[Žinios trumpai] „YouTube“ ir „Instagram“ užblokavo Ukrainos Azovo pulko paskyras

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2022-03-28 09:24
Iš tikro Azovo pulko jau gali ir nebūti. Jei persirengia civiliais bando prasmukti pro rusus iš Mariupolio (0,5 mln. gyventojų).
Hmz 2022-03-28 10:31
Perpasakoji Rusijos gynybos ministerijos info? (hint: Rusijos žurnalistams įstatymu uždrausta skelbti kitokią informaciją nei pateikiama valdžios struktūrų, nes kitaip gresia atsakomybė už "fake news")
Gastonio 2022-03-28 10:55
Kad ten melagienų pilna - faktas. Kitaip turbūt būtų sunku "pateisinti" pilną miesto sugriovimą. Bet gal kas man gali paaiškinti, kodėl į tokius batalionus, kaip "Azov", "Aidar", "Pravyi sektor" žiūrima kaip į normą? Čia reik interpretuot, kad "tough times call for tough measures" ar kaip? Ar kas bandėt jais pasidomėt toj pačioj vakarietiškoj žiniasklaidoj/kituose info šaltiniuose? Kas labai tingi ieškot: https://www.thesun.co.uk/news/17433249/ ... r-mad-max/
Kyborg 2022-03-28 20:24
Na tu dar numesk linkus į respubliką ar vakaro žinias. Nors iš esmės The Sun ir yra pastarųjų atitikmuo UK.
Gastonio 2022-03-28 21:11
Jei man kažką numest dar reik, tai gal tuo pačiu tu kažką ir atsakyk? Užduotas klausimas nebuvo retorinis. Įdomu iš kur semiesi nešališką ir patikrintą informaciją. https://www.washingtonpost.com/outlook/ ... raine-war/ https://www.dw.com/en/the-azov-battalio ... a-61151151 https://www.nbcnews.com/think/opinion/u ... cna1290946 https://www.bbc.com/news/world-europe-30414955
Kyborg 2022-03-29 19:44
Ir ką gi tau atsakyt? Na pateikei nuorodas, o ar tuose straipsniuose kas nors rašoma realiai blogo, ar šie daliniai daro kažkokius karo nusikaltimus? Na taip, juose yra nemažai ultra dešiniųjų pažiųrų atstovų. Tačiau tas pats Azov, bene didžiausias "tautų katilas". Jame yra ir totorių ir čečėnų ir azerbainiečių. Vėl gi, tai bene kovingiausias dalinys, tik jų dėka prasidėjus karui 2014m. buvo atkovotas ir išsaugotas Mariupolis. Būtent jie ir dabar gina Mariupolį. Tad ką tu siūlai? Išformuot šiuos dalinius? Jie patys ginklų nesudės. Siųst kitus ukrainiečių dalinius prieš juos ir vykstant karui su rusija pradėt dar ir pilietinį karą? Ir tik dėl to, kad kažkam nepatinka, jog jų gretose yra nacionalistinių pažiūrų atstovų? Būkim atviri, bet kurioje šalyje būtent kariuomenėje yra didžiausia koncentracija asmenų su tokiomis pažiūromis. Kažkam gal tai nepatinka, bet būtent kariai su tokiomis pažiūromis paprastai yra labiausiai motyvuoti. Ne pacifistai karus laimi.
Gastonio 2022-03-29 21:13
Dėkui už nuomonę, pragmatiškai mąstant suvokiu tai, bet juk pastoviai šnekama apie kažkokias vertybes, moralę... Ko norėtųsi - kad tiesą sakytų: "Azovas, Aidaras ar pan. - toks anoks, ultros, tarp jų yra antisemitų, rasistų, nacių, bet jie nėra visi tokie, šiuo metu kovingiausi, motyvuoti". Ale supraskit, kad to mums dabar reik. O nedaryti iš to viso kažkokio perdėto šlovinimo nes dabar patogu. Ar visos medijos yra nešališkos ir nepalankiai kalbės apie tuos, kurių intresus jie "gina"? Gandais ar nepatikrintais ar nepalankiais šaltiniais nesiremsiu, kad pagrįst nusikaltimus: nepagautas - nevagis, pats ten irgi nebuvau ir nemačiau. Mačiau ir dokumentikas apie juos ir kad ten yra visokių, nevien su svastikos ar SS nakolkėm. Karo metu ko gero visi dar vienokius ar kitokius karo nusikaltimus vykdo. Nieks jų išformuot ir nesugebėtų, net norėdami. Yra ir mano asmeninių dalykų, kurie su tuo susiję, tad tai dar labiau neleidžia tolerantiškai žiūrėti į tokius batalionus, kur vis tik ne vienas kitas - čiuožtelėjęs. Gal dar tokiu tonu ir apie SS galėtų pašnekėti - jie irgi buvo kovingi, drąsūs ir motyvuoti, nedažnai sudėdavo ginklus, ane? Mafija JAV Antrojo pasaulinio karo metais irgi labai padėjo... You get the point. Beje, Prancūzijos svetimšalių legionas yra dar didesnis tautų katilas, giminaitis ten tarnavęs circa '90 nėra kalbėjęs apie tokias pažiūras turinčius asmenis. Savo laikų ten ėjo tokie, bet aišku dėl ko.