[Žinios trumpai] Ekspertas įvardijo, kodėl Rusija gauna į kailį: Ukraina įvaldė kažką panašaus į Šveicarijos gynybos modelį  (2)

Karo ekspertas paaiškino, kas padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms laimėti karą prieš Rusijos Federaciją. Eksperto teigimu, Ukraina šiandien įvaldo kažką panašaus į Šveicarijos gynybos modelį, kas yra visiškai priešinga Rusijos kariavimo būdui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-24 [Žinios trumpai] Ekspertas įvardijo, kodėl Rusija gauna į kailį: Ukraina įvaldė kažką panašaus į Šveicarijos gynybos modelį  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau mėnesį ukrainiečiai pasiaukojamai ginasi nuo įsibrovėlių. Šiandien Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad per karą Ukrainoje žuvo jau daugiau nei 15 000 rusų karių.

„Radio NV“ eteryje karo ekspertas Olegas Ždanovas paaiškino, kas iš tikrųjų keičia karo veiksmų Ukrainoje eigą.

Rusijos kariuomenė yra pernelyg vertikaliai integruota: kovotojai ir vadai ant žemės nieko nedaro, kol negauna įsakymo. Ukrainos kariuomenė pademonstravo decentralizaciją: eiliniai žmonės gaudo okupantus, o šalia dirba papildoma gynyba, SBU, Ukrainos ginkluotosios pajėgos ar kt. Todėl ekspertai mano, kad tokia paprastų žmonių iniciatyva yra vienas didžiausių Ukrainos privalumų. Ždanovas įsitikinęs, kad tai iš esmės pakeis karo veiksmų eigą.

„Šiandien mes įvaldome kažką panašaus į Šveicarijos gynybos modelį. Šalis niekada nekariavo ir jie teoriškai tokią gynybą turi, o mes jau įgyjame kovinės patirties. Manau, kad ateityje tai bus pagrindas mūsų koncepcijai kurti. Ukrainos nacionalinio saugumo modelis parodė didžiausią efektyvumą, nes kai kariauja gyventojai, žmonės, tauta, jos nugalėti neįmanoma. Kai kiekvienas krūmas, kiekvienas langas šauna į priešą, priešui niekada nepasiseks tokioje šalyje“, – pabrėžė ekspertas.

 

Ždanovo teigimu, norint turėti balansą tarp įvairių padalinių darnos, kad nepatektų į „draugišką“ ugnį, yra horizontalūs ryšiai.

„Sąveika tarp dalinių, savigynos, teritorinės gynybos ir jėgos struktūrų yra svarbiausia. Jei sąveika organizuojama vietoje, tada patekti į „draugišką“ ugnį beveik neįmanoma. Tačiau kryžminę ugnį surengti visiškai įmanoma. Nesakau kad pas mus ideali situacija: yra klaidų, kare visko pasitaiko. Bet iš esmės ryšys tarp gyventojų, teisėsaugos institucijų ir savanorių būrių užsimezga ir egzistuoja. To dėka mes daugiau ar mažiau sėkmingai vykdome karines operacijas vietoje“, – pažymėjo ekspertas.

 

Anksčiau Pentagonas ir JK žvalgyba pažymėjo, kad per pastarąją dieną Ukrainos armija sugebėjo nustumti priešo pajėgas nuo Kijevo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(1)
(55)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: