[Žinios trumpai] Ukrainos ministras mano, kad Putinas nenaudos branduolinio ginklo, bet „Bellingcat“ žurnalistas mato ir tokį scenarijų  ()

Ukrainos vidaus reikalų ministras Antonas Geraščenko yra įsitikinęs, kad Putinas nesiryš panaudoti branduolinį ginklą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-28 [Žinios trumpai] Ukrainos ministras mano, kad Putinas nenaudos branduolinio ginklo, bet „Bellingcat“ žurnalistas mato ir tokį scenarijų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujame interviu Geraščenko teigia, kad Putinas yra bailys. „Jis supranta, kad JAV suduos atsakomąjį smūgį. Ir jis baiminasi dėl savo mažos bailios sielos. Ir nemanau, kad jo aplinka tam pritartų“, teigia ministras.

Geraščenko kalbėjo apie branduolinį smūgį apskritai. Pavyzdžiui, JAV teritorijoje. Paskelbęs apie „denacifikacijos ir demilitarizacijos“ operaciją Ukrainoje Putinas paragino kitas šalis nesikišti. Tiksliau, jis pagrasino, kad trukdančios šalys sulauks tokių pasekmių, kokių nėra mačiusios. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas teigė, kad Rusija pasilieka teisę naudoti branduolinį ginklą, jei pajaus jos išlikimui kylančią grėsmę. Panašius teiginius išsakė ir Dmitrijus Medvedevas.

Tačiau „Bellingcat“ žurnalistas Christo Grozevas mano, kad Putinas gali priimti ir tokį sprendimą - suduoti smūgį Ukrainai branduoliniu ginklu. Pasak jo, dingęs gynybos ministras Sergejus Šoigu šiuo metu slepiasi bunkeryje netoli Ufos. Tai net nėra spėjimas - tai įmanoma atsekti stebint valstybinių lėktuvų skrydžius. Grozevas  mano, kad tai - blogas ženklas. Visa politinė ir karinė vadovybė būtų paslėpta, jei Rusija svarstytų branduolinio smūgio tikimybę. Putinas slepiasi kitame bunkeryje kitoje Uralo pusėje.

 

Grozevas teigia, kad jo šaltiniai Rusijos saugumo tarnybose neatmeta tokios galimybės. „Dabar jie sako, kad nepavykus užimti Kyjivo Putinas gali duoti tokį įsakymą. Tačiau jis negali pasiųsti branduolinio ginklo vieno mygtuko paspaudimu. Toks mygtukas egzistuoja, bet penki žmonės turi dalyvauti procese, kad ginklas iš branduolinio arsenalo būtų paleistas“, teigia Grozevas.

Čia yra ir gera naujiena. Grozevo šaltiniai teigia, kad tarp tų penkių žmonių yra ir tokių, kurie nesutiktų panaudoti branduolinį ginklą. Pasak jo, Putinas tai supranta, todėl tokio įsakymo artimiausiu metu nebandys. 

(20)
(0)
(20)

Komentarai ()