[Žinios trumpai] Nutekintas garso įrašas, koks psichologinis spaudimas vykdomas prieš Rusijos spec. pajėgas, kurios atsisakė kariauti Ukrainoje (Video)  (1)

Rusijos saugumo pajėgos iš trijų riaušių policijos padalinių atsisakė kariauti Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialiųjų greitojo reagavimo dalinių kovotojai iš Novosibirsko, Omsko ir Irkutsko riaušių policijos pateikė pranešimus apie demobilizaciją, nenorėdami dalyvauti Rusijos vykdomame kare Ukrainoje.

Kaip rašo Censor.NET su nuoroda į „Ukrinform“, atitinkamas garso įrašas buvo paskelbtas „YouTube“ kanale „Popular Politics“.

„Mums buvo atsiųstas garso įrašas, kuriame užfiksuotas susijaudinęs ir įžūlus pareigūnas, bandantis daryti psichologinį spaudimą riaušių policijai, atsisakiusiai dalyvauti Putino kare ir norintiems grįžti namo į Sibirą. Jis kaltina vaikinus bailumu ir išdavyste. Grasina, kad jie niekur negalės įsidarbinti, bus apimti gėdos ir bus prižiūrimi FSB“, – rašoma 6,5 ​​minutės garso įrašo lydinčiame tekste.

Kaip iš to galima suprasti, Novosibirsko, Omsko ir Irkutsko kolegos be įsakymo „paliko užduočių vykdymo zoną“ prie Kamjankos (tikriausiai, Donecko sritis). Pareigūnas, kurio balsas girdimas garso įraše, duoda jiems dar tris dienas pagalvoti, o po to, jei jie nepakeis nuomonės, jie bus demobilizuoti ir išsiųsti namo „gėdingai“. Tačiau jis tvirtina, kad po 2-3 savaičių (tikslus įrašymo laikas nežinomas) „visa ši velniava“, t. y. karas Ukrainoje, baigsis.

 

Įraše taip pat girdima, kad 11 specialiųjų pajėgų iš Rusijos Chakasijos respublikos pateikė pranešimą apie demobilizaciją rusų daliniams būnant Smolenske, o dar 11 Chakasijos specialiųjų pajėgų – karo metu. Tuos pačius pranešimus pateikė ir jau išvyko Primorskio krašto ir žydų autonominio regiono specialiosios pajėgos bei kiti regioninių masinio naikinimo ginklų atstovai. O kai kuriais atvejais – ėjo visa komanda.

 

Pristatydamas savo argumentus pareigūnas sako, kad specialiųjų pajėgų grupėje yra tik 445 sužeistieji (žuvusių žmonių skaičių įvardinti pagal Rusijos įstatymus draudžiama). Tuo tarpu kitose grupėse, pavyzdžiui, Oro desanto pajėgose – „dešimtis kartų daugiau“, tai yra bent 9 tūkst. Jis taip pat sako, kad „kitose grupėse (t. y. skirtingose ​​karių rūšyse – red.) nuostoliai yra daug didesni“.

„YouTube“ kanale „Popular Politics“ šeimininkauja emigravę A. Navalno komandos nariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: