[Žinios trumpai] Trostjanicos mieste sutriuškintas „elitinis“ Rusijos Federacijos padalinys, pralaimėjimas generolui tapo paskutinis (Foto)  (3)

Trostjanicos miestas buvo išlaisvintas nuo rusų įsibrovėlių kovo 26 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai papasakojo Sumų srities Trostjanicos miesto išvadavimo ir Rusijos Federacijos „elitinės“ Kantemirovskajos tankų divizijos pralaimėjimo detales.

93-ioji atskiroji mechanizuota brigada „Kholodnyi Yar“ priminė, kad dieną prieš tai buvo žinoma apie divizijos 13-ojo tankų pulko vado savižudybę.

„Taigi, 13-asis pulko numeris rusų karininkui pasirodė nelaimingas. Kaip ir 200-asis numeris atskirai rusų motorizuotųjų šaulių brigadai, kurią mūsiškiai nugalėjo Charkovo kryptimi“, – sakoma pranešime.

Pažymima, kad „vyšnia ant torto“ buvo žurnalisto Romano Cimbaliuko žinutė apie Vakarų karinės apygardos 1-osios tankų armijos vado generolo Sergejaus Kiselio pašalinimą iš pareigų. Tai 1-oji tankų armija, kuriai priklauso liūdnai pagarsėjusi „elitinė“ Kantemirovskajos divizija.

 

 

„Kiselis buvo atleistas dėl didžiulių nuostolių ir Rusijos invazijos į Ukrainą nesėkmės. Neatmetame, kad Rusijos armijos pabėgimas iš Trostjanicos buvo paskutinis lašas.“

Anksčiau buvo pranešta, kad kovo 26 dieną Sumų srityje esantis Trostjanicos miestas buvo išvaduotas iš Rusijos okupacinių pajėgų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: