[Žinios trumpai] Į Ukrainos gynybą keliauja musulmonai, kurių dauguma - čečėnai. Kuo jie skiriasi nuo „kadyroviečių“?  (6)

Oleksijus Arestovičius, Ukrainos prezidento patarėjas, nerimauja dėl kylančio nesusipratimo - daug Ukrainą palaikančių žmonių visus čečėnų karius priskiria vienai kategorijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Video pranešime Arestovičius atskyrė vadinamuosius „kadyroviečius“ ir čečėnų laisvės kovotojus, kurie kovoja Ukrainos pusėje. Arestovičius paminėjo Ukrainos karių tarpe vykdomus prieš musulmonus nukreiptus veiksmus.

„Noriu pakalbėti apie grasinimus įsiūti kadyroviečius į kiaulės odą, pasityčiojimus iš „Alach akbar“ šūkio, šovinių mirkymą į taukus, degtinės girdymą belaisviams ir taip toliau. Taip elgdamiesi jūs įžeidžiate visus pasaulio musulmonus“, teigė Arestovičius.

Neapykanta čečėnams kyla dėl to, kad Ramzanas Kadyrovas, faktinis Čečėnijos vadovas, į Ukrainą pasiuntė savo kovotojus. Yra žinoma, kad jie elgiasi itin žiauriai. Jie buvo praminti „kadyroviečiais“ ir juos kai kurie Ukrainos kariai sutiko su Islamą įžeidžiančiais veiksmais. Pavyzdžiui, šovinių mirkymu kiaulės taukuose (Islamo religijoje kiauliena yra nepriimtina). 

 

„Kadyroviečių“ įžeidinėjimas tikriausiai mažai kam rūpėtų, tačiau Arestovičius primena, kad Ukrainos pusėje taip pat yra nemažai musulmonų ir didelė dalis jų yra čečėnai.

Arestovičius pacitavo čečėnų liaudies posakį - „Vyras yra ne tas, kuris žino, kaip kovoti, o tas, kuris žino, kas yra jo priešas.“

 

(26)
(1)
(25)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: