčia pripažino milžiniškas savo kariuomenės aukas? Cenzūra suveikė greitai, bet skaičiai išliko  ()

„Komsomolskaja pravda“ sekmadienį paskelbė istoriją, kurioje cituojami Rusijos gynybos ministerijos pareigūnai, kurie nesutiko su Rusijos aukų skaičiumi, apie kuriuos pranešė Ukraina.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-22 [Žinios trumpai] Rusija netyčia pripažino milžiniškas savo kariuomenės aukas? Cenzūra suveikė greitai, bet skaičiai išliko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Archyvuotoje straipsnio versijoje cituojami preliminarūs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo skaičiavimai, pagal kuriuos nuo invazijos pradžios žuvusių Rusijos karių skaičius siekia beveik 15 000, be to, dar prarasti 96 orlaiviai ir 118 sraigtasparnių.

Straipsnyje Ukrainos skaičiavimus papildė Rusijos gynybos ministerijos duomenys, pagal kuriuos Rusijos nuostoliai nuostoliai siekia 9 861  žuvusį ir 16 153 sužeistus karius. Tačiau beveik iš karto leidinio medžiaga buvo suredaguota ir cenzūruota, o skaičiai ištrinti. Tačiau pirminė archyvinė straipsnio versija išliko su esamais skaičiais.

 

Nuo invazijos pradžios, Rusija tik kartą oficialiai paskelbė apie savo nuostolius, kai pagal kovo 2 dienos duomenis žuvo 498 kariai, dar 1597 buvo sužeisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: