[Žinios trumpai] Rimčiausias smūgis Rusijai iki šiol: įvykdyta galinga kibernetinė ataka, išnyko visi 1,5 m. kaupti dokumentai  (3)

Rusijos Federalinė civilinės aviacijos administracija „Росавиация“ patyrė milžinišką kibernetinę ataką, kuri apsunkins tolesnį organizacijos darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad ataka įvykdyta kovo 26 dieną. Hakeriai ištrynė net 65 terabaitus duomenų, kurių „Росавиация“ nebeatgaus. Daug jų - elektroniniai laiškai, išsiųsti ir gauti per pastaruosius 1,5 metų, bet prarasta ir daug ypatingai svarbios informacijos. Pavyzdžiui, dingo mokymų centrų mokytojų sąrašai, patvirtintos mokymo programos.

„Росавиация“ informacinius tinklus administruoja bendrovė „InfAvia“, kuri niekada nepasirūpino atsarginėmis kopijomis bei tinkama duomenų apsauga. „Росавиация“ dabar tiria prokurorai ir FSB.

„Росавиация“ yra ypatingai svarbi organizacija. Duomenų praradimai ir pats suvokimas, kad „Росавиация“ yra pažeidžiama, padarys didelę žalą Rusijos aviacijai. Tai gali būti rimčiausia Rusijos patirta kibernetinė ataka per pastaruosius kelerius metus.

 

„Росавиация“ patvirtino, kad kibernetinė ataka buvo įvykdyta, tačiau detalių neatskleidė. Teigiama, kad dabar dėl ribotos prieigos prie interneto „Росавиация“ grįžta prie popieriaus, kurjerių ir pašto.

(109)
(0)
(109)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: