[Žinios trumpai] Elonas Muskas: „Twitter“ kenkia demokratijai ir paleido balsavimą, kurio „pasekmės bus labai svarbios“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-03-27 17:52
Jei tokia laisve, kaip t.lt, kur 3/4 trolių, tai tikrai nepadės demokratijai, o naikins ją. Ką sėkmingai darė Trumpas.
conjurer 2022-03-27 18:25
O tai kuo blogai 4chan? Ten visada buvo pilna žodžio laisvė. Realiai problema yra kita, reikia atskirti socialinius tinklus nuo naujienų tinklų. Facialbook apsimetinėja durneliu, ir renkasi patogiausią poziciją, bet jie atlieka naujienų portalo funkciją. Naujienų portalai neturi turėti cenzūros, bet turi turėti patikimus šaltinius, nes kitaip tampa gandų ir melo platintojais. Čia nepadės joks naujas tinklas, reikia keisti principus kaip veikia esami. Nuo tam tikro kiekio sėkėjų, asmeniui turi būti taikomas kitas statusas, ir jo turi laukti atsakomybė už melo platinimą, ar neapykantos skatinimą. Tonaldas Drumpas savo pranešimu nužudė 4 žmones, ir sumenkino JAV įvaizdį. Jokios baudžiamosios atsakomybės ( tiktų), tik tas jo pašalinimas iš twitterio lėmė šitą mąstymą kad twitter per daug cenzūruoja. JAV žmonės sėda už tai kad rūko kanapes, nuo kurių pasidaro taikūs o troliai skatinantys neapykantą yra neliečiami. Šitas atsakomybės už nusikaltimus nebuvimas veda mus į akmens amžių, ir to pasekmės jaučiasi visame pasaulyje: lengviau organizuojami genocidai, laisvai pilstoma propaganda, zombių valstybės. Taigi nemanau kad Muskas teisingo padarytų, tiesiog eilinį socialinio tinklo kloną. Gal jei bus leidžiami visi pranešimai, tai bus panašiau į 4chan. Bet greičiausiai nebus, tai reiškia, kad bus moderatoriai, ir bus moderuojama pagal kažkieno sukurtas taisykles. Nemanau kad ten bus galima kritikuoti tesla automobilius, nes jie garsėja padavinėjimais į teismą už neigiamas apžvalgas.
iPienius 2022-03-27 21:10
gal galima pavyzdi apie demoktratijos naikinima, kaip tokie troliai naikina? nematau jokios gresmes, kad tokie kaip AAA ateina ir nusisneka kiekviena karta, bet del jo valstybe tikrai nezlugs. ateina, issilieja ir toliau eina gyvent savo niekam tikusi gyvenima. kitas dalykas tai, kad mes kaip valstybe esam respublika su demokratiniais procesais ir nieko daugiau. be laisvu rinkimu is demokratijos daugiau ir nelabai, ka turim. matom dabar valdzioje komunistuojancius politikus, kurie uzsiima savivale ir valstybes zlugdymu, konstitucijos negerbimu ir nesilaikymu. tokie kelia daug didesne gresme, nei koks trolis, kuris atejas pasake, kad jam patinka putinas. tas pats twitteris leidzia diktatoriams leidzia rasyt beleka ir atvirai grasint smurtu ir naikint zmones. priminimui Trumpa uzblokavo ne uz smurto kurstyma, o kad pasake protestuotojams eini namo. butent po sitos frazes isjunge. bet visiem zinoma, kad Trumpas yra didesne gresme pasauliui, nei diktatoriai, kurie sukelia karus, uzsiima nusikaltimais ir genocidu.arba Bidonas del kurio Afganistane mire daugybe zmoniu ir dar mirs
Benediktas 2022-03-27 21:43
Pavyzdziu toli ieskot toli nereikia. Ar sutinki, kad rusams media yra praplovusi smegenis? Ten valstybines tv, spauda ir yra troliai, tik "legalus" nes po valdzios ranka. Tiesa ju ziniasklaidos poveikis yra gal 95% popoliacijai. O pas mus troliu poveikis per facebookus, tinklapius, youtube kanalus lietuviu bei rusu kalba, rusu tv ziurejima, kalba tarp zmoniu, komentaru skaityma. Skirtumas tik tas, kad pas mus populiacija maziau jos gauna, gal 30%, zmoniu yra paveikti. Jie jau masto, kalba pagal rusiska propoganda. Maziau LT gauna rusiskos propogandos, nes rusiska propoganda neuzima viso eterio, kaip Rusijoje.
conjurer 2022-03-27 22:06
O tai ką jis turėjo daryti, atšaukti trumpo sprendimą? Kai trumpas priėmė sprendimą, situacija buvo aklavietė, dėl afganistano nekompetetingumo. Afganistanas apmokytas gintis, kiek tai buvo įmanoma. Be to buvo pradėti išvedimo darbai. Tai nebuvo geras spendimas afganistano žmonėms, bet deje finansiškai per brangus projektas. Tikrai geriau kai tie milijardai eina šalims kurios pačios turi noro gintis nuo agresoriaus.
HardAxe 2022-03-28 00:05
blyn, plauna ir pas mus pilnu tempu. Vien antivakserių kiekį pažiūrėkit. Jie ką, iš dangaus nukrito?
Benediktas 2022-03-28 00:34
Antivakseriai mazesnis blogis, nei proputinistai. Bet atrodo, kritiskai mazai zmoniu, kurie butu proputiniski, bet ne antivakseriai. Jei vienoj vietoj prapalauna smegenis, tai praplauna ir kitose. Cia, kaip isislauzimas i sistema - jei jau isilauze, tai galima paskui viska ikist. Tampa zombiais, kaip ir dauguma rusu dabar.
conjurer 2022-03-28 01:52
Bet panašu kad antivakseriai yra žingsnis link proxuilo. Putkos trolinimas šitą judėjimą kurė nuo labai senai, ir taip atrinko grupę žmonių, kurie imlesni kitam melui. Tik dauguma tų kurie visiškai neišmanano moksle, ganėtinai gerai suvokia, kad karas ir žudynės yra blogai. Šeimų maršai panašus šūdas, protingesni žmonės suvokia, kad čia pasirinkimo laisvė, o kvailesni net nesugeba pateikti argumentų kodėl nemėgsta seksualinių mažumų. Sekant pinigus, panašu kad tiek antivakseriai, tiek maršistai yra finansuojami rusų.
bahuriux 2022-03-28 06:34
Jei jum nenoras ant saves daryti eksperimentus ir rizikuot užsilenkt nuo krešulių tas pats kas putino palaikymas ir dar galimai finansuojama kremliaus, tai jūs tikrai vakcinos propagandos praplautom smegenim. > Conjurer kiek kremliaus pinigų susekei, kad tokie drasus pareiškimai? Gal nuoruodą turi ne į defi lygio trydas? Apskritai net nėra ką ir kaip įrodinėti "tikintiesėms" mokslu, juk jūs net viešai pdieinamų statistikos grafikų nesuprantat, jūs tik tikit. Tik priminsiu, kad Lietuvoj ir Latvijoj (gal ir daugiau šalių) po skiepijimo vs iki skiepijimo niekas nepasikeitė nei bendras užsikrėtimų kiekis nei mirčių kiekis per panašų laiko tarpą. Sakykit ką norit bet tas huilo išgydė viso pasaulio žiniasklaidą ir dalinai tikinčiuosius nuo "slogos". PS jau susibadėt po 3-4, o pirmūnai ir po 5+ dozę nuo '19metų neegzistuojančios atmainos, kai omikronui visiškai px jūs skiepyti ar ne?
svetys 2022-03-28 08:04
Na, visus plokščiažemininkus, antivakserius, proputiniškumus, trolizmus, soc. burbulus, sofų strategus ir t.t. be galo - vienija žymus kažkurios/kažkurių/ gyvenimo srities neišmanymas. Taigi, kuo žmonija daugiau sukaupia žinių – tuo mažesnę dalį jų gali įsisavinti atskiras žmogus. Tad atskiras žmogus žmonijos atžvilgiu pastoviai "kvailėja”, nes išmano santykinai vis mažesnę dalį žinių. Ir tada jis desperatiškai bando save visa kaip sureikšminti Elementaru Vatsonai. Neišmanymui priešpasistatyti gali tik išmanymas Na, o moderavime jau genialus sprendimas yra - ne moderuoti neišmanymo paklodes, o moderuoti išmanymą. O jau pastarojo veikimo įgyvendinimui yra archipaprastas sprendimas (kaip lenciūginis reversas viewtopic.php?p=492378#p492378 ) – pažiūrėkit paprastai ir pamatysit tobulybę.
donatasv 2022-03-28 08:16
Realiai aš ir esu skeptikas šiuo klausimu, bet reikia vertinti faktus. Iš visų pažįstamų ir jų giminių mirė 3 žmonės nuo karūnos, vienas artimoje aplinkoje liko invalidas, suėdė karūna plaučius neatstatomai. Beveik visi pasiskiepiją iš jų tik vienas skundėsi, kad po skiepo kažkas negerai su širdimi, uždegimas ar kažkas panašaus. Tai vertinant +/- aš palinkau link skiepo, nors taip ir nepersirgau karona... kartais tenka rinktis iš mažesnių blogybių ir taip visad bus.
bahuriux 2022-03-28 08:45
Ar įvertini kokios būklės ir kokio amžiaus žmonės mire nuo karūnos ir kokio amžiaus tas kuriam pasireiškė komplikacijos nuo skiepo? Įtariu kad mirė labai seni žmonės. Aš kiek pažystu dvi tolimos giminaitės mirė, nuo karūnos bet tai amžius ~90 metų ir praktiškai lovoj ant slaugos jau buvo su visa puokšte kitų ligų, ko reik norėti. Skiepų komplkacijos iš pažystamų ir bendradarbių dviem vyram ~45 metų amžiaus vienas vos išsikapstė praktiškai invalidas liko, kitam praėjo viskas OK dabar.
conjurer 2022-03-28 10:45
Kokius dar eksperimentus. Tas judėjimas prieš covid egzistavo, ir ties covid sustiprėjo. Jei papuolei į xuilo dezinformacijos burbulą, tiesiog pripažink kad esi imlus propagandai, gana čia teisintis, kepeniau.
Litraz 2022-03-28 12:05
Pritariu bahuriux, nesu aš joks antivakseris ar maršistad, tik prieš eksperimentus su neaiškia vakcina, kuri sukurta ant greitųjų, kai normalios vakcinos patenka į rinką po 10-15 metų testavimo, arba išvis nepatenka dėl didelio šalutinių poveikių kiekio, todėl nesiskiepijau. Dauk kartų bendravau su sergančiais, bet taip ir nesusirgau, o daug skiepytų 2-3 dozėm sirgo ir serga darbe (vis dar), kai kurie po antrą kartą.
bmk1245 2022-03-28 12:18
Kiek matau, bahuriux mąsto, kiti "teisingi" ir "ne troliai" tik atkartoja nuvalkiotas frazes... Yeah, Beniau, norit pamatyt trolį, pažiūrėkit veidrodin.
HardAxe 2022-03-28 12:20
yra gryno smegenų plovimo pavizdys. Ir tai vyko vakarų europoje, "atsparioje dezinformacijai". Šūdą ji atspari. Gal tik politikam sunkiau smegenis masiškai plauti, nes kažkas rėkia priešingai ir vistiek išgirsti abi puses. Bet tik tiek. Yra tokių, kurie sako, kad statistiškai jam skiepytis neapsimoka. Čia galima ginčytis, bet tai pagrįsta nuomuonė ir šiuo atveju diskusijos vyksta dėl apibrėžimo "apsimoka". Ir ką? Ir viskas gerai, kiekvienam klausimui yra opozicija.
conjurer 2022-03-28 13:35
O nemanai jis irgi kartoja nuvalkiotą frazę? Kad jis nieko originalaus nepasako, nes antivakseriai taip kalba jau apie 10 metų? Statistika rodo medicinos ir vakcinacijų naudą, tiek covid, tiek kitų ligų atveju. Čia kažkoks atsilikęs religinis požiūris, tai neigti.
bahuriux 2022-03-28 21:37
Laukiu nuoruodų į rimtesnius šaltinius apie putkos babkėm remiamus maršistus, antivakserius ir kitus marginalus. Beja nevaikštau į tų rėksnių mitingus ir jų nepalaikau, nes jie man neprotingi atrodo ir nesugeba rišliai ir logiškai argumentuoti. Kitas reikalas "sveikatos teisės institutas" juos palaikau, nes jei protingai desto argumentus iš statistikos duomenų, vaistų informacinių lapelių, net pačių gamintojų rekomendacijų (kai gamintojas nerekomenduoja skiepyti vaikų, o politikai geriau žino nei patys gamintojai) ir iš viešai prieinamų dokumentų, visokių sutarčių ES su vakcinų gamintojais, ES valstybių įstatymų pataisom neskelbti duomenų 55 metus ir panašiai. Jie į temą straipsnis labai teisingas, palaikau žmonės kai jie kovoja už laisvę, žodžio laisvę, lygybę, lygias teises, lygias galimybes ir (tikrą, tiesioginę) demokratiją (o ne perkamą, ar klastojama per rinkimus). PS. Mano teisės nesibaigia ten, kur parsideda jūsų baimė.
bmk1245 2022-03-28 22:36
Nope, seku bahuriux postus, (sorry, bahuriux, shit happens) nematau nuvalkiotų frazių, gal galit pateikt pavyzdį?
conjurer 2022-03-28 22:54
Kokia gali būti žodžio laisvė, kai platformą įkurti ruošiasi žmogus, kuris padavinėja į teismą žmones, kurie kalba nepalankiai apie jo prouktus?