Iš pradžių judesiai, dabar balsas – „Deepfake“ įrankis suteikia balsą mirusiems giminaičiams: štai kaip tai atrodo (Video)  ()

Praėjusių metų pradžioje „MyHeritage“ panaudojo „deepfake“ technologiją, kad atgaivintų senas mirusių artimųjų nuotraukas. „Deep Nostalgia“ išplito ir nuo to laiko buvo sukurta daugiau nei 100 milijonų animacijų. Dabar genealogijos įmonė grįžta su „LiveStory“, kuri prideda vokalinį pasakojimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„LiveStory pasakojimą perkelia į kitą lygį“, – sakė „MyHeritage“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Giladas Japhetas. „Naudodama šią naujausią funkciją, „MyHeritage" ir toliau pirmauja internetinės šeimos istorijos pasaulyje tiek vizijos, tiek naujovių srityse. Mūsų naudojamas AI įkvėpti naujos gyvybės istorinėms nuotraukoms yra unikalus ir padeda milijonams žmonių užmegzti atnaujintą emocinį ryšį su savo protėviais. Genealogija – tai mūsų šeimos istorijų pasakojimas ir išsaugojimas. Mes nuolat rodome pasauliui, kokia įdomi ir patraukli gali būti genealogija."

Kaip ir „Deep Nostalgia“ atveju, kai vartotojai galėjo įkelti nejudantį vaizdą ir paversti ją trumpa animacija, naudodami gilaus mokymosi algoritmus, „MyHeritage“ suvienijo jėgas su Izraelio kompanija „D-ID“, kad giminaičio portretas pats papasakotų savo gyvenimo istoriją.

Žinoma, pridedamas garso takelis nebus tikras jūsų protėvio ar giminaičio balsas, tačiau paslauga siūlo daugiau nei 140 balsų 31 kalba. „MyHeritage“ tikisi kada nors ateityje pridėti pasirinktinius balso pavyzdžius.

 

Vaizdo įrašo biografijoje paryškinti gyvenimo įvykiai gali būti automatiškai sugeneruoti iš informacijos, esančios vartotojo šeimos medyje sistemoje „MyHeritage“, arba naudojant tekstą pirmuoju asmeniu, įvestu rankiniu būdu trumpais skyreliais kartu su papildomais vaizdais, padedančiais papasakoti istoriją.

Tada įrankis sujungia vaizdus, paverčia biografijos tekstą į kalbą, o tada taiko vaizdo įrašo atkūrimo technologiją, kad animuotų ir sinchronizuotų protėvio veidą ir burną, kad pasakojimui būtų suteiktas balsas. Ši proceso dalis gali trukti nuo maždaug 30 sekundžių iki kelių minučių, priklausomai nuo pasakojimo trukmės.

 

Pranešama, kad „LiveStory“ taip pat gerai veikia su nespalvotomis ir spalvotomis nuotraukomis, o gautą vaizdo įrašą galima leisti tokį, koks yra arba toliau redaguoti, o tada bendrinti su draugais ir šeima.

Tikimasi, kad laikui bėgant ši funkcija bus tobulinama, o būsimi atnaujinimai šiuo metu apima subtitrų pridėjimą ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()