[Žinios trumpai] Rusija į Ukrainą jau įvedė visą rezervą pirmajam smūgiui: O. Pavliukas pasakė nuo ko dabar priklausys karo veiksmų eiga  ()

Visi Rusijos formuojamų karių pirmajam smūgiui prieš Ukrainą rezervai jau įvesti į Ukrainos valstybės teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deja, Kijevo srityje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų potencialas kol kas nesuteikia galimybės pereiti prie puolimo veiksmų, siekiant išlaisvinti okupuotus Gostomelį ir Bučą.

Tai interviu „Laisvės radijui“ pareiškė Kijevo regioninės karinės administracijos vadovas Oleksandras Pavliukas.

„Viskas, kas buvo suformuota pirmajam smūgiui, jau atvežta. Paskutiniai rezervai dabar permetami ten, kur yra Jungtinių pajėgų operacija. Vos prieš 3 dienas mačiau ten įvedamas naujas grupes. Čia matome judėjimą vieno arba dviejų rezervų, o kitų nematome. Žinome, kad formuojami atitinkami rezervo daliniai, Rusijoje vykdoma iš dalies slapta mobilizacija, priešas bando sukaupti pajėgas, kad galėtų tęsti užduotį“, – sakė A. Pavliukas.

Anot jo, pasibaigus paruoštoms atsargoms, priešas imasi kurti gynybos linijas, kad ukrainiečiai negalėtų lengvai jo išmušti.

„Kijevo srityje jie iš esmės įsitvirtino. Daro zoną, laukia rezervų. Pietuose daug kur irgi yra įsitvirtinę. Rytuose, kur pasiekė mūsų pozicijas, taip pat yra įsitvirtinę“, – sakė Pavliukas.

Kalbėdamas apie situaciją Kijevo srityje, jis sakė, kad priešas laukia papildymo, o Ukrainos gynėjai jau kuria savo pajėgas.

 

„Bučos ir Gostomelio teritorija vis dar okupuota. Kol kas ten negalėsime imtis jokių veiksmų, vyksta puolamieji veiksmai šia kryptimi. Tačiau tik vietinės reikšmės“, – sakė Pavliukas.

Kartu jis pažymėjo, kad priešą išvargina tokie vietiniai mūšiai.

„Ukrainos gynėjai vis dar kuria savo potencialą. Ir laukia, kol priešas bus išsekęs... Viskas priklauso nuo to, ar jis turi potencialo. Nuo to priklausys karo veiksmų eiga“, – sakė Pavliukas.

Kaip pranešė UNIAN, Kijevo pakraštyje nutiesta nauja gynybinė linija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: