[Žinios trumpai] Rusijos branduolinė grėsmė: kuriuos JAV miestus Putinas galėtų užpulti pirmuosius? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2022-03-25 16:13
Kažkoks BS su hipergarsiniais ginklais. Visų pirma tarpkontinentinės raketos yra savaime hipergarsinės, jos gali pasiekti apie 7km/s. Toks greitis reikalingas, kad raketa pakiltų į retą atmosferą, ir kristų balistine trajektoriją į taikinį. Tokiai raketai manevruoti nėra kaip, nes reikia daug kuro vien tik išvystyti minėta greitį, o manevrui reikėtų panašaus kiekio. Visų antra, žemai skrendančios raketos nelabai gali būti hipergarsinės, nes reikia daugiau kuro, norint žemoje atmosferoje palaikyti didelį greitį, ir gerų medžiagų norint kad jos nesudegtų. Buvo kažkas išmatavęs kindžal greitį, ir jis siekė apie 2 makus, ne 5.
iPienius 2022-03-25 20:57
tarpkontinentines ir hipergarsines turi viena pagrindini skirtuma: tarpkontinentines raketos orbita/trajektorija yra lengvai nuspejama ir apskaiciuojama, todel ja lengviau numusti. nustato taikinio koordinates ir ji ten skrenda. hipergarsines, krisdamos is kosmoso gali keisti savo trajektorija, ir priesininku daug sunkiau zinoti, kur ji nukris. wikipedioj raso, kad pasiekia mach 25 greiti, kas jau leidzia issilaikyti orbitoje, todel tokia raketa netgi gali kuri laika buti orbitoje ir tik veliau smogti taikiniui
conjurer 2022-03-26 13:28
25 mach tai praktiškai palydovo greitis. O kur jis nusileis, nėra didelė mistika, nes aukštai esančius objektus nėra sunku sekti. Galų gale viskas atsiremia į kuro kiekį. Tokie manevrai kaip animacijose, kur padaro 45 laipsnių posūkį, ir po to vėl tokį patį, tik į kitą pusę, realiai reikalauja 90 laipsnių posūkio. Jei skrendi 25 machų greičiu, tau reikia bendrai sukurti 25 machų greitį kitą kryptimi, kas reikalauja nesveikų energijos kiekių, praktiškai to kas buvo sukurta žemutinių paleidimo pakopų. Realiai ir gali keliais laipsniai pakeisti nusileidimo kryptį, bet ne daugiau. Čia toks pats bullshitas, kaip hyperloop technologija žmonių transportavimui, taip žiauriai kertasi su fizika, kad tuo tikinčius žmonės galima laikyti religingais naivuoliais.