[Žinios trumpai] Dar viena Putino nesėkmė – visiškas fiasko su samdiniais iš Sirijos: pranešama, kas vyksta  ()

Iki šiol nebuvo ištęsėti ankstesni Sirijos vyriausybės pažadai sistemingai aprūpinti Rusijos kariuomenę samdiniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sirija nesugeba įtraukti kovotojų į karą Ukrainoje rusų okupantų pusėje. Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

„Kovo 22 d. pietinėje Sirijos Deros provincijoje įvyko 8-osios brigados vado, pulkininko Nasimo Abu Irra ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų generolo Aleksandro Žuravlevo susitikimas. Susitikimo metu Rusijos generolas aiškiai pareikalavo sudaryti ir pateikti Sirijos gynybos pajėgų padalinių kovotojų, pasirengusių dalyvauti kare prieš Ukrainą, sąrašą“, – rašoma pranešime.

Pažymima, kad Sirijos pulkininkas nepateikė aiškaus atsakymo. Vietoje to jis pažadėjo susisiekti po konsultacijų „su kitais 8-osios brigados vadovybės nariais“.

Žvalgybos tarnyba pabrėžė, kad ankstesni Sirijos vyriausybės pažadai sistemingai aprūpinti Rusijos kariuomenę samdiniais nebuvo ištęsėti.

Žadėtą ​​„lengvą pasivaikščiojimą“ pakeitė pranešimai apie įnirtingas kovas ir dideles Rusijos aukas. Dauguma Sirijos karių nenori rizikuoti savo gyvybėmis dėl iliuzinių pinigų. Yra žinoma, kad Rusijos operatyvininkai taip pat bando užverbuoti samdinius iš 16-ojo Sirijos brigados.

 

Anksčiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas bandė įtraukti baltarusius į karą su Ukraina, pažadėdamas jiems pinigų ir mokymus Rusijos kariniuose universitetuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(1)
(58)

Komentarai ()