[Žinios trumpai] Putinas paskelbė, kad už rusiškas dujas Europa turi mokėti tik rubliais – kategoriškai atsisakoma parduoti išteklius už dolerius/eurus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-03-24 14:51
Nori paspartinti elektrifikaciją ir užkirsti teroristinės valstybės finansavimą.
HardAxe 2022-03-24 15:15
kiek dabar rublis oficialiai? Lygir apsimoka dabar už rublius viską pirkti, oficialiu kursu?
kestutisz 2022-03-24 15:23
oficialiu neapsimoka, čia tam ir yra visa baika konstruojama, kad kažkas tuos medinius rublius kažkas turės bent virtualiai pirkti už tokią kainą kokią nustatys (anot gandų kursas normalus vs valdiškas yra 3 kartai).
HardAxe 2022-03-24 17:12
o ką jie gauna už tai? tiesiog susiperka viso pasaulio rublių atsargas, už 3x blogesnį kursą nei realus. Nei jei už menedžerio pinigus pirktų, vakaram būtų nusispjaut. Pvz barelis - 100eur. Rusas teigia, kad 1eur=5Monopoliai. Tai mes pas rusą nuperkam 500 monopolių ir atsiskaitom. Jis gavo 100€,tik per kitą vietą. Jei aš kažkur ištraukiau 250monopolių už pigiai, rusas gauna 50€ ir 250monopolių. Niekaip nesuprantu kame biznis.
laukinis_lt 2022-03-24 17:49
Biznis yra tame, kad Rusijos centrinis bankas kontroliuoja rublių masę (kaip ir bet kuris centrinis šalies bankas). Kainos nustatomos rubliais, Rusijos centrinis bankas riboja rublių masę. Kas tuomet įvyksta, jei resurso trūksta, o labai jo norisi įsigyti? Teisingai - rublio kursas auga. Taigi, tai Rusijos genialus ėjimas, vienu šūviu nušaunantis du zuikius: kadangi Rusija pardavinės rublius, jie už rublius gaus jai reikalingą valiutą, o ribotas rublių kiekis tarptautinėje valiutų rinkoje (negalvokite, kad koks koncernas Rusijos galvėje susipirkinės iš paprastų rusų rublius), bei noras iš Rusijos nusipirkti naftos ir dujų (ko vardan Žaliojo kurso nepadarysi), palaikys tvirtą rublio kursą. Priešnuodis yra vienintelis - iš viso atsisakyti iš Rusijos pirkti naftą ir dujas, o kol kas nors norės pirkti, tol Rusijos šis genialus planas veiks.
donatasv 2022-03-25 03:28
Ar tikrai genialus planas? Trumpuoju laikotarpiu pakels rublio vertę. Bet apsidairykite kas dedasi. NATO, EU, G7 viršūnių susitikimai, aptarimai kaip elgtis toliau. Ilguoju periodu tai tik paspartins ruso išteklių atsikratymą. Jei jau tai iskrutino diedulį iš JAV, tai galima sakyt vokietis ir prancūzas bus pakankamai paspausti... ko nebuvo prieštai.
punktyras 2022-03-25 08:12
Sutartyse įprasta nurodyti, kokia valiuta bus atliekami atsiskaitymai. Dažniausiai – ne rubliais. Bankui, kuris panorės atlikti tokias manipuliacijas, galėtų būti pritaikytos sankcijos (2015 metais BNP Paribas bankui paslaugų tiekimas Sudanui, Kubai ir Iranui atsiėjo 8,9 mlrd. $) Ar daug atsiras norinčių rizikuoti – parodys laikas.
AAA000 2022-03-25 09:56
sulis i ofsorus ar prekiaus jurose tiesiogiai. maskuos visaip kilme. kiaip su ta "uslovnaja jedenica". cia nieko naujo, manau teisingas zingsnis. amerika ta padare pries ~100 metu kazkur. ES kai isivede eura. kinieciai to nedaro del kitu priezasciu. ta prasme prisiimama pinigu galiojimo garantijos uz valstybes ribu. tik kad pats rublis medinis ir spaisdina neatsakingai ES spausdina su skiedimo taisyklem iki 3% berods metams. rusai gali paspausdint ir 50% metams bet kaip pinigine rinka - jie gana dideli. veiktu tie rubliai. veikia ir sveicariski pinigai ir vokieciu marke veike seniau. ir jena veikia. patikimiausias daba yra euras, nes sprendimai atsakingiausi -per daug kontroliuuotoju. bet is esmes jis irgi tik malulatura koks auksas ar retesnieji metalai - patikimiau.