[Žinios trumpai] Pirmą kartą Arestovičius užsiminė apie tikruosius Ukrainos kariuomenės nuostolius ir paaiškino, kodėl tai yra valstybinė paslaptis  ()

Ukraina paaiškino, kodėl neatskleidžia kariuomenės nuostolių kare su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina dažnai priekaištauja rusams, kad šie neįvertina savo nuostolių kare Ukrainos teritorijoje, bet, kita vertus, Ukraina beveik neužsimena apie savo nuostolius.

Kodėl Ukrainos valdžia neatskleidžia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostolių, interviu BBC aiškino prezidento patarėjas Aleksejus Arestovičius.

„Žinau juos beveik iki kiekvieno žmogaus, bet neįvardinsiu. Iki karo pabaigos... Nes nė viena kariuomenė pasaulyje neįvardija savo nuostolių karo metu. Tai tiesiog neleidžiama. Tai, visų pirma, valstybės paslaptis. Ir antra, tai gali padėti priešui įvertinti savo veiksmų efektyvumą“, – sakė jis.

Tuo pat metu Arestovičius pabrėžė, kad rusai dešimteriopai neįvertina V. Putino karių nuostolių.

„Mes irgi galime meluoti. Aukų skaičių pasakėme tik po antskrydžių pirmą dieną. Reikėjo pranešti, kad pirmieji žuvusieji jau yra – žuvo 46 žmonės. O vėliau jau karinė paslaptis“, – pridūrė prezidento patarėjas.

Anot jo, tai tiesiog savižudybė – karo metu atskleisti tokius duomenis.

 

„Po karo mes išduosime šiuos duomenis kiekvienam žmogui – tai yra Ukraina, čia nieko negalima slėpti, net jei ir norėtume tai padaryti“, – pridūrė Arestovičius.

„Jei pažiūrėtume į prezidento dekretus, yra daug apdovanojimų, kurie įteikiami po mirties. Taigi, mes patiriame nuostolių, o jie gana dideli. Daug mažesni už rusų, bet gana dideli. Ir kiekviena auka bus suskaičiuota, kiekvienas prisimintas, o kiekvienai šeimai bus suteikta ir garbė, ir pagalba“, – reziumavo prezidento patarėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(5)
(137)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: