[Žinios trumpai] JAV Gynybos departamentas patvirtino: Ukraina tikrai pradeda puolimą ir jau stumia priešą tolyn nuo Kyjivo  ()

Vos prieš kelias dienas buvo skelbiama, kad Rusijos kariai į rytus nuo Kyjivo yra vos per 20 km nuo miesto centro. Dabar šis atstumas išaugo iki 55 km.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-24 [Žinios trumpai] JAV Gynybos departamentas patvirtino: Ukraina tikrai pradeda puolimą ir jau stumia priešą tolyn nuo Kyjivo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per porą pastarųjų dienų Ukrainos pajėgoms pavyko nustumti Rusijos karius per 25-35 km toliau nuo Kyjivo centro. Aršus kontrapuolimas vyksta į rytus nuo Ukrainos sostinės. Išlaisvinta teritorija nėra labai didelė, tačiau Ukraina stiprina pajėgas ir toliau stengsis pulti šia kryptimi.

Tuo tarpu šiaurės vakaruose situacija lieka nepakitusi. Tiesa, Rusijos pajėgos čia, regis, ruošiasi užimti gynybines pozicijas. Per 15-20 km nuo miesto centro esančios Rusijos kariu grupės pradėjo įsikasti ir ruoštis galimam Ukrainos pajėgų puolimui. Ukrainai tai leistų sumažinti Kyjivo patiriamą spaudimą. Greičiausiai Rusijos pajėgoms trukdo atsargų tiekimo sutrikimai, kuriuos sukėlė Ukrainos pajėgų smūgiai, Baltarusijos geležinkelių sistemos trikdžiai (bent jau iš dalies sukelti tyčia) ir prastas pasiruošimas. Ukrainos prezidento patarėjas Aleksejus Arestovičius skaičiuoja, kad šalia Kyjivo yra maždaug 12 tūkstančių Rusijos karių.

 

Ukraina pastebi, kad Rusijos pajėgos labai suaktyvėjo šalies rytuose. Jos stengiasi užimti didesnę Donbaso regiono dalį ir atkirsti rytuose esančias Ukrainos pajėgas nuo likusios šalies dalies.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: