[Žinios trumpai] JAV oficialiai pripažino, kad Rusijos pajėgos Ukrainoje įvykdė karo nusikaltimus - kas nuo to keičiasi?  ()

Jungtinės Valstijos trečiadienį paskelbė įvertinusios, kad Rusijos pajėgų nariai Ukrainoje įvykdė karo nusikaltimus, sakė JAV valstybės sekretorius Antony Blinken ir pridūrė, kad Vašingtono išvada buvo pagrįsta „atsargiai peržiūrėjus“ turimą informaciją iš viešųjų ir žvalgybos šaltinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo pareiškime Blinkenas teigė, kad Jungtinės Valstijos ir toliau stebės pranešimus apie karo nusikaltimus ir dalinsis surinkta informacija su sąjungininkais, tarptautinėmis institucijomis ir pridūrė, kad teismas bus galutinai atsakingas už bet kokį tariamą nusikaltimą.

„Esame įsipareigoję siekti atskaitomybės naudodami visas turimas priemones, įskaitant baudžiamąjį persekiojimą“, – sakė Blinkenas.

Prezidentas Joe Bidenas praėjusią savaitę pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „yra karo nusikaltėlis“, užpuolęs Ukrainą.

 

Blinkenas sakė, kad buvo gauta daug patikimų pranešimų apie Rusijos pajėgų Ukrainoje vykdomus beatodairiškus išpuolius ir atakas, nukreiptas į civilius gyventojus, taip pat apie kitus žiaurumus“, paminėdamas atakas apgultame Mariupolio mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()