[Žinios trumpai] Rusija pažadą sulaužė kone akimirksniu – smogė Černigovo miestui, nors pažadėjo to nedaryti  (2)

Ukrainos Černigovo srities gubernatorius sako, kad Rusijos atakos nesiliauja, nepaisant jos pažado sumažinti karinį aktyvumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gubernatorius Viačeslavas Chausas pasmerkė Rusijos pažadą: „Ar mes tuo tikime? Žinoma, kad ne", - sakė jis ir pridūrė, kad Rusija „visą naktį" bombardavo Černigovą.

Antradienį Rusija pranešė, kad sumažins operacijas aplink Černigovą ir sostinę Kijevą.

Ankstų trečiadienio valandomis Kijeve nuaidėjo oro antskrydžio sirenos, praėjus kelioms valandoms po to, kai Rusija pranešė, kad išves kai kuriuos karius iš sostinės regiono.

Kijevo mero pavaduotojas Mykolas Povoroznykas sakė, kad pati sostinė nebuvo apšaudyta per naktį, nors iš mūšių aplink miestą girdėjosi šūviai.

JAV ir Ukrainos pareigūnai teigia, kad Rusija ir toliau perskirsto pajėgas nuo Kijevo, tikriausiai siekdama sutelkti dėmesį į rytinius regionus.

 

Rusijos pažadas sumažinti karinę veiklą buvo sutiktas skeptiškai. „Ukrainiečiai nėra naivūs žmonės“, – naktiniame vaizdo kreipimesi sakė prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Kitos Vakarų šalys taip pat reagavo atsargiai į Rusijos pareiškimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: